Šta je novo?

Boot Screens za WINDOWS XP nece da se instalira

Dark Angel

Čuven
Učlanjen(a)
19.01.2002
Poena
735
Moja oprema  
CPU & Cooler
XEON E5440 mod 775
Matična ploča
ASUS P5B
RAM
6 Gb
GPU
GIGABYTE 1050 TI
Storage
SSD Biostar 240Gb + HDD...
Zvuk
XONAR D 2
PSU
CORSAIR
Monitor
SAMSUNG 32" TV
Miš & tastatura
LOGITECH MX MASTER x2
Ostale periferije
LOGITECH Z-5500
Laptop
ASUS VIVOBOOK OLED 1513, MACBOOK PRO 5.2 + 7.1 + ...
Tablet
ASUS TRANSFORMER
Pristup internetu
  1. Optički internet
dakle fajl "ntoskrnl_original.exe" ... "aplication cannot be run in win32 mode"
U cemu je problem ... fajl skinut sa 3w.themexp.org.

Pojasni .... Sta si uradio i sta se tacno desava?

Njega i ne treba da pokrećeš iz Windowsa, već da zameniš ntoskrnl.exe koji se nalazi u windows/system32 direktorijumu downloadovanim .exe fajlom... I onda ćeš prilikom sledećeg bootovanja da primetiš razliku... :)

Ntoskernel.exe sadrzi boot image ili vec kako zelis to nazvati. Ne mozes izvrsiti zamenu iz Windowsa (tj mozes ali u safe modu). Znaci prekopiras to sto si skinuo u windows\system32 i trebalo bi da radi bez problema.

Naravno da mora da vodi racuna da li je boot screen namenjen za XP sa SP1 (uglavnom ntoskrnlSP1.exe ili nesto slicno) ili za XP bez SP1(uglavnom ntoskrnl.exe).

Nece da moze !
Nakon brisanja i zamene ntoskrnl.exe koji se nalazi u windows/system32 direktorijumu downloadovanim .exe fajlom... prilikom sledećeg bootovanja isti stari fajl - ntoskrnl.exe se pojavi i razlike prilikom bootovanja nema !!!!!!!!!!!

Boot Screens

• 1. Backup (copy) the file %windir%\system32\ntoskrnl.exe (most likely C:\windows\system32\ntoskrnl.exe - the boot screen)
    2. Download the .zip to your computer
    3. Extract ntoskrnl.exe to a directory other than %windir%\system32 (most likely C:\windows\system32)
    4. Reboot your computer into Safe Mode (hit F8 before the boot screen) or into true DOS (from a boot disk)
    5. Overwrite the file %windir%\system32\ntoskrnl.exe (which should have been backed up) with the extracted exe
    6. Reboot your computer as you normally would
    [/list:u]

Ne moze da omane. Nego sumnjivo mi je ime tog fajla koji si skinuo: "ntoskrnl_original.exe" :confused: ...moglo bi se zakljuciti po onome "original" da je to Windows-ov originalni boot screen koji sluzi za vracanje svega na normalu ako kojim slucajem nisi prethodno uradio njegov back-up ( po tacki 1. ).

Ako je tako, pa onda je nekako normalno da ne vidis nikakvu razliku... :beat:

Evo samo ukratko da kazem kako to kod mene funkcionise. Meni se taj boot screen fajl zove ntosboot.exe i nalazi se u system32 direktorijumu. U boot.ini fajlu sam iza /fastdetect dodao jos jedan switch u obliku /KERNEL=ntosboot.exe. Tako da citava linija u boot.ini fajlu izgleda na sledeci nacin:
multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)\WINDOWS="Microsoft Windows XP Professional" /fastdetect /KERNEL=ntosboot.exe
I ovo funkcionise bez problema. Tako da kada zelim da stavim neki drugi boot screen samo ga nazovem ntosboot.exe i snimim ga u system32.

Kurzshlus !!!

Katastrofa,
nakon zamene ova 2 fajla - originalni sam izbrisao a novi preimenovao ( iz safe moda )... novi boot screen se ucitao, ali nekon sto je trebao da zavrsi bootovanje i da se pojavi desktop - mashina se jednostavno restartovala i tako u nedogled. U safe modu isto ...
Jedva sam uspeo da povratim sistem tako sto sam sa startup floppya ... rucno zbrisao ovaj fajl i tada se sisem ponovo podigao sa starim bootscrenom. System restore je odradio ostatak tako da sve ponovo savrseno funkcionise, ali posle ovog neprijatnog iskustva mislim da necu ni pokusavati da ponavljam proceduru !!! ctp; ctp;

eMe je napisao(la):
Evo samo ukratko da kazem kako to kod mene funkcionise. Meni se taj boot screen fajl zove ntosboot.exe i nalazi se u system32 direktorijumu. U boot.ini fajlu sam iza /fastdetect dodao jos jedan switch u obliku /KERNEL=ntosboot.exe. Tako da citava linija u boot.ini fajlu izgleda na sledeci nacin:
multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)\WINDOWS="Microsoft Windows XP Professional" /fastdetect /KERNEL=ntosboot.exe
I ovo funkcionise bez problema. Tako da kada zelim da stavim neki drugi boot screen samo ga nazovem ntosboot.exe i snimim ga u system32.

Ovo je daleko najelegantniji način za koriščenje alternativnih boot screenova i tako ne može da se pogreši...
Još je bolje da se umesto zamene linije, doda još jedna, tako da može da se bira izmedju originalnog i novog boot screna, radi testiranja...

Mozes i da skines progam BootXP sa www.bootxp.net ja imam verziju 2.50 Final. Lepo izaberes boot screen, koji mozes da skines sa bilo kog sajta. Cak mozes od bilo koje slike da napravis bootscreen.Progam pravi backup originala i ima dobar i kratak help.

Re: Kurzshlus !!!

Dark Angel je napisao(la):
Katastrofa,
nakon zamene ova 2 fajla - originalni sam izbrisao a novi preimenovao ( iz safe moda )... novi boot screen se ucitao, ali nekon sto je trebao da zavrsi bootovanje i da se pojavi desktop - mashina se jednostavno restartovala i tako u nedogled. U safe modu isto ...
Jedva sam uspeo da povratim sistem tako sto sam sa startup floppya ... rucno zbrisao ovaj fajl i tada se sisem ponovo podigao sa starim bootscrenom. System restore je odradio ostatak tako da sve ponovo savrseno funkcionise, ali posle ovog neprijatnog iskustva mislim da necu ni pokusavati da ponavljam proceduru !!! ctp; ctp;
Garantujem da si instalirao boot screen za winxp bez sp1, a ti ga imas instaliranog ili obrnuto.

@sponji
Ukoliko instaliram BootXP da li to znaci da mogu instalirati boot screen bez obzira da li je "za" XP sa ili bez SP1 ili ce mi ponovo napraviti kurtzshlus ako slucajno naletim na neki koji nije za SP1 ???

Imas i bolji program: LogonUIBootRandomizer for Windows XP, nazalost ne znam link odakle sam ga skinuo :rolleyes: , nadji na google-u. Sta radi: Ubacis sve boot screen-ove u jedan folder (moze i zipovano) i namestis opciju Randomize i svaki put kada ukljucis komp ceka te nova slika. Isto to i za Logon screen.

majkan je napisao(la):
...Ubacis sve boot screen-ove u jedan folder (moze i zipovano) i namestis opciju Randomize i svaki put kada ukljucis komp ceka te nova slika. .

Radi to bootxp i moze sa i bez SP1. Uglavnom ti uvek za svaki slucaj uradi backup za boot.ini.
Ima puno dobrih programa koji mogu da ti zavrse ovaj posao meni to radi styleXP + bootXP.

Vrh Dno