Šta je novo?

boot.ini za dual boot XP i ME

raindog

Čuven
Učlanjen(a)
08.10.2002
Poena
649
Ima li neko instaliran XP I ME ili XP I 98… ako ima zamolio bih ga da mi posalje boot.ini ili njegov sadrzaj da postuje ovde

[boot loader]
timeout=15
default=multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(2)\WINDOWS
[operating systems]
multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(2)\WINDOWS="Microsoft Windows Xp" /fastdetect
C:\="Microsoft Windows Me"

Pomozi meni Crni.
Dakle, na hd-u podeljenom na c: i na d: nalazi se uobicajeno instaliran winXP (na c🙂
Hocu da na tu masinu stavim i npr. Win9x na d: particiju, a kada se ukljuci racunar da biram izmedju XP i 9x (pri cemu bi se po defaultu dizao XP)
Sta da radim?

DS9 je napisao(la):
Pomozi meni Crni.
Dakle, na hd-u podeljenom na c: i na d: nalazi se uobicajeno instaliran winXP (na c🙂
Hocu da na tu masinu stavim i npr. Win9x na d: particiju, a kada se ukljuci racunar da biram izmedju XP i 9x (pri cemu bi se po defaultu dizao XP)
Sta da radim?
Najjednostavnija je procedura da prvo stavis Win 98 (ili Me) a posle toga XP koji ce da prepozna jos jedan Win i stavi ga u Multiboot i nema da te boli glava. Teza varijanta je da imas vec XP pa te mrzi da ga ponovo instaliras. U tom slucaju 98 ili Me gazi boot sektor i procedura je mnogo komplikovanija.
Vidi search posto sam pisao o tome na nekom drugom topicu i sad me mrzi da ponovo naklapam. Ajde potrudi se malo da nadjes....

Hvala kustera, pretrazicu threadove.
Znam da je druga varijanta teza, ali mi ona jedina zavrsava posao.

DS9 je napisao(la):
Hvala kustera, pretrazicu threadove.
Znam da je druga varijanta teza, ali mi ona jedina zavrsava posao.
evo ti jos malo materijala za pomoc:
http://www.labdv.com/leon-lab/pc/multiboot/bootsect_en.htm

http://members.aol.com/bellamyjc/fr/multiboot.html

na ovom drugom mozes da skines program saveboot.bat koji ce ti omoguciti da snimis boot za win98 posto ga instaliras posle xp-a. posle toga podignes sa xp-ovog instalcionog diska repair i kucas
fixmbr i fixboot

pa onda iskopiras na c: sacuvan boot za 98-cu ili me i posle toga samo odradis multiboot iz xp-a

to ti je ukratko ono sto treba da uradis

Nazad
Vrh Dno