Šta je novo?

Boot problem

Učlanjen(a)
06.08.2005
Poena
319
Koristim Quick OS Switcher za prebacivanje sa XP na Millenium i obrnuto,kada uradim reinstal jednog od sistema on posle nece da prebacuje jer "ne vidi" drugi OS,ali odem obicno na F5 izaberem OS i on posle radi normalno,medjutim sada posle reinstalla Milleniuma ni na F5 ne izbacuje opciju Return to OS choosin nego me direktno salje na safe mode i pise poruka Windows is bypassing your system files.Kako ga naterati da bar u DOS-u dodjem do opcije za prebacivanje na XP?

Pa zato sto iz sistema posaljem komandu da prebaci na drugi OS a ne da idem u dos i trazim opcije ...

Cek,kako to "trazis dos opcije"?Po instalaciju dual boot sistema dobijash boot.ini koji sadrzi dva definisana sistema i to je to izadje meni pri startovanju masine.Nije mi jashno sta trazish?Standardno samo resetujesh komp i izaberesh koji ces sistem da podignesh pri bootu.

Jedna napomena ,ako hocesh dual boot,morash prvo instalirati milenium/98,pa tek onda XP,obrnuto ti nece uspeti.

Nece da uspe jer WinME "pojede" MBR za razliku od WinXP-a😉

Poslednja izmena:
Pa o tome i pricam nestala je opcija za biranje sistema prilikom boota sto se ranije nije dogadjalo,ne mogu vise tako da izaberem sistem,ja lepo objasnih,sad mi treba nacin kako da nateram sistem da opet prepozna XP

Ili neku komandu mozda koju bih mogao upisati ili nesto uraditi u milleniumu da nateram sistem da prepozna i XP?

probaj sa ovim:

ftp.asu.ru/pub/Windows/Utils/NortonUtilites/NU/Pqboot32.exe

(ako vec imas neki "Power Quest"-ov program instaliran, "Drive Image" ili "Partition Magic", onda potrazi "Pqboot32.exe" u njihovim folderima)

ako te TC/download menadzer/sta god/..... pita za user name, stavi "anonymous" ....

Probao sam preko ovog fajla u partition magicu i ne vredi opet u opcijama koje se pojave kao moguce za bootovanje stoji samo millenium

'aj proveri koja particija mu je aktivna. Ako je to particija na kojoj je Millenium, samo mu daj da aktivna bude ona na kojoj je XP. I da... boot.ini pod XP-om prepravi (ako uopšte bude potrebe) tako da ti kao opciju daje oba OS-a pri podizanju.

Ma moze sto posto to da se sredi.. Ja sam svojevremeno "terao" na istoj masini Win98 i ME i sve je lepo radilo. Ne secam se tacno kako bese ali znam da sam nesto cackao oko aktivnih particija. Googlaj malo, sigurno ces da nadjes resenje. Verovatno ima vise resenja.

edit:
http://www.dougknox.com/xp/tips/xp_repair_9x.htm

Evo sa jos jedog sajta..
One person suggest to: http://www.xxcopy.com/xxcopy32.htm
1: boot with ME startup disk
2: run Fdisk /MBR
3: Sys C:
This gets ME only to boot.
4. Insert XP CD and go to recovery console
5. run fixboot
This is soposed to make it dual bootable again. I have not tried it.

Poslednja izmena:
'aj proveri koja particija mu je aktivna. Ako je to particija na kojoj je Millenium, samo mu daj da aktivna bude ona na kojoj je XP. I da... boot.ini pod XP-om prepravi (ako uopšte bude potrebe) tako da ti kao opciju daje oba OS-a pri podizanju.

Probao sam preko fdisk da postavim da aktivna bude particija sa XP-om ali nece da podigne sistem,moze li u milleniumu pod boot.ini da se upise i sta da se upise kao formula za xp?

Ne vredi nista nije pomagalo,pao fino reinstall i sad je sve po starom,jeste da je teza opcija al sta da se radi....

Nazad
Vrh Dno