Šta je novo?

Boot problem

EagleOne

Čuven
Učlanjen(a)
05.07.2000
Poena
619
Ovako, prvo je pre nekoliko dana poslusnost otkazo win98 na c: FAT particiji, ali posto ga gotovo ne koristim nisam ni primetio da c: particija nije vise butabilna, sve dok me brat nije obavestio. C: se potpuno OK vidi iz win2k (inace 2k na e: NTFS particiji), ali pri svakom pokusaju da podignem win98 sa c: iz dual boot-a (samo boot.ini), ispise Invalid system disk, Replace the disk and then press any key, zatim u nemogucnosti da butuje prodje kroz Novell Netware bla,bla...i opet vrati u dual boot screen.

PartitionMagic naravno ne radi u NTFS okruzenju, nemam pomoc fdisk-a, sumnjam na neki bootvirus, a sto se tice formata c: ,nikako mi se ne radi jer ne znam kako bih backup-ovao ogromnu kolicinu podataka sa te particije. Svaka pomoc i predlog je dobrodosao. Ovo dole je log AVP-a pri pokusaju skeniranja boot sektora.

Master Boot Record of HDD1 Entry #1 Error, cannot access.
Master Boot Record of HDD1 Entry #2 Error, cannot access.
Master Boot Record of HDD1 Entry #2 Error, cannot access.

Ja sam skoro imao slicn problem s tim sto su kod mene i win98 i win2000 na istoj particiji. Kada iz dual boot menija izaberem win98 on krene i zakuca se. Probao sam da reinstaliram win98 ali to nije bilo moguce jer se instalacija zamrzavala.
Moj ti je savet da reinstaliras win98, znaci bez format c:, a onda ponovo pokreni instalacioni disk sa win2000 cisto da napravi opet dual boot meni.

kako partiton magic ne radi sa NTFS-om ??? Pa ja sam prekjuce izdelio HDD-ove na 7 particija- 4x NTFS, 2x Ext2(linux) i 1xFAT32. I sve to radi odlicno. Mozda ti treba najnoviji partition magic, ja imam verziju 7.

Jawohl! Apdejtuj Partition Magica na 7-icu i eto srece.

OK bre ljudi, ali meni se nesto cini da se ovo nece lako srediti partition magic-om.... Inace imam PowerQuest PartitionMagic 7.0 -- Windows 9x/Me Version ovo poslednje sada procitah u readme file-u, i stvarno ne znam odakle sam ga tako osakacenog skinuo :confused: ... nista sutra cu da ga uzmem na cd-u pa da pogledam....

p.s. naravno da pm ima podrsku za NTFS, njime sam i delio hdd, nego mislio sam da nece da se podigne sa NTFS particije :)

Nesto mi se cini da je boot manager pobrkao loncice.

A da ti uzmes i preteras nekim 3rd party boot managero ?

Like System Commander, BootMagic, etc.

To sam i ja prvo pomislio, pa sam i probao BootMagic-om , ali ista stvar se ponavlja ... mada skinucu josh neki boot manager , pa da vidim... Tnx anyway :)

::Resenje na BillGates nacin::

Posto su se alati Partition Magic-a pokazali kao neupotrebljivi u ovom slucaju, (da instalirao sam full ver. i lepo radi i na NTFS particiji), zatim pregledao boot sektor bit po bit :) (sve OK), probao razlicitim boot manager-ima (koji su u 90% slucajeva samo sminka NT-ovom boot loaderu, medju njima i BootMagic->inace beskorisna stvarcica), utvrdio da disk ili njegov boot sektor nisu pod gvozdenom cizmom NAT.. :) ovaj patogenog organizma, pokusao na n+1 nacina na dignem win98 iz mrtvih (na takve pokusaje je windows ili ono sto je ostalo od njega, ne retko reagovao iskljucenjem kompa, cudno, jer navikao sam da se zamrzava ili restartuje, a sada i ovo) ... i naravno nista.

A onda resenje, nedostojno problema i reci ispisanih u ovom postu, resenje u M$ stilu, gazenje starog, "novim" windows-om98.....

p.s. ipak je merlin carobnjak:), mada w98 sigurno nije carolija....nisam kreirao novi boot meni, namerno sam sacuvao stare boot file-ove i sa njima potpuno OK boot-ovao....

Nazad
Vrh Dno