Šta je novo?

Boot Virus

salenikolic

Slavan
Učlanjen(a)
02.12.2008
Poena
304
Drugovi imam problem sa nekim dosadnim i naizgled opasnim malwareom ili virusom. Naime ovo sam zapatio prilikom otpakivanja nekog kreka a od zastite sam tada na racunaru imao Zone Alarm 7 i ESET Smart Security. Zaraza se manifestuje tako sto nemogu dvoklikom na particiju da je otvorim jer mi tom prilikom ispisuje error prozor resycleb\boot.com sa sledecom porukoml;

c;\resycled\boot.com is not valid Win 32 application

....particije moram da otvaram desnim klikom pa explore. Deistalirao sam svu zastitu, probao sa Kasperskim, avastom, SmitFraud-pom, Ad-Awareom, stinger-om.. i nista, i dalje sve particije kao zakljucane. Jeino je cistac pod nazivom Malwarebytes' Anti-Malware 1.31 ocistio malwaree tipa boot sector, autorun.inf i sl. ali su ipak ostale posledice. Ima li leka za ovo, i da li mogu da vratim normalno otvaranje particija? Hvala.

Odradi search sa AMVO, ima nekoliko tema o tome.

Uspeo sam sa amvo da ocistim sve, ali ostala je posledica. Kad napravim dvoklik na particiju ili bilo koji folder umesto klasicnog windows prozora otvara mi se Search Results, da li mogu i ovo da ispravim tj. vratim na default otvaranje particija, foldera itd... hvala puno.

Uspeo sam da ocistim sve. Ostatak se javljao kao skriveni folder resysle i to sam rucno obrisao u safe modu. Mozete li mi samo reci kako da podesim da mi se particije otvaraju na dvoklik misem jer mi se sada otvara search results umesto windows explorera. Nesto sam petljao u opciji Tools>Folder Options>File Types... ali nisam uspeo da vratim na default. Hvala svima na pomoci.

probaj da kucash ovo u Run prozoru: regsvr32 /i shell32.dll

Klik na start zatum run i ukucas cmd Kada se komandni prozor ovori kucaj sledece:
attrib -h -r -s C:\Autorun.inf onda opalis enter i kucas sledecu komandu:

del C:\Autorun.inf ponovo stisnes enter i tako radis za svaku particiju samo menjas slovnu oznaku dakle umesto C: kucas D: ili koje cu ti vec oznake. Kad sve zavrsis zatvori komandni prozor ne otvaraj jos eksplorer nego restartuj komp. Kada se sistem podigne sve bi trebalo da radi kako treba. Ovo sam na vise racunara probao i uspelo mi je

Nazad
Vrh Dno