Šta je novo?

Bookshelf - pomozite :)

Kiwy

Čuven
Učlanjen(a)
14.01.2001
Poena
619
Caos drustvo,

treba mi savet oko odabira bookshelf zvucnika.

Trenutno u opticaju

Tannoy Mercury V1
Q Acoustics 2020i
Dali Zensor 1
Boston Acoustics A25 ili A26...

Da li je neko imao prilike da ih slusa, ili bi preporucio neke druge...znam Mission MX1, Wharfedale 10.1, ali me gore navedeni najvise zanimaju jer ih ovde gde jesam mogu lakse nabaviti.

Koristili bi se kao pocetna postavka buduceg HT sistema...filmovi/serije 70%, muzika 30%.

A šta je pojačalo?

Ubaci i PSB Alpha B1 u kombinaciju. ;)

Bice risiver Yamaha 673...na zalost PSB ima samo C1 i T1, a B&W 601 nema tu... :)

Poslednja izmena:
Uh, najbolje bi bilo da probaš.

Uh, najbolje bi bilo da probaš.

Idem danas na demo Zensor-a, njih mogu cuti uzivo, ovi ostali su preko online distributera...nesto i naginjem ka njima, ali videcu jos.

Hvala svakako na pomoci svima :)

i mene interesuju zensori, dali ces slusati samo jedinicu ili mozda i pet i sedam?

i mene interesuju zensori, dali ces slusati samo jedinicu ili mozda i pet i sedam?

Uzeo na kraju Zensor-a (kec), ja nisam slusao ali lik iza mene u radnji uzeo peticu :)

Malo je laganiji na basu (nisam neki bass zaludjenik), ali sam ih malo blize primakao zidu pa je sada i to sasvim OK. Prijatno su me iznenadili, zaista, za tu cenu i dimenzije daje veoma otvoren zvuk, mada sam iskreno za sada samo pustao Spotify-ov ''extreme'' kvalitet...videcemo sa HD filmovima :)

Poslednja izmena:
Cestitamo, nisam ih cuo ali ko god jeste pohvalio ih je..

Meni danas stigli pioneer cs990, neuklapaju se u ovu pricu jer nisu bas bookshelf.... :)

Vidim tebi nece biti problema sa slabijim basom ;) Uzivaj i ti :)

Upravo testiram, pustam svasta, stvarno ume da udari ali to fino, cisto, pre oko sata sam slusao kod drugara altec lansing 641 koji je poznat po basu, (strasno sta izadje iz 2x 16cm) ali tako mi muljavo deluje spram ovih pionira, na njima cujem instrument, na altecima brujanje....

e ti rece da imas yamahu 673, valjalo bi proveriti koliko ona nisko ide na surround zvucnicima, negde sam procitao da visekanalni risiveri isporucuju na satelite informaciju ne nizu od 50-60hz, mozda ti zato fali basa???

Jel' to tanko na toj Yamahi? Ako jos nisi kupio pojacalo, onda gledaj da uzmes neko "masnije" :) Takodje, ako previse razmaknes zvucnike (medjusobno) mnogi teze da i tu izgube na bassu... znaci malko ih primakni i optimalno rastojanje od zida.

@highlanderfx82 - pa sta ocekujes druze od tog Alteca, napravljen je da mulja i to posteno i radi :)

Pojacalo je kupljeno (na lepoj akciji), pre sam imao Onkyo ali navodno nova serija je dosta bagovita...Ovi su mi za sada postavljeni kao front left i front right, ima da se podesava jacina basa/treble-a, ali realno nikad nece dostici ono sto subwoofer nudi u kombinaciji. Mozda u buducnosti ako se za main front uzmu zensor 5/7 :)

Poslednja izmena:
mali off.. joj taj altec je kupljen 2003 i stoji dan danas u kaficu, radi 25h dnevno, klinci ga odpanjuju, zasipaju pivom, pusta se yt, sta se stigne i nista mu! otplatio je sebe 50 puta!

@kiwy koliko su sada 5 i 7. cenovnik u hi-filesu se prakticno samo kopira, nisam isao na sajt doduse ali mislim da ni njega bas ne azuriraju redovno...

620 EUR (Zensor 5) / 820 EUR (Zensor 7) po skandinaviji.

Masno bome, ako se ne varam kada je bio test petice u hi-filesu pominjano je oko 450e

da se uključim i ja malo, pošto je pitanje deo teme.
približilo mi se kupovina risivera+florstenderi. gledao neko vreme, neke stvari sam negde čuo ali za sada sam najbliži NAD T748+PSB Image T5. Imaju ovu kombinaciju na stalnoj akciji u 4audio, in stvarno neverovatno zvuče.
Ono oko čega se samo dvoumim je to što je ovaj NAD, hmmmm malo osakaćen kada je multimedija u pitanju. Nema nikakvu varijantu umreživanja a samim tim nema ni podršku za internet radio, nema direktan prikjlučak za iPod, nema USB, itd. Generalno mi je za celu postavku bitnije da je zvučno odlična, što stvarno jeste, ali će isto tako biti vezana u kombinaciji sa TV-om, nekim DVD plejerom itd.
Šta vi mislite o ovome?
Želeo bih još da čujem kako Zensor 5/7 zvuči u kombinaciji sa nekom Yamahom npr, što ću da uradim ovih dana.

Uzmes novi apple tv uz to, imas onda airplay, net radio.

Inace ako nekom znaci, uzeo sam TP Link 702N nano router da ide uz Yamahu (u client mode-u)...savrsena stvar da ubacite wi-fi opciju za risiver...Yamaha ima USB DC izlaz odmah pored Ethernet port-a, a ovo malo cudo od tehnike se savrseno uklapa u to.

Poslednja izmena:
Vrh Dno