Šta je novo?

Boot

minketa

Čuven
Učlanjen(a)
11.06.2002
Poena
619
Ljudi, preinstalirao sam Win... sad mi se kod svakog bootovanja pojavljuje opcija da biram izmedju dva prisutna OS - dva identicna Win XP Prof!!!

Kako da se resim toga? 'Ocu da mi se masine digne do kraja bez moje asistencije... stisnem dugme i dize mi je jedan jedini Win.

PS. Sad sam prvi put kliknuo na drugi ponudjeni OS. I sta se desilo... kaze da ne moze da ga digne jer mu nesto fali. A ja upravi zavrsio instalaciju Windows-a i to sa formatiranog diska!

Poslednja izmena:
start/run/msconfig

na kartici boot.ini izbrishi onaj koji necesh da se bootuje

za svaki sluchaj prvo napravi kopiju boot.ini fajla sa c:\
stim shto morash prvo ukljuchiti prikazivanje sistemskih i hidden fajlova u
folder options...

Svaka cast! Spas'o si me.
Nisam ni znao za ovu opciju.

PS. Ne znam zasto, ali nisam mogao da vidim ovaj thread u konfiguracijama!?!? Morao sam da idem na pretrazivanje svih svojih threadova i tek tako sam ga nasao. Od kako sam preinstalirao Win sve neki twilight fenomeni...

Tred sam upravo premestio u OS

Ako si instalirao Windows na formatiran disk, nije bilo sanse da ti se pojave 2 OS u boot meniju.
Nije mi jasno sta si i kako uradio.

I meni se jednom desilo, i to kada sam pregazio stari OS novim a pre toga mi je jednom pukla prethodna instalacija OSa...
Znaci otprilike ovako mi je izgledao boot screen:

Windows XP Professional
Windows XP setup :d

Pozdrav

Poslednja izmena:
jaksa je napisao(la):
Ako si instalirao Windows na formatiran disk, nije bilo sanse da ti se pojave 2 OS u boot meniju.
Nije mi jasno sta si i kako uradio.

'Vako je bilo...
Prvi put od kako sam uzeo laptop resio sam da preinstaliram Windows. U toku instalacije zateknem tri particije! Do tad sam znao za samo jednu, C particiju. Obe ove za koje nisam znao bile su neke leve, male... jedna FAT, druga NTFS. Obrisem sve particije... namestim jednu novu - preko celog diska. Instaliram Windows... i posto mi se neko umes'o, pritisn'o pogresno dugme - krenem iz pocetka instalaciju - formatiram tu particiju ponovo, i instaliram Windows. Cim se dig'o im'o sam dva sistema, identicna. S tim sto drugi na listi nije mogao da se digne.
Posle odem u msconfig, nadjem ta dva sistema... proverim drugi i dobijem poruku da ne moze da se digne.
Obrisem ga i nastavim zivot.
Sta se desilo, kako se desilo - ne znam. A voleo bih da znam, da budem iskren.
Jedna jedina particija, sveze formatirana!

Nazad
Vrh Dno