Šta je novo?

booting windowses

• Začetnik teme Začetnik teme dawson
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
D

dawson

Guest
ovako
imam dva hdda stavljena u kompu jedan je povezan na SATA drugi na IDE kabel na ovom starijem hddu je sam instalirao windows 7 a na novom koji je na sata imam windows xp i jos jednu logical particiju...kada povezem oba harda ulazi mi u windows xp i ne znam kako bih mogao da biram u koji win da mi udje pri dizanju sistema u biosu ne nadjem quick button da biram sa kog harda da mi bootoje..zna neko neki dobar program ili kako se to radi ? ne trebaju mi detaljne instrukcije samo program neki ili odprilike sta da uradim?

U BIOS-u podesi koji ti je primarni hard disk i sa njega će da boot-uje

Pa covek oce malo u XP, malo u 7-icu, tako da mu to i nije najprakticnije resenje😉

Imam dual boot Windowsa 7 i XPa. Koristim PartitionMagic za to. Instaliram ga na oba OS, i preko PQBoot-a njegovog, selektujem u koji cu OS. Napominjem da ParticionMagic nije kompatibilan sa Windows 7, i samo ova opcija radi besprekorno u njemu.

Imam dual boot Windowsa 7 i XPa. Koristim PartitionMagic za to. Instaliram ga na oba OS, i preko PQBoot-a njegovog, selektujem u koji cu OS. Napominjem da ParticionMagic nije kompatibilan sa Windows 7, i samo ova opcija radi besprekorno u njemu.

pa znam i ja za power wuestov boot magic ali nije kompatabilan sa windows7 kako cu onda da namestim da mi prepozna...:banana:

Ma samo instaliraj ti PartitionMagic, bez obzira na upozorenja. Onda, odabes PQBoot i dalje je lako.

Kazem ti, samo ta opcija radi ko svet, ali mi ona i treba najvise.

kada hocu da instaliram boot magic ispise mi da ne nadje FAT ili FAT32 particiju... znaci ne radi sa NTFS-om...kako si ti onda uspeo ? ewo sliko sam 🙂

Prilozi

• untitled.webp
    untitled.webp
    17.8 KB · Pregleda: 35
Program sigurno radi sa NTFSom. Uostalom, vecina ljudi i koristi NTFS na XPu za koji znamo da sigurno sve radi kod PartitionMagica.

Kod mene najnormalnije prodje instalacija (sem sto kaze na pocetku da je moguce da nece raditi ko svet, ali to ignorises). Jedino sto mi pada na pamet je razlicita verzija programa. Moja verzija je ISO fajl tezak 58,1 Mb. Znaci PM 8.0

PS: Posle ne pokreces glavni program, nego samo PQBoot (nije problem ni ako pokrenes, ali ti nece raditi). Znaci samo na ikonu PQBoot u direktorijumu gde ti je PM instaliran (ili je, jos bolje, izbacis na desktop).

Poslednja izmena:
Ako ti je po jedan OS na po jednom hardu, samo u biosu sa dva klika promeniš koji ti je primarni hard i nemaš potrebe za bilo kakvim "magičnim" programima.

Ako ti je po jedan OS na po jednom hardu, samo u biosu sa dva klika promeniš koji ti je primarni hard i nemaš potrebe za bilo kakvim "magičnim" programima.

znamm za to ali stalo ulaziti u bios ono ... imao sam nekad dawno jednu maticnu ne njoj je bio shorcut neki samo kliknem i biram odmah sa kog harda medjutim na ovoj sto sam imam asus m4n78 pro ne vidim to...

Program sigurno radi sa NTFSom. Uostalom, vecina ljudi i koristi NTFS na XPu za koji znamo da sigurno sve radi kod PartitionMagica.

Kod mene najnormalnije prodje instalacija (sem sto kaze na pocetku da je moguce da nece raditi ko svet, ali to ignorises). Jedino sto mi pada na pamet je razlicita verzija programa. Moja verzija je ISO fajl tezak 58,1 Mb. Znaci PM 8.0

PS: Posle ne pokreces glavni program, nego samo PQBoot (nije problem ni ako pokrenes, ali ti nece raditi). Znaci samo na ikonu PQBoot u direktorijumu gde ti je PM instaliran (ili je, jos bolje, izbacis na desktop).

aham skontao sam gde gresim ja sam hteo da instaliram sa cd-a boot magic a ti mi govoris za pqboot koji se instalira sa instalacijom partition magica .... sad vidim da radi mada nije mi neko jako resenje znaci moram da udjem u jedan windows i onda da udjem u pqboot pa da biram u koji da mi udje pa onda da restartuje .... 🙂) mislio sam na neki programcic koji ce se aktivirati pre ulazka u bilo koji win pa onda da biram u koji da udjem ne mogu da verujem da nema tako nesto 🙂

Meni sluzi svrsi jer sam vecinom u Windowsu 7, a samo kad posumnjam na nekompatibilnost programa, predjem u Win XP.
Zao mi je sto tebi ne radi posao.

znamm za to ali stalo ulaziti u bios ono ... imao sam nekad dawno jednu maticnu ne njoj je bio shorcut neki samo kliknem i biram odmah sa kog harda medjutim na ovoj sto sam imam asus m4n78 pro ne vidim to...

S obzirom da imaš Asus ploču... si probao da sa F8 dobiješ boot meni? Trebalo bi da radi, a rešio bi se muka samo tako.

S obzirom da imaš Asus ploču... si probao da sa F8 dobiješ boot meni? Trebalo bi da radi, a rešio bi se muka samo tako.

Jednostavna resenja su uvek najbolja resenja. Nisam ni pomislio u tom pravcu, valda zato sto imam samo jedan hard.

Svaka cast teletabis.

Hehe ... najjednostavnije rešenje ... tačno tako ...

Elem ... za PQ magic ... odnosno sad je valjda Symantecom ...
Najbolje (po meni) je da se isti instalira na jednu particiju (>32 MB) i ona vam služi samo za to. Meni je to vrlo dobro rešenje jer sa Advanced birate koje će particije biti vidljive koje ne za svaki OS ponaosob. Radi to i sa Win7 ... E sad koga ne mrzi da to radi ... 🙂

Nazad
Vrh Dno