Šta je novo?

Borbene simulacije letenja!

vrpilot

Čuven
Učlanjen(a)
14.12.2003
Poena
601
Ljudi je neko igra simulator letenja Su-27 Flanker serijal?
Je imate neki Tips za Flanker?
Dali neko moze da preporuci neku drugu simulaciju letenja i zasto?
Ja trazim najbolju medju najboljima i za sad je to Flanker, uskoro izlazi Lock On ali to nisam probao.

Pozdrav! :eek:

Lock On je izasao pre mesec dana u BG, a ne moj ga ni stavljati ako nemas Z V E R od masine...

http://www.benchmark.co.yu/forum/viewtopic.php?t=19634
http://www.benchmark.co.yu/forum/viewtopic.php?t=538

LOMAC [ Lock On Modern Air Combat], najbolje, najrealisticnije, najlepse...
Nije potreban zver od masine XP2000+, KT400, 512DDR 400, Ti4400 tera sve na MAX u 1024x768.

1024x726 u simulaciji letenja nije dovoljno...nije to Quake.
Treba visoka rezolucija ili Anisotropic&Antaliasingx2...

U svakom slucaju ne verujem da ga drzis na "scene" max settingu i visokoj rezoluciji - sa pristojnim frame-rateom.

Ne mogu to ni puno jace "kutije"...

Inace LOMAC (full settings) je definitivno najzahtevnija igra danasnjice, cak i na zapadu se testeri zale da sa "scene"-high nemaju pristojan frame-rate, pa se gubi osecaj brzine...

(npr. na 1Ghz RAM zna zestoko da secne)

golub je napisao(la):
1024x726 u simulaciji letenja nije dovoljno...nije to Quake.
Treba visoka rezolucija ili Anisotropic&Antaliasingx2...

(npr. na 1Ghz RAM zna zestoko da secne)

E golub, bas ga pretera, ja igram u 1024 i prilicno sam zadovoljan kako sve izgleda... Na XP 1600 malo clockovanom, i MX 440 mogu da ga igram sa srednjim detaljima i pri tome je ubedljivo vizuelno najlepsa simulacija koju sam igrao... Napomena: bez 512 rama ni ne probati!

Shvatam ja poentu da ona izgleda ultra-mega na visim rezolucijama ali treba napomenuti da je igriva i na malo slabijim konfig. poput moje, grehota da ljubitelji propuste ovako nesto....

Igra je kick ass, vredelo je cekati ovoliko...

Inace, i vremesni Falcon 4.0 sa obaveznim SP 3 je kvalitetan kao i Flanker, ako ne i bolji...

Problem i na najjacim masinama zna da predstavlja kombinacija AA i Heat Blur efekta sto i sami programeri spomnju u Readme-u, lozane na stranim forumimi sve drze 8xAA u drajverima i onda kao moraju da smanjuju detalje scene. Ja drzim Defalut High bez AA i nemam nikakvih primedbi. Slazem se ubedljivo najbolja i najdetaljnija simulacija na trzistu. Rezolucija u simulaciji nema veze, posto kao jedinu ispomoc tokom letenja ukljucujem identifikaciju letilica i ispisivanje razdaljine do njih tako da mi nije bitno da li mi protivnicki avion iscrtava kao 3 ili 5 pixela.

Problem sa LockOn-om je isti kao i sa Flankerom 2.5 lose uradjen engine: dobra idje a losa realizacija. Secam se jos 1999 kada je izasao flanker 2.00, odmah je izasao patch jer je igra izasla nedoradjena, slicno je i sa Lockon-om. Ko ne veruje neka ode na njihov forum i pogleda komentare "odusevljenih" musterija koje su bacile pare. Poenta je da ni najjaci kompjuter nece biti dovoljan za ovu igru jer je nakaradno napisana. Susta suprotnost je Falcon 4 koji je sa superpackom 3 postao benchmark medju simulacijama iako je prva verzija koja je izasla bila bugovita. Iskreno receno, od flanker serijala najvise volim flanker 1.5 , jeste da je vektorska grafika ali je igriv i dan danas, steta sto ne radi pod WinXP kako treba.

Da, mislim da je problem u optimizaciji...
Kad je izasao Flanker 2.0, pre par godina, secam se da je "gamerski" standard bio 64 RAM.
Sa tom kolicinom memorije Flanker je cesto pucao u desktop, kad bi se preslo u niski prelet ili sletanje... Sa 128 RAM simulator je postao stabilan.

Danas, sa ATI 9800 pro , moguce su svakakve kombinacije u raznim igrama, bez ozbiljnijeg pada frame per second - ali LOMAC jednostavno trazi kompromise u setovanju !
Kao i njegov prethodnik, bice pravi kroz godinu-dve, kad bude leteo iznad 50 fps...

Nazad
Vrh Dno