Šta je novo?

bolji ram i ploca?

zoka

Čuven
Učlanjen(a)
21.01.2004
Poena
619
moja konfig. je: msi kt4v (via), bart.2500+(zakljucan mnozilac) , 2x256 ddr kingston 333/pc2700, msi fx5900xt, maxtor 80gb/2mb, dvd lg, cdrw lg, cieftec 420w. zamenio bih plocu i ram ( mislim da su mi to najslabije komponente) zamolio bih za pomoc oko izbora. kod ploce trilema je izmedju abita, epoxa ili mozda asusa, dok o memorijama neznam gotovo nista!

Šta god da uzmeš nećeš primetiti nikakvu razliku.
Eventualno neki nforce2, 2 DDR400tke pa da bartona digneš na 3200+, to bi se kao primetilo, inače ako ćeš da menjaš komponente a i dalje da ih držiš na defaultu, batali, bacanje para.
Od ploča epox ili abit - pa biraj model po ceni i dodatnoj opremi.
Memorija bilo koji DDR400, osim baš najjeftinijih i najgorih krševa (ACE, Blitz, NCP...)

5900 se klokuje kao sto svi znamo bez problema, bart sam uspeo da dignem na 181 fsb i to je sve, pretpostavljam da kada bi bila neka jaca ploca ( npr. nf7-s) da bih dobio mnogo vise .

To nikad ne znas dok ne probas, ali ako je na kt400 isao na 181...sasvim moguce.

fsb je 181 ali nista se nedesava kada menjam mnozilac ( takt se menja samo kada menjam vrednost fsb) u cemu je stos? da li to znaci da je zakljucan?

zoka je napisao(la):
fsb je 181 ali nista se nedesava kada menjam mnozilac ( takt se menja samo kada menjam vrednost fsb) u cemu je stos? da li to znaci da je zakljucan?

Ma skoro svaki 2500+ ide kao 3200+ i na default naponu, a 100% kada mu malo dignes voltazu. To sto nece preko 181 FSB-a je iskljucivo do nesretne ploce...

Promeni matičnu ploču, kupi Epox 8rda+ ili 8rda3+(ako ti treba dual lan,firewire, optički izlaz na zvučnoj) ili Abit-ov nforce2, ja lično ne bih kupio Asusa jer nije konkurentan Epox-u i Abitu po kvalitetu i ceni. Ram ne moraš da menjaš jer nećeš primetiti neku razliku između DDR 333 I DDR 400

Pa ako hoce covek da tera 2500+ na 3200+ (fsb200) morace da uzima ddr400 ram.
E sad...taj njegov kingston ce ici na 200 sigurica :)

Tony je napisao(la):
Pa ako hoce covek da tera 2500+ na 3200+ (fsb200) morace da uzima ddr400 ram.
E sad...taj njegov kingston ce ici na 200 sigurica :)
Nema potrebe, može da se OC Barton 2500+@3200+ sa DDR 333 memorijom,moj slučaj,(memorije na default a fsb procesora na 200 Mhz) mada ako baš hoće ta memorija koju ima ići će na 200 Mhz.

Poslednja izmena:
Ma ok, moze i tako, ali je bolje kada proc. radi sinhrono sa memorijom pa makar i na 333.

Poslednja izmena:
hvala svima na pomoci, odlucio sam da uzmem abit nf7-s(pa kasnije ddr400), ali sam negde procitao da bi trebalo kupiti rev. 2.0. kako da znam da je ploca 2.0?

Sve abit nf7-s ploče su danas rev 2.0 (naravno ako kupuješ novo) tako da ne trebaš za to da brineš. Gledaj da kupiš tajvansku, a ne kinesku ploču.

pretpostavljam da bi negde na ploci trebalo da pise: "made in taiwan".

ne svidja mi se firma tvog procesora pa ti nemogu nista reci.da imas intel...preporucio bih ti asus i super se druze.pravi par.a asus je no 1 kao i intel.pogotovo neku asus iz p5 srije...jako su mocne jer se same overklokuju kada zagusti i samre vracaju u normal stanje

ne svidja mi se firma tvog procesora pa ti nemogu nista reci.da imas intel...preporucio bih ti asus i super se druze.pravi par.a asus je no 1 kao i intel.pogotovo neku asus iz p5 srije...jako su mocne jer se same overklokuju kada zagusti i samre vracaju u normal stanje
stvarno ti je dobar off topic odgovor !!!

AAHAHAHAHHAA.

Ne možeš da veruješ. Tom liku su skoro svih tih 17 postova: "Intel procesor i Asus ploča razbijau..."
Ko pokvarena ploča. :D

mozda je covek tek naucio copy paste pa isprobava !!!

notax je napisao(la):
AAHAHAHAHHAA.

Ne možeš da veruješ. Tom liku su skoro svih tih 17 postova: "Intel procesor i Asus ploča razbijau..."
Ko pokvarena ploča. :D

shta ocesh bar nije pomenuo da on ima Chieftec 420W, i da je to reshenje za sve probleme...

Nije jer sam ja sve te sa Chieftecom pobrisao.
Kuku nama ako sad krene po Asusu i Intelu...

nece valjda !!!

Nazad
Vrh Dno