Da ne otvaram novu temu, ova je savrsena

UPOMOC!!!
Ovako...
Sastavio sam racunar delom od novih delom od starih komponenti.
Staro:
HDD od 80GB sa prethodno funkcionalnim XP-om, optika, maticna asus asus m3a78, procesor amd phenom 9550 quad core 2.2 GHz , ram 2x2GB ddr2.
Novo:
Napajanje 550W, HDD 1TB WD caviar black, optika
Misija: instalirati Windows 7
U BIOS-u sve cita normalno, i optike i hardove (i optike i hardovi su sata i ata), kao i flesh kada ga ubacim. Ali kada treba da zapocne butovanjem, tu krece sex.
Kada podesim u BIOS-u da butuje sa cd-a, bez obzira na to koja je optika u pitanju, izbacuje mi sledeci tekst "reboot or select proper boot device or insert boot media in selected boot device and press a key". Proverio sam na laptopu, CD je butabilan, bez sumnje.
Kada podesim da butuje sa flesha, dodje do slike od maticne i tu zaledi. Ako odmah kliknem DEL udje u BIOS, ali ako ne udjem u BIOS odmah, onda zaledi na slici od maticne i ne mogu ga ni preko ctrl+alt+del restartovati, vec moram fizicki na dugme. I za flesh sam proverio na laptopu, butabilan je.
Stavim default vrednosti u BIOSU, probam opet, ali opet ista prica. Resetujem plocu vadjenjem baterije, ali uzalud.
Pokusam da dignem prethodni sistem sa starog HDD-a, i to daje mali pomak jer postavi pitanje kao da nije pravilno ugasen sistem prilikom poslednjeg gasenja: da li da startuje u safe mode i sl, ili normalno. Ali sta god da odaberem, jednom cijukne i restartuje se sam.
Sugestije?