Šta je novo?

Boot menadzer

• Začetnik teme Začetnik teme Oklop
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Oklop

Čuven
Učlanjen(a)
28.05.2002
Poena
609
Dakle, koji mi program predlazete za drzanje vise OS-ova na istom kompu (konkretno za Win98 i XP)?

Generalno WinXP ima svoj dual boot manager, tako da ti za ta dva sistema i ne treba nijedan. Sve uredno uredi XP, a posle mozes da editujes boot.ini fajl na C drive-u, tj. da odredis koji ce ti default sistem dizati i koliko vremena ti daje za izbor jedan od ta dva sistema

Ja ti ne bi preporucio ni jedan. Uopste ti ne bi preporucio dual sistem. Nabavi VirtualPC i instaliraj koliko god sistema hoces i sve ti radi super. Vidi http://infinite.on.neobee.net/ za informacije o VirtualPC programu i za linkove. Pogledaj u Korisni Programi ili pokusaj sa pretragom na sajtu.

Imao sam i ja tu kombinaciju i na kraju sam izbacio 98 iz masine, jednostavno XP mi je radio sve.
Osim ako ne igras neke bas stare igrice ili imas neki drugi razlog za 98-icom nije ti to ni potrebno.
Ali mozes, sto da ne.
Znaci instaliras 98 na C: particiju, pa onda instaliras XP na D:
Napravis i trecu particiju za podatke i to je to. Nema nikakve potrebe da cackas po boot sektoru, sve ide automatski.

morbius je napisao(la):
Osim ako ne igras neke bas stare igrice ili imas neki drugi razlog za 98-icom nije ti to ni potrebno.
Razlog je taj.
morbius je napisao(la):
Napravis i trecu particiju za podatke i to je to. Nema nikakve potrebe da cackas po boot sektoru, sve ide automatski.
Sto pravi probleme u XP-u, npr. seckanje igrica u DirectDraw-u, brljanje nekih programa i igara itd. Zato sam i okacio pitanje.

Sta konkretno?
Instalirao sam dual boot na vise masina i nikad nije bilo problema.
Ne kazem da to ne moze da se desi, samo kazem da za to jos nisam cuo.

morbius je napisao(la):

To ti je najbolja varijanta, ako hoces oba sistema. Barem dvadeset puta sam instalirao ljudima upravo iz tih razloga. Ako hoces da ti ostale particije, OSIM c:, budu NTFS, nadji program "NTFS for Win98", tako ces moci da sa win98 vidis ostale particije pod NTFS-om. To sam radio vise puta (po zahtevima), i evo i dan danas radi bez problema. Naravno, nije neophodno...

Nazad
Vrh Dno