Šta je novo?

boot xp

joskaananas

Čuven
Učlanjen(a)
28.03.2004
Poena
619
Evo shta hocu da uradim.Instaliram xp, napravim imaage c diska,snimim to na cd.Kasnije instaliram xp, tako shto bootujem taj cd.Kako se to radi?

Objasnio Kokos:

1.instaliras Norton Ghost 2003
2.odes u opcije Ghost Utilitis
3.Onda Norton Ghost boot wizard onda upacis flopy samo next i napravis boot flopy diskety sa norton ghostom.
4.Sledece dizanje pravis sa tog flopy-a ucices direktno u norton ghost
5.ides na opciju image to i odaberes particiju od koje hoces da napravis ghost image fajl on ce te pitati gde da taj image fajl sacuvas ti odaberi zatim kad te pita koju kompresiju ti odaberi fast i to ti je to,
Kada ti hoces da gostujes fajl koji si napravio ides ovim redom
1.ubacis ponovo tu disketu ides na opciju From Image to i onda odaberes image fajl koji si pre toga napravio i particiju na koju ces da gostujes.I to ti je to nadam se da sam ti malo pojasnio pozdrav i sa srecom!

Narezes to u nero CD-ROM (Boot)

Poslednja izmena:
Pa zar nije prostije samo jednom zameniti CD nego sve to raditi, znaci staviš Hirens Boot CD, podigneš Norton Ghost ( mada ga ne preporucujem, bolji je Acronis ili cak Drive Image ), stavis drugi DVD na kome ti je image i gotovo, po restartu imaš sistem

Ciki022 reci mi zasto ga ne preporucujes,ims li neko lose iskustvo sa njim???
Pozz

Da, naravno da imam loša iskustva, nekoloko puta se desilo da je ghostovana C particija, i kasnije restorovana, jednostavno komp nije hteo da radi, boot-ovanje stigne do određene tačke i ni makac
Od tada koristim Acronis True Image ili Disk Director Suite 10, naravno bez ikakvih problema
Probao sam i Drive Image, nekoliko puta samo testa radi, i uvek je korektno odradio posao

@ciki022
ok.jel moyhesh da mi napshesh detaljena postupak, jer ovo prvo otpada.Nemam floppy :(

Ako nemaš flopy, pogledaj ovde, možda ti pomogne (meni jeste) http://www.benchmark.co.yu/forum/showthread.php?t=118756

Sada sam proverio link i on neradi, evo ti kao atach ovaj fajl...
Čak možeš sve da staviš na 1 dvd tako što ćeš u neru (ali ne express-u već starom neru) odrediti DVD (boot), ubaciti mu ovaj image i dodati još image sistema i to tako narezati, i sve što ti treba je taj disk.

Prilozi

• ghost2003.part1.rar
    1 MB · Pregleda: 176
  • ghost2003.part2.rar
    169.1 KB · Pregleda: 121
Poslednja izmena:
ok.probacu tako.
kako mislish iz starog nera.Mislish da ne pokrenem nero expres vec da udjem u nero, pa tamo odradim shta vec treba?

baš to, običan nero burning rom, pa tamo selektuješ dvd boot....

Acronis Image je mama za budjavog Nortona.

ja sad nishta ne kontam.Nije problem do programa.Nabavio sam i nortona i acronis i hirens.Nortona eliminishem, znachi ostaju ova dva.Na kompu imam jedan dvd rom, nemam floppy i nemam drugog dvd roma( a ni treceg :)).Hocu da napravim image c diska na kojem je lepo instaliran xp, da to negde srezhem, i kasnije kada formatiram c disk, da mogu da bootujem xp sa nechega.Po ovome vashem mi treba jedan dvd rom da bi bootovao norton(ili shta vec), i onda iz tog nortona da ja bootujem xp(koji verovatno treba da bude u drugome dvd romu, jer je ovaj prvi zauzet, ali ja nemam taj drugi),pa ne kontam shta da radim.

Lepo ti instaliraj Norton Ghost-a, zapakuj sistem, skini ono što sam gore postovao, odeš kod ortaka, pokreneš Nero, odabreše Boot DVD, ubaciš ovaj fajl, ubaciš Image, narežeš.
Dođeš kući ubaciš 1 DVD bootuješ sa njega (automatski se upali Norton Ghost) odabereš image i pustiš ga da radi ~5minuta i to je to.

pozdrav svima!
necu otvarati novu temu (na pravom sam mestu). moj problem je sledeci:
napravio sam ghost file *.gho na d:\ particiju (sa hiren's boot diska koristio ghost 8.3) i ja sam to narezao na dvd sa nero-m. naravno posto je to image od nekih 3 giga mogao sam samo u udf modu.nisam ja ni sanjao da to posle isti taj ghost 8.3 nece videti prilikom restora. pise nesto u fazonu da nije napravljen sa norton ghost-om. (not created with Norton Ghost ili nesto tako) a znam da jeste. e sad..ja nemam nikakvu drugu instalaciju ghost8.3 ,a i odgovara mi ovako sa hiren's diska da koristim, samo kad bi pronasao nacin da mi i ocita tamo. inace ovaj *gho file radi kada ga vracam sa D:\ particije, cak radi i sa wd passporta ali ja bih eto da mogu sa dvd-a.
ima li neko ideju kako to da izvedem?
probao sam da napravim ponovo image fileove al da podelim na po 700MB da mi se ne buni nero za udf format (mislio sam da je to problem) ,cak sam napravio i kombinaciju kako je _/Neo\_ preporucio sa boot dvd al nece...
znaci: kako da osposobim ovaj image na dvd-u za rad sa ghost 8.3 sa hiren's bott diska? ili kako da pravim iz tog hirens ghost 8.3 *gho file da bi mi kasnije to i citao ?

malo je poduzi post > sorry
hvala vam unapred

Neznam za taj, ali ovaj što ide uz ovaj moj image je "dobar".
Ja sam preko njega napravio image (butovao sa RW-a) i to snimio na D, posle sam samo to narezao (onako kako sam opisao gore) i to mi tako radi.
Doduše sad mi to ne vredi pošto sam malo menjao pa moram novi da pravim, ali nema veze pošto to iovako držim na DVD-RW-u.

znaci onda mogu da upotrebim ovaj tvoj image i ne moram imati nista drugo instalirano?cita li ti taj tvoj dvd-rw?koje je velicine tvoj *.gho image na DVD-u? cime si rezao? jel udf? nema ono not created with norton? bas cu da probam tako. javicu rezultate.
Hvala i pozdrav

p.s. ima li mozda neko link ka ovakvim bootabilnim ali novim ghost image-ima? ghost 11?12?

Poslednja izmena:
moj image je 2.4gb (čist sistem sa drajverima, i eventualno sa ponekim programom Nero 6.6.0.6, TC XP, Adobe Reader 8.1 i možda još nešto)

e ovako: ne radi sa onim tvojim ghost2003.dsk bootabilni cdom. tj radi on, ali mi ne cita sa DVD-a ni one ranije .gho fileove a ni one sto on sam napravi. negde je tu skriveno neko ludilo samo ne kontam gde. nabavio sam i ghost8.3.ima pa probao i sa njim sve kombinacije. ma kakvi. sad jos ostaje da skinem sutra full 12-ku pa da vidim.(300MB)
Neo kako si ti pravio svoj ghost file? tamo iz dosa sa ovim bootabilnim 2003.dsk? ili iz win-a?ova 2003 barem mi napravi (iako bez pitanja) komade od po 2giga pa nema frke sa udf narezivanjem.posto ne postoji boot udf u Nero-u. nije frka da i menjam diskove. da bootujem sa jednim pa da promenim, ali se opire zestoko.not created with norton ghost.
Jednostavno ne znam kako da resim ALI tek sad ne odustajem! :)

ako neko zna resenje nek napise i hvala mu unapred
pozdrav

Ja sam pravio sa tim iz Dos-a, tj iz samog programa :)

Vrh Dno