Šta je novo?

Boot & Security

• Začetnik teme Začetnik teme Swiper
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Swiper

Čuven
Učlanjen(a)
05.03.2002
Poena
765
Imam dva problema ...

1.Imam Wind98 i 2k s tim sto je na c: win98 2k je na d: ... boot fajlovi se nalaze na root C particije i ineteresuje me kako mogu da editujem boot fajl tj koji boot fajl da bi onemogucio bootovanje Win98 vec samo 2k ?? Ovo zelim da uradim na neko vreme a kasniej da vratim na staro ako je moguce ....

2. Treba mi neki program za security za win2k tako da odredim koji su fajlovi/direktorijumi ne/dostupni tj da stavim neki pass na njih iliti da se ne vide 🙂 Ja sam imao chini mise program slichan tome i zove se pc security ali mozda postoji neki bolji .. ako neko zna nek kaze 😉

1.Imam Wind98 i 2k s tim sto je na c: win98 2k je na d: ... boot fajlovi se nalaze na root C particije i ineteresuje me kako mogu da editujem boot fajl tj koji boot fajl da bi onemogucio bootovanje Win98 vec samo 2k ?? Ovo zelim da uradim na neko vreme a kasniej da vratim na staro ako je moguce ....

E za ovo prvo evo ti resenje... Udjes u recimo win2k i poukljucujes na tools - folder options da ti prikazuje skrivene i sistemske fajlove... onda odes na c: i tamo ces da ugledash fajl koj se zove boot.ini .... za pocetak nebi uopste bilo lose da taj fajl kopirash na neku disketu ili na drugo mesto cisto da ga imash za nedaj boze....(bar ja to tako radim) e onda posto si to tako lepo odradio skines mu read only attribut...(to radish tako sto kliknes desnim dugmetom na njega - fajl,,,, pa onda properties.. pa tu imash doticnu kvacicu) e onda kad si to odsljako fino otvorish taj boot.ini fajl sa recimo notepadom i nadjes linijicu recimo c:\swinjdows..... ma uglavnom taj fajl ti pokazuje onaj meni kada napravish dual boot (znas vec da birash izmedju windowsa 98 i win2k) e sad ti sta ces da uradish ... snimi koja linija predstavlja win98 i komotno je obrisi i nema vise suncccaaaaa a nema ni mesecaaaaaaa......i onda ces dobiti samo win2k.. za drugo pitanje neznam... pozdrav

ma znam da editujem boot.ini tj video sam i sadrzaj u njemu nego me samo intersovalo da li je dovoljno da njega editujem ili jos neke fajlove ?🙂
U svakom sluchaju hvala 🙂

Nazad
Vrh Dno