Šta je novo?

Boot fajlovi

• Začetnik teme Guest
  • Datum pokretanja
G

Guest

Guest
Trenutno imam XP i 2000, i hteo bi da reinstaliram XP preko formatiranog diska...medjutim desavalo mi se da mi se izgubi boot 2000rke ili suprotno kada sam takve akcije radio ranije. E sada, posto ce da budu identicni sistemi, da li bih mogao da iskopiram neke fajlove koji su glavni za boot, pa ako se to desi samo da ih prekopiram nazad.

Nesto ne razumem sta ce ti dva Win-a zajedno na masini i kako si ti to uopste instalirao, na istoj particiji. Nije li bolje da imas samo XP ili samo Win2K?

mislim da ce ovo srediti stvar: startuj kompjuter preko recovery konzole, pa kucaj fixboot pa onda fixmbr

Izgleda da sam bio ne jasan,
Na particiji c: je winXP a na e:win2000
Posto bih reinstalirao XP, ali kada se instalira i pita da li da formatira particiju, ja bih. Medjutim desavalo mi se (kada sam skoro to radio, posto tumbam XP...!?), da izgubi boot 2000, koja i dalje stoji ma e:.
Pa onda rodim mecku dok je povratim (citaj reinstaliram 2000, ali kao repair2000):D
Inace radio sam preko recoveri konzole i XP i 2000, i fixboot i fixmbr, medjutim nista se ne desi?
Pa mi zato pade napamet da li je moguce preko nekog programa ili "rucno", da fajlove koji bottuju, prekopiram i vratim ukoliko se zezne boot?
thx

Na C-u imas jedan hidden fajl koji se zove boot.ini i u njemu treba da pise sledece :

[boot loader]
timeout=5
default=multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(4)\WINDOWS
[operating systems]
multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(4)\WINDOWS="Microsoft Windows XP Professional" /fastdetect
C:\="Microsoft Windows"

"partition(4)" je broj particije na kojem se nalaze operativni sistem

ja imam 98-icu i XP. Mozes slobodno rucno menjati ovaj fajl. Ili nadji boot.bak pa vidi sta ima u njemu.

Vrh Dno