Šta je novo?

Boot virus...pomagajte

• Začetnik teme Začetnik teme IGGSy
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

IGGSy

Čuven
Učlanjen(a)
23.11.2002
Poena
619
Imam boot virus na kompu, barem mi tako kaze Trend ChipAwayVirus (iz biosa), komp mi se gasi bez ikakve najave tako dam moram da komp iskljucim na napajanju pa ponovo ukljucim, Nod32 nije nasao nista sa najnovijim updateom.

Ne mogu ni particiju (primarnu) da obrisem i win Xp setupa jer cim krene da procita pariciju pukne. Na sekundarnoj particiji su mi vazni fajlovi.

Na drugom disku je Mandrake 10.1 kod kog mi pri boot-anju prikazuje poruku o boot virusu, ali se i ona gasi bez najave.

Sta da radim, suta moram da isporucim posao.

Hvala.

Da li postoji program (antivirus) koji se buutuje sa diskete i cisti viruse (boot) jer u vindoiws vishe ne mogu da udjm jer sam prebrisao primarnu particiju iz linuxa. (Biw totalni sam linux laik jer sam ga instalirao pre nedelju dana takp da mi ne dajete nikakve savete vezane za linux i ciscenje iz linux-a)

Ovo kucam iz nastavaka jer svakaog trenutka cekam da mi se komp ugasi, izmedjuostalog gasi se cak i pre buutovanja odmah posle prepoznavanja diskova i brojanja memeorije....

strucnjak, Trend ChipAwayVirus (iz biosa) antiviru sce ti prijaviti da imas virus kad god neki os krene da upisuje nesto u mbr ili boot sektor
dokaz: pucaju i win i lin a ne postoju univerzalni multios virus
a to sto masina puca je vec druga prica ali bih ja testirao komponente deo po deo, npr. memoriju , hard , pregrevanje masine pa onda zamenio napajanje

Napajanje je Lidman PowMax 6100c Ja sam prvo sumnjao na napon zvao ove likove iz epsa da prebace stufere u letnji mod (sto nisu hteli da urade) samo su napravili zapisnik da su naponi malo veci od 235 (variraju), problem j esto sam ja 150 metar od trafo stanicie, a sada je predpostavljam potrosnja manja jer se ne greju ljudi kao do pre par dana

Ovaj lidman ima sve zive zastite, pa predpostavljam da zato puca.

Jedino mi preostaje ja da se ja upucam...

ma to sto je lidman nista ne znaci
i oni crkavaju

Fora je sto win pri instalaciji stigne do onog dela kada terba da se se pritisne entar za nastavak instalacije i tu se ugasi ko sijalica. Znaci mislite da nije virus?! Nod nista nije nasao, znaci on prakticno nema iz cega da se podigne?(virus) Zasto se racunar gasi u nejednakim vremenskim intervalima?! Bez ikakvih pravila?

proveri temperaturu procesora i da li kuler uopste radi
proveri memoriju

Kuleri rade (4 komada), teperatura normalna, voltaza u biosu u redu, kako da proverima memeoriju ?!? Imam jednu stanglu! Da je promuckam?! (salim se, puko sam vishe) Mislim da je memorija ok mada cu dada da povadim sve iz kompa pa da proveravam komponentu po komponentu. (nije puko celih 10 min)!!!!

sta da kazem sem prijatno vece :banana:

Resetuj mu bios pomocu jumpera koji je obicno J1
treba da ga ili spojis ili oslobodis da bi se resetovao bios
dok je kompjuter iskljucen i ostavis tako 2-3 sekunde.
Ili izvadi bateriju, pa je vrati, isto mu dodje.
Proveri takodje u biosu Power Menagment, da on ne iskljucuje
po nekom sistemu.

U BIOS-u imas opciju enable/dissable virus protection
ili tako nesto.
Stavi dissable.

2. mogucnost
Skoro sam imao na jednom kompjuteru da je CD bio neispravan
pa je pravio kratak spoj i komp se automatski gasio sa nekih
minut vremena nemogucnosti ponovnog paljenja (ugradjena zastita)
Inace lepo radi do trenutka kad napravi spoj.

Iskljuci neke od komponenti pa vidi da one ne prave problem.

Kod tebe mozda nema ta zabrana ponovnog paljenja za
odredjeno vreme.

Nazad
Vrh Dno