Šta je novo?

Boljka sa screensaver-ima...

Skyw@lker

Čuven
VIP član
Učlanjen(a)
27.12.2003
Poena
630
Moja oprema  
CPU & Cooler
AMD Ryzen 7 5700X + Cooler Master Hyper 212 RGB
Matična ploča
Asus TUF Gaming B550M-Plus
RAM
DDR4 32GB (2x16GB kit) 3200MHz CL16 HyperX Fury RGB
GPU
ASUS TUF RX6800 OC Edition 16GB GDDR6
Storage
Kingston 1TB M.2 NVMe SA2000M8/1000G + Western Digital 4TB + 2 x WD Elements 8TB
Zvuk
AV Yamaha RX-A2A
PSU
BE QUIET! Pure Power 12M 850W
Kućište
Fractal Define R4 Black Pearl
Monitor
Gigabyte M27F
Miš & tastatura
Logitech K350 + Logitech M705
Ostale periferije
PS5 , Xbox Series S
Laptop
Lenovo ThinkPad T14 Gen 1
Mobilni telefon
Samsung S24 Ultra
Pametni uređaji
Hawei Watch GT 3 Pro, Huawei Body Fat, Xiaomi Mi Hub 2, Xiaomi Mi Kettler
Steam
markov211
Pristup internetu
  1. Optički internet
Dakle ovako: veliki sam ljubitelj screensaver-a i imam ih dosta instaliranih na kompjuteru (nadam se da me razumeju svi oni koji vole ove win "ukrase" koji maltene i nemaju neku posebnu svrhu). E sad, od kada sam kupio TV karticu stalno moram da iskljucujem screensaver jer se naravno ukljuci posle odredjenog vremena dok gledam TV. Da li postoji neki nacin da se to spreci (blokira) - znaci za odredjeni tip programa necu da mi se aktivira screensaver. Verovatno postoji neka fora po registry-ju da se ceprika ali ja nisam uspeo da nadjem... Ako neko zna bio bih mu veoma zahvalan!!!

Pa obicno je u software-u za tv tuner ostavljena opcija disable screensaver when....bla,bla.......bar to ima na mom terratec-u.....

Koji tuner imas i koji program koristis za gledanje?

a ista opcija postoji i u najcesce koriscenom (softveru za tv kartice) dscaler-u. I cini mi se da je ona po defaultu ukljucena.

Ma mrzi ga da iskljuci ss kad gleda TV... e al su ovi danasnji kompjuterashi lenji :D

Da bas kao sto si rekao Max a moze lepo u propertis/ Screen saver/wait pa da podesi na koliko minuta odnosno sati da mu se ukljuci. Jedan klik i nista vise. :D

Ma ne treba Skywalkeru SS, ima covek TFT, nego voli screensavere... jos kad bi mogao sve da ih stavi u start-up :D

Ma TV kartica je neka najobicnija (neki Easy TV, a ne znam koji je chip na njemu, mada solidno radi), a u programu koji sam dobio uz nju nema ama bas nista... DScaler sam probao, ali onda ne mogu da koristim daljinac jer bi (koliko mi je poznato) morao da skidam dodatne drajvere za to. Izgleda cu se ipak pridrzavati "manulenog" ukljucivanja/iskljucivanja ss... :(

Idi na http://trainedmonkey.com/tarsier/ i skini tarsier.exe pa ga ubaci u startup. U systray-u pojavice ti se plavi plus koji kada kliknes na njega postane crveni minus i iskljuci ti ss.

Vrh Dno