Šta je novo?

Boot instalacije Windowsa XP sa USB Flasha

kUdtiHaEX

Super ridža
Administrator
Učlanjen(a)
18.07.2001
Poena
1,445
Moja oprema  
CPU & Cooler
Intel® Core™ i5-9500F, NZXT Kraken Z63
GPU
Asus GTX 2070 Super
Storage
Samsung 980 Pro NVMe 1 TB
Kućište
NZXT H210i
Monitor
LG C2 42"
Miš & tastatura
Logitech G502, Keychron K8, Nuphy Air75, Ducky TKL One 2
Ostale periferije
Glupi HP štampač
Laptop
Apple Macbook Pro 14" M1
Tablet
Apple iPad Pro 11"
Mobilni telefon
Apple iPhone 13 Pro Max
Pametni uređaji
Apple Watch Ultra
Pristup internetu
  1. Kablovski internet
Pitanje je prosto - kako da butujem instalaciju XP-a sa flesha? Imam Wind koji nema CD i jedina mi je opcija da butujem sa USB-a a od USB uredjaja imam flash i hard. Kako da butujem sa flesha?
Guglao sam ali nisam uspeo da pokrenem setup 🙁

Postoji ona "narodska" verzija WinXP-a pod nazivom LastXP. Poslednje dve verzije (lastxp21 i 22) imaju mogucnost instalacije sa usb-a. Posto je to takva verzija kakva je postoji opcija na kraju instalacije da se unese or seriski broj.
Ja licno nisam probao instal sa usb-a.

Ne koristimo search,a?😉
Evo link ka usb multiboot-u 10 i sva uputstva kako se koristi imas u postu broj 2 na sledecem linku:

http://ubcd4win.com/forum/index.php?showtopic=10900

Tu mozes da nadjes sve sto se tiche i uputstva i screenshot-ova i sl..

A sve u monogo detalja ali da malo trazis mozes da nadjes na:

http://www.msfn.org/board/Install-XP-from-USB-f157.html

Ja sam instalirao sa multiboot 10 na wind jos davno sa flesha i radi sa bilo kojom verzijom windowsa,mislim sa bilo kojom verzijom xp-a,preciznije 2 sa koje sam ja pokusao🙂(sa ostalima se nisam igrao)..
Samo stavi da se bootuje sa flesha i prati uputstvo,nikako ne vadi flash do samog kraja a ako nisi siguran kada je kraj restartuj ga jos nekoliko puta da budes siguran:d

Poz

Poslednja izmena:
Jesi li supeo da nadjes?

Jep, ovo uputstvo koje je marcusbg dao sam u medjuvremenu iskopao i izgleda da radi.

Hvala 🙂

Pitanje je prosto - kako da butujem instalaciju XP-a sa flesha? Imam Wind koji nema CD i jedina mi je opcija da butujem sa USB-a a od USB uredjaja imam flash i hard. Kako da butujem sa flesha?

Nije tacno.I ja imam Wind i instalirao sam Windows XP preko CD koji je bio ukljucen na USB povezen sa USB to IDE Sata Adapter.To izgleda ovako:
http://eshop.kak.cz/zbozi/dbd200-adapter-konvertor-gembird-usb-20-idesata/

Je l' kapiraš da to uopšte nije odgovor na njegovo pitanje?

Ja vrlo dobro kapiram njegovo pitanje.On hoce da instalira Windows XP preko USB flash jer misli ukoliko nema ugragjen CD rom u Laptop jedina mogucnost je preko USB Flash.A ja kazem da je puno jednostavnije da kupi USB to Ide+Sata Adapter i da stavi bilo koju optiku preko USB prikljucak nego da trazi uputstvo instalacije preko USB Flash.

Ja vrlo dobro kapiram njegovo pitanje.On hoce da instalira Windows XP preko USB flash jer misli ukoliko nema ugragjen CD rom u Laptop jedina mogucnost je preko USB Flash.A ja kazem da je puno jednostavnije da kupi USB to Ide+Sata Adapter i da stavi bilo koju optiku preko USB prikljucak nego da trazi uputstvo instalacije preko USB Flash.

Tebi je to jednostavnije? Svaka cas' sta ti je onda slozeno, zabosti flashku?

Druze potpuno si promasio sta sam ja hteo da kazem. Ja odlicno znam da je moguce butovati sa externog optickog uredjaja ali ja ga nemam niti imam zelju da kupujem bilo kakav adapter kad imam 10tak USB flesheva i HDD-ova.

Setup.exe se pokreće iz Windowsa, a u ostalim slučajevima (DOS / Command Prompt) se pokreće: i386\winnt.exe

USB drive može da se napravi butabilnim na više načina (matična mora da podržava boot from USB), ali teško da može baš da se "preslika" situacija sa procedurom kakva je sa pokretanjem butabilnog instalacionog CD-a

Utility to make USB flash drives bootable

How To Boot From A USB Flash Drive

Creating a bootable USB thumb drive

...

😉

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno