Šta je novo?

Bootable image za WinXP

dEXE

Čuven
Učlanjen(a)
22.12.2001
Poena
755
Uvod: U glupavom CD klubu ne nadjoh bootabilni WinXP Home, valjda budale posto su stavile crack na njega nisu umele da naprave... Pa posto je skoro izasao "final" crack za WinXP, a ne samo za dva meseca i samim tim problem registracije vecno resen, a i brate volim da mi se butuje :), htedoh da takav CD nasnimim...
Razrada: Da, da, WinXP Corporate, ne trazi nikakvu registraciju, ali sto ne probati i ovaj, ipak koliko toliko ucitava manje nekih njegovih modula i bar je nesto brzi... no to nije bitno...
Znaci, od WinXP-a Pro Corporate bootabilnog CD-a sa WinIso napravim iso image, izbacim "pro" direktorijume i sa ovog nebutabilnog CD-a ubacim "home" direktorijume, i ubacim noviji crack, i snimim... Zatim sa Nerom, narezem CD od dobijenog iso fajla koji je naravno bootabilan... Inace taj boot deo kod svih XP windowsa je isti, pa cak mislim i kod win2000...
Zakljucak: Resetujem ja posle svega racunar, krene CD i jupiii, bootuje se sa CD-a, plavi ekran, provera hardvera, i CVRC... Kaze, ubaci u drajv A: WinXP Home Edition CD...
Zasto bre to??? Mislim ako je Pro radio i bootovo se ok trebalo bi i ovaj...
Ko je ikada pravio bootabilni cd, recimo za win98, znace da kada se cd bootuje, onaj skriveni bootabilni deo koji se u Win-u ne vidi, dolazi na mesto a: diska, a a: disk tj. floppy ide na b:.
I to je zato sto se tada radi floppy emulacija, ali sada to nije radjeno, znaci obicno rezanje cd-a od imidza, prema tome ne bi trebalo da brljavi... Koji jos programi mogu da rezu iso imidz fajl?
Da nije to zbog mozda pogresnog Labela CD-a, koga sam nazvao isto kao kod Pro-a "wxpvol_en", jer nisam znao dal home ima drugaciji naziv...
Da li neko zna koji je pravi Volume label WinXP Home CD-a?
Ili ima neko drugo resenje...

Skini program koji kreira startup disketice (6 kom) sa www.electic.com pa onda napravi bootabilni CD od tog nebutabilnog i tih disketica...

Vrh Dno