Šta je novo?

Borba za korisnike?

BruceLee

Slavan
Učlanjen(a)
10.11.2004
Poena
304
Da cujem vase misljenje da li je ovo moguce:

Imam SBB flat home 128 vec nekoliko meseci, mozda i punu godinu...na Zvezdari sam. Uglavnom je bilo OK, ali od pre dve nedelje je poceo ozbiljno da zeza, pingujuci Google, recimo, gubim po 50% paketa, a ono sto prodje je od 200 do 300. Inace net koristim najvise za igranje (ko rece WoW? 😀 ), tako da ovo znaci latencije koje moje srce tesko moze da izdrzi. Posle 30 poziva tehnickoj sluzbi i 20 mailova istoj shvatio sam da su male sanse da nesto promene, pa resih da probam Beotel ADSL zbog onih Economic paket. I tako popunim ja pristupnicu na Beotelovom sajtu, i naravno stavim mail koji imam [email protected], i momentalno, po slanju prijave, dobijem odgovor tipa 'vec ste poslali prijavu sa tim brojem telefona'. OK. Pozovem ja njih telefonom i ispricam momku sta se desilo, i on mi odgovori nesto sto me je malo zbunilo: 'Da, cesto nam se to desava da nas SBB tako blokira????'. Inace probao je i sa svog kompa sa istim podacima, i isto se desilo, pa je podatke preuzeo rucno...

Aj sad vi meni kazite da li je tako nesto tehnicki moguce?

Moguce, ako ti citaju Email!! Napravi neki Gmail nalog ili Yahoo, sigurnije je. Mada, ne verujem da su toliko pokvareni, ali ko ce ga znati?

khm...
BruceLee je napisao(la):
I tako popunim ja pristupnicu na Beotelovom sajtu...

ajde malo da "citamo" poruke, i da ne dizemo paniku...
inace tesko da bi se yahoo i google mogli nazvati sigurnim...
a taj iz beotela je na nekim teskim drogama 🙂

Ali tako je str8 izgledao... 😉
Salu na stranu mene ping ka Googlu uopste i ne interesuje, to su mi oni SBB-tel-botovi trazili, valjda da bi izgledali ozbiljno...meni je problem sto mi je lat u WoWu skocio sa uobicajenih 50-100 na >1000, i sto se to meni desava na svim WoW serverima (znaci verovatno nije do WoW servera na kome najcesce igram). Takodje imam dva modema i na oba je situacija ista. Iz SBBa ne dobijam APSOLUTNO NIKAKVO objasnjenje o cemu se tu radi, a malo mi je glupo da im zbog toga bacam bombu u ono budjavo uplatno mesto. 😉

Opterecenje (mnogo korisnika na jadan megabit) i lose podesavanje dovodi do velikog pinga.

djalf je napisao(la):
Opterecenje (mnogo korisnika na jadan megabit) i lose podesavanje dovodi do velikog pinga.

Do yaya! A kako ja da se borim protiv toga. Da pobijem pola SBB-a?!?
Meni se google pinga oko 1500ms. Nekada i vise.
Mogu samo sah da igram online!

http://home.sbb.co.yu/ pa idite na forum, pa problemi u radu (Kablovskog interneta) pa vidite koliko ima ne zadovoljnih musterija, bas sa tim istim problemom koje si ti naveo BruceLee.

Mozes da se zalis, ne znam da li ima vajde od toga.

ja nisam imao tih problema na SBB-u, a popunjavao sam preko gmail-a, i pitao za savet preko sbbmail-a...

doduse ja imam light 🙂

ja takodje koristim light
vec 2 meseca i nikad nemem porblema
doduse u zgradi u kojoj ja zivim niko ne koristi net jer je prosecna starost
stanovnika oko 60 godina.
a kada su mi montirali modem iznenadili su se koliko je jak signal

mislim da je u pitnjau broj korisnika na linku, verovatno se povecao u poslednje vreme i eto tebi problema

ma jeste...ima mnogo galebova na kablu kojima smrde kljunovi i ometaju signal...

Problem je u lokalnom cvoru. I zavisi kako je odradjen cvor. Recimo kod mene je cvor koji pokriva 2-3 ulice (sto manji cvor to bolji), max ce biti 20-30 korisnika (smesno). Signal je mnogo bolji nego sto su ocekivali, a stavljena je i nova oprema (skinuta i zamenjena ona kineska sto je pre par godina ugradjivao Daniel SAT). Nema nikakvih problema, sve sljaka ko ludo. Skoro je ortak imao strasnih problema i ludeo je (Zemun). Na kraju se ispostavilo da je tupavi kineski pojacivac u zgradi pravio haos. Kako su zamenili taj pojacivac, internet mu (i u celoj zgradi) radi perfektno.

Problem je mreza i cvorovi koje su radili ovi iz Daniel SAT-a. Bogu za plakanje... e sad sto oni to rekonstruisu kad se sete ili kad se milion njih zali... to je vec nesto drugo.

evo u NS-u daniel sat nije nista radio, a to i dalje nekima ne radi kako treba - ili cak uopste ! Zato je brdo nas i cekalo ADSL

Ako su vam radili i oni "Kopernikus" onda ste se jos vise usrecili... video sam to na delu, kuku majko... problem je lokalni cvor u 100% slucajeva kad su zagusenja i prekidi u pitanju. Znaci, kod mene su menjali CELU mrezu koja je ranije radjena (iako smo imali opticki cvor) zbog interneta. Pa ti vidi kako je ranije odradjena mreza. Pozovi nekog iz tehnicke i nek ti premere sve, od tvog cvora, preko zgrade (pojacivaca, kablova i splitera), sigurno je negde problem (desavalo se da spliter zeza i pravi haos).

Uglavnom to objasnjava zasto nekima SBB radi odlicno, a nekima ne (cak i kad su ulica do ulice, bio je slucaj na Dorcolu). E sad sto je njihova tehnicka podrska takva kakva jeste... takva je kod svih provajdera. Moj ortak sa ADSL-om se nije usrecio. Radilo je super dva meseca dok se nije povecao broj korisnika na centrali (popunjena skroz) i sad mu radi, ali 20% sporije nego tad. P2p radi dosta losije, surf je osetno sporiji, DL ne prelazi 20k/sec... Nema vecih problema, ali ADSL ima taj problem sa agregacijom i to se oseca...

sad mi je svejdno sta ce & kako ce SBB... vec sam uzeo ADSL. NEgo da se vratim SBB-u, na poslu sam ranije imao SBB, ne radi net, zovem ih, dodju za dan-dva, izmere signal, kazu slab, pojacaju signal (nova zgrada, nove instalacije, njihove) i to radi 5 dana i onda opet 🙁 . Valjda je fora da kad na jednom mestu pojacaju signal, na drugom opadne ?! (ovo ne znam, spekulisem) I onda kad se onaj drugi zali, njemu pojacaju pa nama opet opadne i tako u krug, svake dve nedelje smo ih zvali...(to je bio 512 flat paket) i onda je gazda uzeo post paid paket i da vidis kako onda sve odjednom radi !!! !#$^#$

Zar ne merite sami nivo dolaznog/odlaznog signala? Šta će vam teh. podrška za to?

Poslednja izmena:
Mozes da vidis stanje signala na modemu, ali dzaba ti to merenje ako je los pojacivac u zgradi ili na pocetku cvora (razvodnik). Mora da dodje ekipa da to sredi. Tamo gde su cvorovi uradjeni po pravilima (svi novi cvorovi od pre mesec - dva koje rekonstruisu), radi savrseno i nema prekida (radi drasticno bolje nego ADSL + i lokal, sto ADSL nema, da ne pominjem samo 1:2 DL/UL...).

Njihova velika greska su lose uradjeni cvorovi. Zato su sad poceli da rade rekonstrukciju jer ipak ADSL je konkurencija...

gx-x je napisao(la):
sad mi je svejdno sta ce & kako ce SBB... vec sam uzeo ADSL. NEgo da se vratim SBB-u, na poslu sam ranije imao SBB, ne radi net, zovem ih, dodju za dan-dva, izmere signal, kazu slab, pojacaju signal (nova zgrada, nove instalacije, njihove) i to radi 5 dana i onda opet 🙁 . Valjda je fora da kad na jednom mestu pojacaju signal, na drugom opadne ?! (ovo ne znam, spekulisem) I onda kad se onaj drugi zali, njemu pojacaju pa nama opet opadne i tako u krug, svake dve nedelje smo ih zvali...(to je bio 512 flat paket) i onda je gazda uzeo post paid paket i da vidis kako onda sve odjednom radi !!! !#$^#$

zato sto post paid ( na cemu uzimaju mnogo vece pare) i flat drzxe odvojeno i samim tim oni koji placaju te paprene cene imaju mnogo bolji net. 😉

pa naravno...to i kazem. Poenta je da su njihovi izgovori cist BS

Nazad
Vrh Dno