Šta je novo?

Boot disc Xp

nikola12

Slavan
Učlanjen(a)
29.10.2006
Poena
319
Na particiji C imam Vista OS, i skinuo sam sa neta XP i kada sam hteo da ga instaliram iz windowsa kaze da ne moze kao imam vec noviju verziju. Pa me interesuje kako da ga narezem na cd a da je bootabilan. PS. nemam boot disketu.

Na particiji C imam Vista OS, i skinuo sam sa neta XP i kada sam hteo da ga instaliram iz windowsa kaze da ne moze kao imam vec noviju verziju. Pa me interesuje kako da ga narezem na cd a da je bootabilan. PS. nemam boot disketu.

Taj XP sto si skinuo sa Net-a (99.99%) je bootabilan. Problem je u tome sto moras PRVO njega da instaliras pa tek onda Vistu........
Ovako sa instaliranom Vistom neces nista da uradis...znaci, format c:, pa instaliras XP, pa onda Vistu (na nekoj drugoj particiji)
----

Pretpostavljam da je fajl koji si skinuo u nekom Image formatu (.iso ili nešto slično) pa ga nareži kao Image.

Mozes da instaliras i XP posle Viste, ali ce nestati Vistin boot menu (i mogucnost da podignes Vistu), pa moras posle sa tim da se zezas.

koliko ja vidim covek ima 2 diska... pa lepo otkacis onaj sa vistom, instaliras xp na drugi i onda iz biosa biras posle sta ce da ti se dize

Hvala svima na pomoci resio sam problem. XP mi je bio u iso. formatu pa sam ga stavio u deamon tools i rezao u neru kao da rezem sa diska na disk, i sve radi perfektno,)

Nazad
Vrh Dno