Šta je novo?

BorCon, San Hose

silverglider

Administrator
Administrator
Učlanjen(a)
30.07.2000
Poena
770
Izasli neki detalji u vezi Borlandovih proizvoda.

o C++ BuilderX - izgleda da ce wxWindows u narednim verzijama postati standardna GUI biblioteka; ona je open source, postoji na vecini platformi (od MacOS-a, preko Linuxa do Windowsa) i za sada se moze skinuti sa http://www.wxwindows.org/ sajta. Pitanje je samo da li ce se koristiti neki od vec postojecih GUI buildera, kao sto su wxDesigner, DialogBlocks ili ce se praviti neki novi.
Licni komentar u vezi C++ BuilderaX: nismo to napomenuli do sada, ali zbog svog insistiranja na pure, odnosno ANSI C++u, BuilderX predstavlja savrseno resenje za obrazovne ustanove, skole i fakultete (nezavisno imali windows ili linux racunare).

o Izasao Delphi 8 for NET dok "klasicni" Delphi ostaje i dalje sa oznakom 7. Osnova osmice je VCL.NET, koja bi trebala sa jedne strane da ponudi delphi programerima NET, a dosadasnjim NET programerima bogatstvo i modularnost VCL frameworka. Izgleda da to radi dobro, posto im je na predavanju ucestvovao i generalni menadzer NET razvoja iz Majkrosofta.
Eh, da, zanimljivost za one koji nisu znali - glavni arhitekta i dizajner NET tehnologije i majkrosoftovog C#-a je nekadasnji 'prebeg' iz Borlanda, isti covek koji je bio arhitekta i dizajner Turbo Pascala i Delphija.

o Za enterprise trziste je interesantan mozda izlazak Janeve 6.0, najavljen za januar 2004. Janeva tehnologija predstavlja 'most' izmedju NET-a i J2EE-a.

Jel mozes da mi objasnis par stvari, pravi sam laik za pracenje dogadjaja u ovoj oblasti:

1. Sta je enterprise trziste?
2. To sto se forsira .NET tehnologija, da li to znaci da ce se sve manje raditi u klasicnom c++ i praviti klasicne kompajlirane binarne aplikacije a da ce se sve vise koristiti taj C# koji koristi interpreter kako sam cuo?
Laicki receno, kuda se krece programiranje i posao vezan za njega?

Nazad
Vrh Dno