Šta je novo?

Boot ini

• Začetnik teme Začetnik teme bakiba
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

bakiba

Slavan
Učlanjen(a)
14.12.2004
Poena
319
U Startup and Recovery editovao sam default operating system i sad je combo box prazan a ja pri startupu dobijam poruku invalid boot ini file. Nije problem ali me nervira. Imam Windows sa integrisanim service packom 2. Znaci servis pack 2. Sta da napisem u edit notepadu. Hvala.
P.S. Smrt starforceu!!!!

Igrao si se sa DEP-om (Data Execution Prevention)? Ne želiš da DEP bude aktivan? U boot.ini file-u lociraj string /noexecute=*. Default je OptIn. Ukoliko želiš da DEP bude deaktiviran, neophodno je da umesto stringa OptIn, bude string AlwaysOff.

Combo box, misliš na identifikaciju OS-a? Korektno je sledeće,

multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)\WINDOWS="Microsoft Windows XP Professional"

Naravno, ovisi o HDD-u na koji je instalisan Windows, kao i koji Windows XP je u pitanju, Home ili Professional.

U attachment-u je boot.ini file koji pretpostavlja Windows XP Professional SP2 sa disable-ovanim DEP-om.

Prilozi

Poslednja izmena:
Krenuo sam u neku instalaciju drugog windowsa i prekinuo je na pola da bi mi proradio search i jos neke stvari koje je zeznuo starforce. Onda sam malo po malo obrisao ceo text u notepadu jer sam imao i drugu opciju windows setup. Sada sve sljaka. Samo mi objasni, laickim jezikom, sta si ti mislio da sam ja hteo da uradim. I sta sam dobio ovim tvojim zipom, post, mi se cini da je tekst nesto drugaciji. Jos jednom hvala!

Nesto sam naucio o DEPu u ove sitne sate, ali ipak pitam da li je pametna opcija AlwaysOff? :S:

bakiba je napisao(la):
Krenuo sam u neku instalaciju drugog windowsa i prekinuo je na pola da bi mi proradio search i jos neke stvari koje je zeznuo starforce. Onda sam malo po malo obrisao ceo text u notepadu jer sam imao i drugu opciju windows setup. Sada sve sljaka. Samo mi objasni, laickim jezikom, sta si ti mislio da sam ja hteo da uradim. I sta sam dobio ovim tvojim zipom, post, mi se cini da je tekst nesto drugaciji. Jos jednom hvala!

Mislio sam da si pogrešno edit-ovao boot.ini file. Ništa manje, ili više. U zip file-u dobio si primer korektnog boot.ini file-a. Napomenuo sam ti u odnosu na šta. Ne razlikuje se od teksta u post-u, samo je dodat string za DEP kontrolu.

bakiba je napisao(la):
Nesto sam naucio o DEPu u ove sitne sate, ali ipak pitam da li je pametna opcija AlwaysOff? :S:

Data Execution Prevention, odnosno NX bit, nije security feature koji je user oriented, već postoji prevashodno kako bi blokirao egzekuciju cracked software-a. Priča o Enhanced Virus Protection je izlišna.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno