Šta je novo?

Boot XP CD??

ronin

Čuven
Učlanjen(a)
12.08.2003
Poena
604
Kako da napravim boot-abilan CD sa win Xp ali bez SP 1? Ili gde mogu da nadjem sajt sa opisom za to ?

ne znam da li hocesh da napravish da bude bash onakav kakav je originalni XP CD - znachi da se launchuje setup (mada to bash i nije praktichno)...
ja ti preporuchujem da iskoristish (ili josh bolje potrazhish na netu) image boot diskete sa WinME, i to stavish kao boot informaciju diska (preko Nero-a, na primer)... tako cesh moci da pomocu tog novog diska uradish sve potrebne operacije (fdisk, format) pre instalacije...

ronin je napisao(la):
Kako da napravim boot-abilan CD sa win Xp ali bez SP 1? Ili gde mogu da nadjem sajt sa opisom za to ?

Upravo cu da pokrenem topic vezan za to... kratak odgovor je: Vrlo lako...

Sve sto ti treba je ovaj bin file koji sam zakacio uz poruku i naravno XP file-ovi.

Javi na koji mail da ti posaljem detaljno objasnjenje.

Ja to radim na najprostiji nacin.
Uzmem bootabilni XP disk, ekstrahujem ceo sadrzaj IsoBusterom i onda to lepo narezem Nerom. type;

Da, ali sta ako nemas bootabilni XP nego ti je instalacija na hard-u?

Takodje, ne mozes tako ako hoces da integrises SP1 u instalaciju...

@netizen_k
vezano za ovo sto si okacio...
Ova dva boot fajla su identicna i sve je jedno koji ce se koristiti za koji bootabilni cd
Dalje...
Slipstrimovani XP sa SP1 mora da u rootu cd-a ima i fajlove:
Win51
Win51ip
Win51ip.SP1 <- bez ovoga nece da se butuje kako treba
Prva dva imaju u sadrzaju u hexa obliku
[code:1]
57696E646F7773200D0A
[/code:1]
a drugi
[code:1]
0D0A
[/code:1]
tako da dodas i ovaj info kad vec radis tutorial...

Nije tutorial, samo mala pomoc...

Sto se tice ta dva fajla i meni su izgledali potpuno identicno ali, ma koliko to delovalo nebulozno, sa onim za XPSP1 nisam uspeo da napravim bootabilni XP CD vec samo sa onim koji je za XP... zato sam i okacio oba...

cudno...
ja obicno koristim ultraiso pa onda image rezem posebno... ne znam kako se nero ponasa... cisto da ga testiram prvo na vpc-u a i rezac mi je 8x bez buffer underrun a hdd u kaosu ;)

Uputstvo za pravljenje bootabilnog XP+SP1 mozete naci na adresi: http://7mares.terravista.pt/xaliasx/xpss.html

@ Morbius Sve pohvale za objasnjenje. Takva objasnjenja volim gde nemoze niko da ne ukapira....
Poz.

morbius je napisao(la):
Uputstvo za pravljenje bootabilnog XP+SP1 mozete naci na adresi: http://7mares.terravista.pt/xaliasx/xpss.html

Moze li se na isti nacin ubaciti i patch na srpskom ili patchevi za xp?

Vrh Dno