Šta je novo?

Boot problem!

Stealth77

Slavan
Učlanjen(a)
07.05.2006
Poena
301
Pozdrav!Pre par dana sam kupio plocu Foxconn NF4SLI7AA (nForce chipset Intel Edition) i memoriju DDR2 Kinston 1Gb 2x512 667Mhz!Kada sam probao da pokrenem sistem po sklapanju konfiguracije nije uspelo vec mi je sistemski zvucnik prijavljivao gresku kao da nema memorije u kompjuteru,a monitor je na stand by tj. uopste se ne ukljucuje!Probao sam sa raznim kombinacijama postavljanja memorijskih stikova i na kraju zakljucio da jedan od njih pravi problem dok je drugi potpuno ok i kompjuter radi samo u slucaju kada je ovaj drugi van kucista!Juce sam nosio taj "neispravni" modul kod druga i kod njega je radio bez problema.Onda sam stavio i drugi modul i njegova ploca je radila u Dual Channelu tj. ni traga od problema koji se javlja na mojoj ploci!Posle sam probao na jos jednoj ploci sa Intelovim chipsetom i ponovo je sve radilo!Ima li neko ideju!?Da napomenem da sam uradio upgrade biosa ,ali nije pomoglo!Probao sam i sa dizanjem voltaze i magistrale kao i sa spustanjem iste u biosu-nista!Zbog cega jedan modul kod mene radi u svakom DIMM soketu,a drugi nece ni u jednom!?Hvala i pozdrav!

Evo kakvo sam ja iskustvo imao. Dakle isti simptomi kao kod tebe. Probao sam sve moguce kombinacije. Onda sam ostavio samo jedan modul i sve je proradilo bez problema, doduse u single channel modu. Posto sam mislio da je taj modul koji sam izvadio neispravan odneo sam ga na drugoj masini i iskusio isto sto i ti. Na kraju sam doneo druga dva modula od drugara koji su provereno ispravni i ploca ne pali. Tako sam ustanovio da su oba memorijska modula potpuno ispravna. Problem je bio do ploce. Dok god je prisutan samo jedan modul ploca radi bez problema. Cim se ubode drugi masina ne pali.

Ploca je bila potpuno nova, ja sam je otpakovao. Reklamirao sam je i odmah dobio novu koja i dan danas radi bez problema.

Naravno ovo nemora biti slucaj kod tebe. Neki moduli jednostavno ne rade na nekim plocama. Moj savet ti je da za pocetak nadjes negde druga dva modula i probas kod tebe.

Ja ipak mislim da se ovom jednom modulu ne svidja ploca(ili obrnuto:d ) zato sto drugi radi u bilo kom slotu bez problema,a ovaj "pokvareni" nece ni u jednom:D

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno