Šta je novo?

Borba protiv spamera

SuperStarr

Moderator
Super Moderator
Učlanjen(a)
25.07.2002
Poena
1,105
Moja oprema  
CPU & Cooler
Xeon 5650 (6c/12t) @ 3,7Ghz
Matična ploča
MSI X58
RAM
48Gb HyperX DDR3 @ 1666Mhz
GPU
Gigabyte 1060 6Gb
Storage
256Gb 850Pro + couple of AliExpress SSD's
Zvuk
Creative
PSU
Zalman ZM600-HP (Heat-Pipe :) )
Kućište
Alexander Weiss (glass front + glass side)
Monitor
AOC 32" IPS
Miš & tastatura
G602 & Drevo 87 key (Red Switch)
Ostale periferije
MX Master 2 & K380
Mobilni telefon
Moto G9 Plus
Pristup internetu
  1. Kablovski internet
Neko "dobije" vaš broj i zove vas sa nepoznatih i sakrivenih brojeva.
Call blocker delimično pomaže a i nije neko dugotrajno rešenje.

Ima li neke "zakonske mere" koje mogu da vas zaštite od ovakve vrste uznemiravanja i koje su to?
Znam da je moguće prijaviti operateru da vas određeni broj uznemirava ali se morate javiti nekoliko puta na taj broj kako bi on ostao u "listingu" ali to je borba protiv broja. Kako da tu borbu prbacimo na nivo osobe koja vas uznemirava?
http://www.beograd.vtk.jt.rs/ ?
Izvodljivo 'tako nešto?

:wave:

Poslednja izmena:
Call blocker za sve skrivene brojeve, a privremeno i za sve brojeve koje nemas u imeniku. Ili angazujes advokata koji ce da pokrene privatni spor protiv NN lica.

– Prema Krivičnom zakonu (član 138, stav 1) za krivično delo ugrožavanja sigurnosti (pretnjom da će napasti na život ili telo lica ili nekog njemu bliskog) sledi novčana kazna ili kazna zatvora do jedne godine. Za krivično delo ugrožavanja sigurnosti više lica, međutim, sledi kazna zatvora od tri meseca do čak tri godine – kaže Mamula.

Ukoliko, međutim, ugrožena osoba dobije poruku s pretnjama manjeg intenziteta, prema Cvijovićevim rečima, lice može odgovarati i prekršajno u skladu sa Zakonom o javnom redu i miru (čl. 6.st.2.) kojim je predviđena kazna zatvora do 30 dana ili novčana kazna u iznosu do 25.000 dinara.

Imao sam slican problem, poziv je bio sa 064, uvek u sitne sate.
Pokusao ljutski da porazgovaram (nikom nisam ostao duzan niti napravio neku stetu ili bilo sta slicno) nije dalo rezultata.
Jedno vece zamolim prijatelja da ga nazove sa mtel-a :)
Prijatelj ga nazvao : " U koje vreme ste obicno kod kuce? Imam narucen sanduk za vas, pa bi trebalo da vam isporucim... "
Nikad vise nije nazvao... :D

Poslednja izmena:
1001 razlog može da postoji,uglavnom neopravdan i neprovociran od strane onog koji je uznemiravan.

Nepoznate pozive i poruke sam imao samo od bivših devojaka, tako da nisam imao posla sa ozbiljnim uznemiravanjem ali znam za x slučajeva gde su stariji ljudi bili uznemiravani bez ikakvog razloga. Verovatno, sličan ili potpuno pogrešan broj, labilna, retardirana,ili psihički obolela ličnost poziva itd.

Mislim da je najbolje rešenje strpljenje uz redovno prijavljivanje uznemiravnja operateru. Znači otežati uznemiravanje bez burnog reagovanja na isto da ne bi motivisao onog koji uznemirava.

Ja okacio oglas na KP i dobijam poziv sa skrivenog broja ,kaze "Jel hoces da ti popu***?" Reko necu brate...nije prijatno cuti takve stvari, kad bi se nastavilo to isao bih u mts da blokiraju broj kontam...

Vrh Dno