Šta je novo?

Bolji procesor za netbook PC od Intel Atom-a N455?

owim

Slavan
Učlanjen(a)
03.03.2011
Poena
395
Imam Tošiba netbuk računar sa Intel Atom N455 procesorom i baš je spor. Koje brže i bolje i jači procesore za netbuk računare (srednje klase) da severujem drugaru koji ne bi da ponovio moju grešku (kupuje u SAD)?

Ne razumem se u procesore, ova Tošiba je bila "best buy" u junu na Amazonu kad sam je kupio, i dalje je, i to je vrlo spor računar. Osetno spor. Ima 1GB RAM-a, staviću mu 2GB, Win7 Starter, ali stvar je do procesora, vidim po lampici HDD-a koja se užurbano pali kad swap-uje i nema RAM-a. Međutim, kad pustim video, ili otvorim dosta browser tab-ova, tada se ne pali HDD lampica, već procesor ne može da izgura i secka. Do skoro nisam mogao da pustim HD Ready format (720p) bez KM plejera i posebnih kodeka. Dođe burazer sa kamerom kojom je snimio sadržaj u full HD-u i računar koji je "best seller" na Amazonu to ne može da pusti. Vrlo sam razočaran u Atom N450/455 single core.

Drugar ne traži nikakvu zver od netbuka, ali da mođže da pusti HD video i ne bude prokleto spor kao moj. Šta je vaš savet? Za ekran 10" ili 11,7".

- Da li je dual-core Atom N550 rešenje? Neki drugi Intel Atom?
- Da li su se novi AMD Fusion procesori za netbuk računare bolje pokazali od Atoma? Ako da, koji u toj srednjoj klasi i jesu li skuplji ili ne?
- Kakve su im cene? Koji su to modeli (npr. na Amazonu, mada mogu da nađem i sam)?

Hvala!

trebas da preraspodelis prioritete. Netbook je prevashodno odgovarajuc onima koji traze sledece dve karakteristike:

1. gabariti - 10/12 VS 15 incha, tvoj izbor. po mojem iskustvu, 12 je idealna mera, ali su jako retki netbook-notebook tih velicina (ili jako skupi)

2. duza baterija od Notebook-a - bez obzira sto je Atom platforma stedljiva, Dual core atom varijanta nije drasticno stedljiija od standardnog x86 cpu-a. pusti sve price po netu - vidjao sam licno N5xx seriju, i ti netbook-ovi u praksi ne drze bateriju nista drasticno duze od Notebook-a.

dakle, sobzirom da hoces mocniji procesor, a sa druge strane oces mobilnu platformu koja ce da ti garantuje odredjeni period rada dalje od stekera, u velikom si problemu. e sobzirom da su Netbook-ovi sa jacim procesorima takodje slabog veka baterije, moja preporuka je da se pomiris sa 15 incha, i onda mirna srca izaberes jedan od milion u ponudi, kojeg bije gas da ima solidnu bateriju.

Koje brže i bolje i jači procesore za netbuk računare[/b] (srednje klase) da severujem drugaru koji ne bi da ponovio moju grešku (kupuje u SAD)?

AMD Fusion E-350 ili E-450

- Da li su se novi AMD Fusion procesori za netbuk računare bolje pokazali od Atoma? Ako da, koji u toj srednjoj klasi i jesu li skuplji ili ne?

Puno bolje, rade živahnije, HD ide bez problema i seckanja. Cena je odlična, veoma su povoljni.

Review Lenovo ThinkPad X121e NWS5QGE Subnotebook

Koji su to modeli (npr. na Amazonu, mada mogu da nađem i sam)?

ThinkPad X120e 05962PU 11.6" (Amazon)

Lenovo ThinkPad X120e

AMD fusion je revolucija sto se tice netbook segmenta imam dvojezgarnog atoma n550 i ion2 grafiku u netbuku,sledeci netbook ce biti upravo amd fusion platforma.Stedljiviji,efikasniji,jaci,bolja grafika sve je to na strani amd-a naspram atoma...sta god da uzmes neces pogresiti jer je sve to isto samo je razlika u kvalitetu izrade netbuka.Ako bas zelis neki konkretan model potrazi asus,lenovo,acer je dosta popularan(tako je barem kod nas)...

Potrošnja
Intel Atom N455: 6,5W
AMD C-50, C-60: 8W
AMD E-350, E-450: 18W

Na žalost, AMD E-350/450 nije opcija zbog velike potrošnje jer svodi autonomiju na nekoliko sati.

Izbor: AMD C-50 i ATI Radeon HD 6250 (with 256MB of dedicated system memory) --vs.-- moj Atom N455 i Intel 3150 grafika -- koliko je AMD u prednosti? Ako će Win raditi brže (da se ne vuče kao kod mene) a grafika biti full HD, to je sve što treba. Evo jednog netbuka te klase. Dobio super ocene, ekran 11,6", cena vrlo ok, komentar Amazon korisnika:
Battery life - With the original hard drive, I was getting 4.5-5 hours on the "balanced" power setting. 7 hours on "power saver"
Ja na svojoj spomenutoj Tošibi imam oko 7h baterije (sa ukljčenim WiFi max prenosom i opterećenjem procesora - po zvuku ventilatora).

TDP -- Thermal Design Power (sa cpu-world.com). Mislio sam da je to potrošnja.

Na žalost, AMD E-350/450 nije opcija zbog velike potrošnje jer svodi autonomiju na nekoliko sati.

Jesi li pogledao test sa notebookcheck.com (link u prethodnoj poruci)? To je maksimalna potrošnja, procesor ne radi svo vreme punom snagom tokom surfanja, a uz to i nije glavni potrošač, displej vuče više. Autonomija zavisi i od baterije, u Evropi se taj model isporučije sa šestoćelijskom baterijom (63 Wh), tako da je autonimija velika.

notebookcheck je napisao(la):
The greatest advantage has to be the high level of mobility for an 11.6" notebook. With realistic runtimes of more than 7 hours and a weight of 1.54 kg (3.5 lbs), you will find it to be a solid companion that keeps on ticking, without increasing the size of your bag too much.

Overall, the entry level ThinkPad offers a lot of performance, features, battery life and upgrade options; at current prices below 400.- euros, it is unique in this combination and price range.

Znači oko 7 sati rada u realnim uslovima, veoma dobar rezultat.

Opcija je možda Toshiba NB550D, ima još veću autonomiju (nije ni čudo, C-50 u odnosu na C-350 kod Leonovo), dobre zvučnike (Harman Kardon), ali mi se ne sviđa glare LED displej zbog refleksija. A čini mi se da se taj model ne prodaje u USA, samo u Evropi. Znači ako je maksimalni prioritet autonomija, onda Toshiba, mada je po mom mišljenju Lenovo kompletniji produkt - odlična tastatura i displej koji ne reflektuje, jači procesor, visoka autonomija...

Review Toshiba NB550D (AMD Fusion) Netbook

Poslednja izmena:
Cini mi se da je 18W potrosnja celog pakovanja (cipset + gpu + cpu).
POZ

Hvala na preporuci za Lenovo, ali nemam toliko para.

Da li ima smisla akcija da prodam letos kupljenu sporu Tošibu netbuk 10'', Atom N455 i kupim Acer 11,6'', AMD C-50 s ATI HD grafikom?

Dodatna razlika: Acer ima veći HDD i HDMI, stereo zvučnike, 2GB RAM-a.

Razlika u ceni na Amazonu je $50, a oba imaju brojne odlične kritike korisnika na Amazonu.

Da li je Acer može da ima brz Win i da pušta 1080p (obe stvari Tošiba ne može)? Te dve stvari su mi jako bitne. Ako ne, onda s magarca prelazim na magarca. Imam max $350 za kupovinu.

Veliko hvala!

Svaki dual core cpu ce raditi daleko bolje od single core...
a poredjenje te grafike u atomu i ove u brazosu je kao dupe i oko :)
e350 ti je ako hoces da imas vise snage (i ja bih uvek isao na to), c50 ako hoces vecu autonomiju... kraj mudrosti :)
bar 2gb rama je obavezno i ovaj atom bi ti poleteo da si mu stavio ram... a sve mi se cini da imas SW problem tu oko codeca..

to je i meni palo napamet. ja na Atom N280 imam 1080p uz tacnu kombinaciju kodeka.

Da se dopunim, stari atom i moj celeron ulv, oba single core, na kolena je najvise bacao surf na stranicama punim flasha (npr ovaj forum je bas bio bolno spor uvek) i tu mu treba jaci cpu :)

Potrošnja
Intel Atom N455: 6,5W
AMD C-50, C-60: 8W
AMD E-350, E-450: 18W

Izbor: AMD C-50 i ATI Radeon HD 6250 (with 256MB of dedicated system memory) --vs.-- moj Atom N455 i Intel 3150 grafika -- koliko je AMD u prednosti? Ako će Win raditi brže (da se ne vuče kao kod mene) a grafika biti full HD, to je sve što treba. Evo jednog netbuka te klase. Dobio super ocene, ekran 11,6", cena vrlo ok, komentar Amazon korisnika:

Ja na svojoj spomenutoj Tošibi imam oko 7h baterije (sa ukljčenim WiFi max prenosom i opterećenjem procesora - po zvuku ventilatora).

AMD fusion procesori trose manje od ATOM procesora, a i brzi je...
http://www.anandtech.com/show/4134/the-brazos-review-amds-e350-supplants-ion-for-miniitx/7

Takodje imaju daleko jacu grafiku koja bez problema gura svaki HD snimak,
http://www.anandtech.com/show/4134/the-brazos-review-amds-e350-supplants-ion-for-miniitx/4

a cak mogu i igre da se teraju i to veoma lepo
http://www.anandtech.com/show/4134/the-brazos-review-amds-e350-supplants-ion-for-miniitx/5

I naravno da ce win raditi brze, jer su i CPU i GPU jaci u AMD varijanti.

E sad ako nemas para za E-350, C-50 je ok jer je isto dual core i ima pristojnu grafiku...ali kao sto rekose duze trajanje baterije zarad manjih performansi. Ako mozes isprsi se za E-350 ne bi trebalo da budu skupi, zbog izlaska E-450 .

Hvala na preporuci za Lenovo, ali nemam toliko para.

Da li ima smisla akcija da prodam letos kupljenu sporu Tošibu netbuk 10'', Atom N455 i kupim Acer 11,6'', AMD C-50 s ATI HD grafikom?

Dodatna razlika: Acer ima veći HDD i HDMI, stereo zvučnike, 2GB RAM-a.

Razlika u ceni na Amazonu je $50, a oba imaju brojne odlične kritike korisnika na Amazonu.

Da li je Acer može da ima brz Win i da pušta 1080p (obe stvari Tošiba ne može)? Te dve stvari su mi jako bitne. Ako ne, onda s magarca prelazim na magarca. Imam max $350 za kupovinu.

Veliko hvala!

Mislim da ima smisla. Ne ocekuj previse, netbook-ovi su to sto jesu. Ima i dobrih review-a po netu te ih obavezno pogledaj! Zbog C-50, nizak mu je klok ipak... kao sto neko rece, njemu je autonomija prioritet.
Evo jedan slican model tom, ako ne i isti samo sa pomalo izmenjenim komponentama poput HDD-a itd, ekrana od 10" itd. http://techreport.com/articles.x/20415.

Poslednja izmena:
Hvala svima na predlozima. Zaista, video sam da vlasnici mnogih netbukova sa AMD C-50 procesorom kažu da ipak ne mogu da gledaju 1080p video.

Poslušao sam vaš savet za modelima. Predloženi Lenovo mi je skup: $500 (nov, Amazon).

Našao sam dva favorita (koja mogu da priuštim), te me zanima vaše mišljenje. Oba su AMD E-350, kao što se mi savetovali, ali je autonomija batrije oko 4,5h naspravim 7h koliko imam sada sa svojim netbukom.

1. HP Pavilion dm1z (isto što i HP 3105m i HP 3020us)
http://www.amazon.com/HP-Pavilion-D...1?s=electronics&ie=UTF8&qid=1319584966&sr=1-1

klik za sliku 2
klik za sliku 3

review (dobio je Editor's Choice):
http://www.laptopmag.com/review/laptops/hp-pavilion-dm1.aspx

5327842432_241b6e69dc.jpg

Specifications
HP Pavilion dm1z customizable Notebook PC
• Genuine Windows 7 Home Premium 64-bit
• AMD Dual-Core Processor E-350 (1.6GHz, 1MB L2 Cache)+AMD Radeon(TM) HD 6310M Discrete-Class Graphics
• Upgraded 6 GB DDR3 System Memory (2 Dimm)
320GB 7200RPM Hard Drive with HP ProtectSmart Hard Drive Protection
• 6-Cell Lithium-Ion Battery (standard) - Up to 9.5 hours of battery life +++
• 11.6" diagonal High Definition HP BrightView LED Display (1366 x 768)
• Webcam with Integrated Digital Microphone
• 802.11b/g/n WLAN and Bluetooth(R)
• Standard Keyboard
- HDMI

Cena je oko $350 (ne na Amazonu, već eBay) + poštarina (ako uspem da izvedem).

====

2. ASUS Eee PC 1215B-PU17-BK 12.1-Inch Netbook (Black)
http://www.amazon.com/ASUS-1215B-PU...LHVE/ref=sr_1_1?ie=UTF8&qid=1319579052&sr=8-1

Njemu se dosta ljudi žali da ima problema sa track-padom, ali postoji rešenje (fix) koji sigurno radi. Specifikacija mu je super. Ocene onako (zbog trackpad-a). Međutim, kažu da ipak ne radi baš tako brzo i da ima malo "flex keyboard" (ugibajuća?). Ali vidi procesor, grafiku, HDMI, USB 3, bluetooth 3, WiFi N, Win7 Home Premium... oko $380.

AMD E350 CPU; 2GB DDR3 RAM (1x2GB), 2 Slots, 4GB Max
12.1" WXGA (1366x768) LED screen; ATI HD 6310 graphics; HDMI VGA out
320GB SATA Hard Drive (5400RPM); No Optical Drive
Wi-Fi 802.11b/g/n; Bluetooth 3.0; 10/100 LAN; 0.3MP Webcam; 2-in-1 Card Reader (SD/MMC); 3 x USB 2.0 Ports; 1 x USB 3.0 Port
Windows 7 Home Premium Operating System; Up To 8.5 Hours Battery Life

====

Ima li još nekog modela u AMD E-350 rangu a da nije preskup a na koji bi možda trebalo obratiti pažnju? Lenovo je super, možda bih ga našao na eBay-u, ali prvi sledeći je tek za 5 dana, dok platim, dok stigne, već se vraćam u SRB (sad sam u NYC).

====

AKo ne, ostaje Acer Aspire One AO722-BZ454 11.6-Inch HD Netbook (Espresso Black)
http://www.amazon.com/Acer-AO722-BZ...5?s=electronics&ie=UTF8&qid=1319584966&sr=1-5

O njemu smo već pričali. Odlične ocene. On ima AMD C-50 procesor (najlasbiji AMD dual core), dok ovi gore imaju drugi najjači AMD dual core za netbukove. Cena $300 na Amazonu.

A hint? :)

P.S.
Kažete C-50 = veća autonomija, E-350 = manja autonomija.

Koliko konkretno?

Ako malo opteretim E-350 procesor, npr. Notepad u kom kucam tekst, on bi trebalo da spusti radni takt/operećenje i konzumira manje snage, zar ne? Dalje, ako stavim 4GB RAM-a HDD će se manje aktivirati, eto još uštede. Jedino što 12'' ekran, zbog veće površine od 10'' ima veću potrošnju. Da li to stoji?

Generalno, proizvođači navode vrlo slično vreme autonomije za Atom single core, C-50 i E-350: preko 7 sati u njihovim najidealnijim uslovima. HP Pavilion kaže 9,5h; ASUS 8,5h (odnosi se na modele iz prethodnog posta).

Zato sam malo zbunjen oko potrošnje. Ako moj, daj bože, budući E-350 netbuk bude imao vreme autonomije za do 20% manje od postojeće Atom Tošibe PRI ISTIM AKTIVNOSTIMA I SA ISTO RAM-a - meni je to ok. (A imaće više RAM-a.)

Još jednom se izvinjavam što sam ugnjavio s ovom temom, dok sam kupovao Atom čitao sam kako je 'šampion brzine'; sad kad znam da je 'puž sporać' otvaram četvore oči i moram vrlo brzo da se odlučim.

Svaki komentar je dobrodošao i zahvalan sam.

Hvala svima, zaista.

Poslednja izmena:
Ali zasto Lenovo X seriju? Pogledaj Lenovo IdeaPad S205 (IdeaPad S205 AMD Fusion E350 Dual-Core 1.6GHz/1MB 2GB DDR3 320GB 11.6" HD (1366x768) LED Glossy 0.3MP ATI-6310M/int Lan WlanBGN BT HDMI 6-1 6-Cell W7HP+Office Starter 2010 (Dark Brown/Black)), imas celu temu o njemu na forumu, a kod nas se moze naci za ~35k (navedena konfiguracija)

Ali zasto Lenovo X seriju? Pogledaj Lenovo IdeaPad S205 (IdeaPad S205 AMD Fusion E350 Dual-Core 1.6GHz/1MB 2GB DDR3 320GB 11.6" HD (1366x768) LED Glossy 0.3MP ATI-6310M/int Lan WlanBGN BT HDMI 6-1 6-Cell W7HP+Office Starter 2010 (Dark Brown/Black)), imas celu temu o njemu na forumu, a kod nas se moze naci za ~35k (navedena konfiguracija)

+1 Upravo tako, mnogi ga smatraju best buy opcijom jer dolazi i sa win7 :)

http://forum.benchmark.rs/showthrea...sion-netbook&p=2541553&viewfull=1#post2541553

Imas i verziju bez windowsa da uzmes, isto kod nas, za 300e.

Poslednja izmena:
Hvala za IdeaPad S205. Nekako sam ga preskočio jer Amazon uopšte ne forsira taj konkretan model, nit prodaje, nema ni specifikacije, ni slika, nema komentara korisnika, a to uvek pročitam. Volim da kupujem na Amazonu, pristojno, sigurno mesto. Slična je konfiguracija kao HP čiju sliku sam gore stavio (HP ima 6GB RAM-a), koji je "Editor's Choice" i takođe ima Win7. Sad ću da vidim temu o Lenovu, mada bih kupio sa Amazona iz više razloga, a jedan je krajnje praktičan: imam jednu billing (SRB) a drugu shipping adresu (NYC) -- to skoro nigde ne prolazi (billing adresa van SAD), sem na Amazonu.

Pogledaj i ThinkPad X120e isto je AMD fusion kombinacija, ali kvalitet izrade deluje bolji :) Vidi testove i cene, pa sta ti na kraju pase uzmi :)

U stvari, Lenovo ThinkPad X120e i Lenovo IdeaPad S205 su identični skoro. Slična cena, skoro iste komponentne.

Amazon korisnik ThinkPad-a je napisao:
I will say that I also bought a Lenovo Ideapad s205. It has the same components, just a slimmer design, and is more consumer friendly.
Meni se sviđa HP koji sam juče predložio sa slikom + ima super Amazon komentare, malo je skuplji. Skoro sam siguran da ću na to da kliknem!

* * *

Crtica

Moja kupovina Tošibe Atom N455 od letos je fijasko. Tad nije bilo AMD Fusion procesora još, razumem da je Atom single-core držao cenu. Ta ista Tošiba sada košta $20 manje nego letos na Amazonu u SAD, tj. preko 180 evra (gedžeti su jeftiniji u SAD). I dalje je prva na listi "most pupular" kupovina. I gomila super komentara. Nemam nikakav problem sa netbukom, sem što je spor -- takav kakav je došao iz fabrike (N455, 1GB RAM, 250GB HDD). Pogasim sve Tošiba/Norton/bloat aplikacije, u Win7 kliknem na Computer: čekam, čekam, ČEKAM -- plop, otvori se prozor. Kliknem na C drajv: čekam, čekam, ČEKAM. Optimizovao sam Win7 prema skorašnjem članku sa Benča o Win7 optimizaciji (gašenje nepotrebnih procesa) i opet isto. "Out of the box" pušta 480p. Za 720p sam morao da se namučim i dovučem kodeke. I opet trokira pomalo.

Prosto, čudan osećaj: u isto vreme kupio sam neku uber-cool kameru/foto aparat, sa panorama full HD snimanjem, koja je bila "top rated" u svojoj kategoriji, "bang for the buck", i potom u netbook sekciji "number 1 netbook" za $300. I taj netbuk, Tošiba, ne može da pusti zapis koji snimim kamerom! Zar nije smešno? Priznajem, tad nisam ništa znao o Atom procesorima i koliko su zapravo zastareli i slabi. U isto vreme se u tom rangu cena prodaju tableti koji puštaju 1080p video, a netbuk ni blizu. Mislim da sam logično kupovao, a hardveraš uopšte nisam i ne razumem se u "ispod haube".

Usput, onaj Asus koji sam naveo kao broj 2 -- uopšte nije naivan. Ima sve što i HP/ThinkPad/IdeaPad + USB 3 + Bluetooth 3. A USB 3 nije zanemarljiva stvar.

Šteta što nijedan nema eSATA, to bi bilo baš korisno. I DLNA. ;)

HP je i ovde - http://techreport.com/articles.x/20512 - preporucen. Inace ne pratim netbook-ove nesto, ali pre par meseci sam se nosio mislju da uzmem jedan te mi ostase par modela na pameti i to su bas ovi koje si pominjao, a i vrte se cesto po naslovima.

Meni se onaj Asus sto si naveo svidja, ima USB 3.0 sve ostalo je skoro isto. HP mi je malo debeljuskast kad pricamo o estetici...

I inace da ti olaksam, najavljena je danas druga tura Brazos procesora 2.0. :D Mala revizija, nista posebno da se ne sekiras, malo ce im dici taktove i to je to cini mi se. Ali ipak procackaj, ako mislis da moze uticati na tvoju kupovinu sada, izgubio sam link inace bih ti ga ostavio.

Sad kad malo bolje pogledam, taj HP definitivno ima najbrzi HDD :) i deluje kao najbolja ponuda cak iako nema USB 3.0 ima znatno vise ram memorije :)

Jer lenovo s205 ima u svim verzijama disk na 5400, dok ThinkPad X120e ima HDD na 7200...ali ni jedan model nema vise od 2gb rama i nemaju plavi zub :)

(Ulazim u detalje, koga HP model ne zanima, nek preskoči.)

HP zapravo ima gomulu sličnih modela, kad sam krenuo da naručujem to sam video. Naziv počinje sa "dm1" i onda sufiks označava konačnu verziju. Ima i "dm1" verzija koje nisu na E-350 mplatformi. Mislim da je "dm1z" tzv. custom made, gde se sa sajta izabere koliko RAM-a, koliki HDD, jer sam viđao verzije sa 6GB RAM-a i 750 HDD-om. Zapravo, 6GB RAM-a nije podrazumevano, već 3GB, moja greška (model "dm1-3020us" koji naručujem ima 3GB). Takođe, negde piše bluetooth 3.0 a negde 2.1, a čak sam video i 320HDD sa 5400rpm umesto 7200rpm. Izvesno je da nema USB 3. Ovaj model je dobio na netu jako dobre kritike korisnika i reviewer-a,a dizajn mi je super, dok mi Asus i Lenovo koje smo spominjali izgledaju sasvim obično i plastično.

Nikako da spomenem, jedna on meni bitnih stvari je mat ekran, a ne sjajni (sa refleksijama). Retko se viđa. HP ima sjajni, na žalost, a ne znam ni jedan popularni model koji ima mat ekran.

Malo ih je sa mat displejom, većinom prave sa sjajnim. Ovaj od Asusa ima mat displej, ali ne znam da li ga ima u USA:

ASUS Eee PC 1015BX-BLK047S.

Možda ako možeš nekako da ga uzmeš u Evropi (Nemačka), dodaš 4 GB RAM, izlazi na 266 evra.

Tek sada sam pogledao benčmark Atom Single Core vs. AMD E-350. E-350, koji je dual-core, nije se nešto mnogo bolje pokazao od Atoma, pogledajte uporedni test: http://www.anandtech.com/bench/Product/328?vs=91

Jeste bolji, ali nije drastično bolji, mislio da će 3-4x da ga "šije" na testovima. Ono što posebno izvlači E-350 je grafika. Zapravo E-350 nije moćna mašina kako sam mislio.

Moram da priznam da sam razmišljao o modelu HP Pavilion dm3 13.3-Inch Ultra Slim Laptop
31egmr54KLL._AA300_.jpg

• Intel Pentium Dual Core Processor U5400 (1.20GHz, 3MB L3 Cache); 3GB DDR3
  • 13.3" diagonal High-Definition HP BrightView LED Display (1366 x 768)
  • Integrated 10/100/1000 Gigabit Ethernet LAN; 802.11b/g/n WLAN;
  • HP TrueVision Webcam with integrated digital microphone; Intel HD Graphics
  • 6-Cell 62WHr Lithium-Ion Battery; External Ports: 5-in-1 memory card reader; 3 USB 2.0 (3rd port shared with eSATA);
  • SDRAM memory; 250GB (7200 RPM) Serial SATA hard drive; Genuine Windows 7 Home Premium 64-bit
  • Dolby Advanced Audio with Altec Lansing speakers; Full-size island-style keyboard
  • 1 HDMI; 1 VGA (15-pin); 1 RJ -45 (LAN); 1 Headphone-out; 1 Microphone-in

Mogu da ka kupim po istoj ceni kao HP dm1z i kome je do sada bilo reči.

HP Pavilion dm1z (AMD) vs. HP Pavilion dm3 13.3-Inch Ultra Slim Laptop (Intel) -- šta je vaša finalna preporuka (za iste pare)? Veliko hvala!

Nazad
Vrh Dno