Šta je novo?

boot skin

pilauda

Čuven
Učlanjen(a)
13.10.2003
Poena
775
Moja oprema  
CPU & Cooler
7800x3D & Dark Rock 4
Matična ploča
GigaByte B650M Aorus Elite AX
RAM
2 x 16GB DDR5 Kingston 6000 CL30
GPU
MSI RTX 4080 SUPER 16G GAMING X SLIM
Storage
Samsung 990 pro 2TB , Silicon Power 2TB
Zvuk
Edifier R1700BT
PSU
FSP Hydro G PRO 1000W ATX3.0
Kućište
CoolerMaster MasterBox TD500 MESH
Monitor
Gigabyte 27'' AORUS FO27Q2 OLED
Miš & tastatura
Scyrox V8, Razer Ornata V3
Ostale periferije
Xbox Series X
Laptop
HP 15s-eq2083nm
Mobilni telefon
iPhone 13 mini
Pristup internetu
  1. Optički internet
skinuo sam neke boot skinove ali ne znam kako da promenim standardan boot skin windowsa xp....

ranije sam to isprobavao, i koliko se secam boot skinove moras da provuces kroz neki softver koji ce da ih postavi... trenutno ne mogu da se setim sta sam koristio, okacicu ti kasnije. poz!

Ja koristim TuneUp Utilities 2006 !!! Odlican program koji sluzi za odrzavanje sistema a ima i opciju da postavis boot skin sa bilo kojom slikom !! Jednostavno odaberes sliku i on je sam prebaci u odgovarajucu rezoluciju i broj boja !!!! Vrlo jednostavno !!! PREPORUKA

SpawnSCG je napisao(la):
Ja koristim TuneUp Utilities 2006 !!! Odlican program koji sluzi za odrzavanje sistema a ima i opciju da postavis boot skin sa bilo kojom slikom !! Jednostavno odaberes sliku i on je sam prebaci u odgovarajucu rezoluciju i broj boja !!!! Vrlo jednostavno !!! PREPORUKA

Upravo tako, sjajan programcic. Prvenstveno kao alatka, ali jako lepo sluzi i za promenu i izbor boot skinova.

Jurke je napisao(la):
Upravo tako, sjajan programcic. Prvenstveno kao alatka, ali jako lepo sluzi i za promenu i izbor boot skinova.
Meni ne radi, kad promenim boot screen iz TuneUp utilities 2006 popijem plavi ekran na onom mestu na kome bi boot screen trebalo da se ugasi i da se pojavi Windows.

wiz011 je napisao(la):
Meni ne radi, kad promenim boot screen iz TuneUp utilities 2006 popijem plavi ekran na onom mestu na kome bi boot screen trebalo da se ugasi i da se pojavi Windows.

Da bi sve radilo, treba da se plati, jer nije besplatan. A ako si ga kupio, a ipak polavieo, onda se verovatno krlja sa necim drugim. Na nekoliko racunara sam ga stavljao do sada i nikad nisam imao taj problem.
Jedino ako nisi platio odgovarajucu cenu?

LogonStudio .

poz.

Jurke je napisao(la):
Da bi sve radilo, treba da se plati, jer nije besplatan.
Nije do toga, nego TuneUp patchuje Win kernel i to na nekim hardverskim konfiguracijama radi, na nekim ne radi.

BootSkin 1.05a radi fino kod mene (on ne patchuje kernel) ali, nažalost, u njemu nije moguće lako napraviti svoj sopstveni boot screen. Napravio sam jedan probe radi ali sve to traži previše vremena. Na BootSkin sajtu ima oko 2500 već gotovih skinova, pogledao sam samo mali deo, trebao bi mi ceo dan da vidim sve.

Evo u attachmentu boot skina koji sam napravio pa odatle možete videti kako se to radi za BootSkin, fajl unutra je, u stvari, običan ZIP sa promenjenom ekstenzijom (prednost je to što progress bar možete postaviti gde vam je volja, i levo-desno ga pomerati, a ne samo na par mesta kao u TuneUp).

Bitno je da pozadina progress bara bude apsolutno u istoj boji i da se ta boja poklapa sa bojom u gornjem levom uglu kao i da je usklađena boja na BMP za progress bar (u protivnom Win zbrlja boje). Na dnu će biti i jedna linija u toj boji pozadine pa i to treba predvideti prilikom dizajna. Sve mora biti nekompresovani BMP sa 16 boja.

@Vidak

Logon studio je za pravljenje logon skinova (to je ono gde se ukucava password ako je definisan) a ne za boot skinove.

Prilozi

Poslednja izmena:
@wiz011

My bad. Ne pratim radnju fabule 😉.

Nazad
Vrh Dno