Šta je novo?

Bootable USB

• Začetnik teme Začetnik teme GoranM
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

GoranM

Čuven
Učlanjen(a)
15.12.2001
Poena
945
kako napraviti ovo na najlaksi nacin ako se nema i ne zeli da se ima:
1. FDD
2. Image nekog bootabilnog CD-a u *.iso (moze da se napravi od win98, valjda)
3. Ne zeli da se instalira ona budzotina od programa koja omogucava da se USB drive u winXP formatira tako da se formira kao boot disk jer stalno ostaje ucitan u mem i mogu misliti da jos nesto "cacka".
4. Ne moze da se pokrene Hiren's boot CD onaj mini win98 jer zakuca na dizanju CD drajvera.

Ovo je totalna debilana. Pokusavam sat vremena, jbmti WINXP i njegove super fensi stvarcice kad nema ovu debilnu opciju, tj. da formatira USB da bude bootabilan. Vazno je da imbecili forsiraju i dalje FDD A: kod svakog rucnog dizanja drajvera. prvo tu kao nesto trazi. *** pa nismo vise u 95. Cemu u ostalom sluzi FDD? Ukras? Uzas!!! :wall::wall::wall::wall::wall::wall::wall:

Poslednja izmena:
bezuspesno sam pokusavao da napravim jedan bootabilan USB sa Hirenom, instalacijom XPa i svim potrebnim mi programima i nikako nisam uspeo...
ni sa image od Win98 Rescue diskete, ni sa Flash Boot, ni sa HP format util, ni sa P2USB alatom...

i meme zanima ako neko ima sigurno resenje...

Hmm...Meni je HP boot drive utility vrlo fino napravio butabilni stik...
Mozda da upotrebis neku drugu opciju u programu?

ps. Iskopao sam ga i ponovo instalirao, sad cu da probam da napravim boot kao Floppy Disk (A🙂, pa javljam...
U pitanju je Kingston DataTraveler od 1GB.

Poslednja izmena:
Evo da javim da se sasvim propisno podize sistem sa usb-a. U HP boot drive utility sam izbrao da ga formatira kao Floppy Drive, tako da sam dobio A:> prompt, videti sliku.
Nije mi jasno sto kod tebe nece.

Prilozi

• pic01.webp
    pic01.webp
    46.6 KB · Pregleda: 163
jutro 🙂

evo da i ja potvrdim da sam napravio bootabilni usb sa ovom HP alatkom.
Izgleda da je do usb-a... kod mene je neki bog-te-pita-kakv reklamni

ja sam pokusavao sa nekim Apacer-om od 2GB, mozda probam i sa Kingstonom DataTraveler.

WinXP_USB.jpg

http://www.avirusi.info/news-article.storyid-4884.tHG

imate uputstvo na stranici

Poslednja izmena:
na 2 PC i 1 laptopu... nije...

napravio sam Boot-abilni USB, ali me zanima kako da mi se podize sa njega Hiren's? prekorpirao sam BootCD sa Hirena na USB ali ne daje mi onaj Hirenov meni?!?\

help?

upravo to ne radi.

kada tako uradim, uopste nece ni da se bootuje sa USBa.

Skinite program FlashBOOT i sve je veoma jednostavno :wave:

Ja sam se patio danima, ni jedan program mi nije pomogao a onda je ortak uzeo program koji je dobio na svojoj flash memoriji (MS Industrial 4GB) i sa njom formatirao i štiklirao opciju "make boot flash disk" i ende. Jedino što tog programa nema za download, ali mogu da uploadujem pa da okačim link, a što se Hirensa tiče... možda upravo zbog načina formatiranja neće da se podigne... treba isprobati brdo kombinacija...

Nazad
Vrh Dno