Šta je novo?

Boot sa eksternog CD drajva (USB)?

PyC

Čuven
Učlanjen(a)
04.03.2003
Poena
609
Dakle, notebook Enface Filo 200, CD-RW drive LiteOn externi (USB), nema floppy jedinicu, zelim da formatiram hard disk, ne znam kako. U boot sequence imam HDD, CD-ROM i floppy. Kada stavim CD-ROM, ocekivano, ne radi a floppy nemam. Kako da formatiram sistemsku (jedinu) particiju?

Nisam licno probao, ali koliko ja znam trebalo bi da ukljucis u bios-u opciju "usb legacy support" valjda mi je dobar speling? Nadam se da ce ti ovo pomoci.

The Minister je napisao(la):
Cekaj, kakav Cd-ROM stavis? Treba da postoji opcija Boota sa USB-a.

Tako sam i ja mislio, ali ovaj BIOS (SystemSoft MobilePRO v1.00) je jako siromasan opcijama i nema u ponudi boot sa USB-a. Takodje nema ni USB Legacy Support.

Da li uopste zasvetli lampica na cd-u pri bootu? Da li je Cd bootabilan?
Jedino da konsultujes proizvodjaca, pa neku tehnicku podrsku. Ili pitaj za novi bios. Na sajtu proizvodjaca sigurno ima FAQ, pa pogledaj i tamo.

Lampica svetli, CD-ROM radi sasvim normalno, sva tri CDa koja sam stavljao su provereno butabilni (XP, 98, Ultimate Boot CD). Sajt je komplet na italijanskom, nema BIOS-a, nema manuala, samo drajveri, nekako sam isceprkao formular za probleme i (upravo sad) izlozio situaciju. Skonto sam, na CD drajvu imam port i za ATAPI kabel (neki mali) i jako slican takav na notebooku. Ako bih imao takav kabel, i ako bi u BIOS-u namestio boot sa CD-ROMa, mozda bi to radilo. Da li se moze naci kod nas takav kabel?

Ja imam ASUS SCB-2408 eksterni combo DVD/CDRW uredjaj i takodje na ABit NF7-S 2.0 nisam uspeo da butujem sa njega, mada mi to nije preterano ni vazno, jer imam i klasicni LG rezac sa kojeg je normalno moguc boot...

Vrh Dno