Šta je novo?

Boot problem

v^C

Slavan
Učlanjen(a)
21.01.2006
Poena
301
Pozdrav svima.
Od pre 2-3 dana imam problem sa bootovanjem sistema. Naime pri paljenju racunara, cuje se cudan zvuk, koji po User's Manual-u ploce, ukazuje na problem sa monitorom ili grafickom kartom.
Proverio sam ispravnost monitora, time sto sam prikacio drugi PC na njega, i sve normalno radi. Graficku sam prikacio na drugi PC koja takodje radi, dok na mom ne radi (ili barem tako izgleda).

Probao sam sa drugom grafickom,i prikljucio je na moj pc, sa kojim je uspeo delimicno da se bootuje sistem (na kraju boot-a sam dobio error, posto graficka nije 100% ispravna).

Ploca: Gigabyte GA-M56S-S3
Procesor: AMD Athlon X2 64 5000+
Memorija: 2x Kingston 1gb ddr2 800mhz
Graficka: Asus nVidia N8600 GT Silent
Hdd: Western Digital 320GB
Napajanje: CoolerMaster 380w ili 400w (nisam siguran)

Druga graficka (koja nije 100% ispravna: Asus EN9400 GT

Moja pretpostavka, da je ploca prsla ..

Jesi li probao da resetujes bios vadjenjem baterije ili premestanjem dzampera.

Probaj pojedinacno svaki stap memorije, takodje probaj i sa PCI grafickom karticom ako imas.

Cudi me to sto druga graficka radi na mom kompu, dok moja nece, a moja graficka radi bez problma na drugom kompu.

Nemoj ništa da se čudiš. Sličan problem sam imao sa nekom ati all in wonder, koja je jednostavno posle jedne,dve godine prestala da radi, na nekoj msi ploči, probao par grafika na toj msi, sve su radile, a taj ati, ubacio u neku asusovu ploču i radio je, onda je ubacio u neku sličnu msi, i ništa. I dan danas, taj ati radi u asusu, dok je u msi druga grafika.

@Vicious-Deeds: Probao sam svaki stap memorije, i prosetao ga kroz sva 4 slota, i rezultat je isti.

@theemp: Obe ploce su gigabajtove :) tako da me to jos vise zbunjuje.

Mislim da u komp-u imam neke duhove ...

Ne duhovi vec gremlini :D Cesta pojava :trust:
Gremlins%201-703817.jpg

Vrh Dno