Šta je novo?

bolji ping u quake3 preko sbb kabla?

oogabooga

Čuven
Učlanjen(a)
20.10.2003
Poena
690
znaci igra je Q3....
ajde mi napisite, posto vidim da svi kucaju te komande tipa, rate, snaps, cl_maxpackets.... ako neko zna, koje su vrednosti potrebne da bude bolji ping preko sbb kabla... veza je 128/64k flat....... znaci, kod mene je sve po defaultu, nista nisam ukucavao.....

poz i thx za odgovore!

Na kom serveru? sbb-ovom?
Na ping ne mozes da utices, takav je kakav je, ali mozes da popravis kvalitet veze.
"cl_lagometer 1" da vidis grafik

Probaj
rate 12000
snaps 40
cl_maxpackets 76 (ili 43 ako ti se upload od 64k zagusi sa 76)

poz

pa vidi, znaci, ping mi je bio 30-35 pre komandi, a posle ukucanih komandi je 15 na sbb serveru..... a na nekim nemackim ide i ispod 10... ;-)))

Ispod 10 na nemackim tesko, ispod 100 vec moze :) I meni je na sbb wirelessu, a i sbb kablu, na sbb-ovom serveru bilo oko 15ms, tako da je to ok.

Ono sto treba znati je da snaps komanda mora biti sinhronizovana sa snaps komandom na serveru, tj. mora da bude umnozak serverskog snapsa, inace ce ping biti pogresno prikazan (to je samo bug u prikazu). Vecina servera imaju snaps 20 ili 40.

mozes da pingujes ip servera iz cmd prompta i tu ces dobiti odziv i to je to, bolje ne moze :)

Inace, zaboravio sam i cl_timenudge komandu koja pomaze u kompenzovanju velikog pinga, tj quake onda vrsi neke predikcije, tako da ne smes preterivati sa time, do -20. Znaci za ping 15 cl_timenudge -5, za ping 30 nudge -10, za 50+ ping -20.

Eto nadam se da sam malo pomogao :)

ok, thx... a u vezi nemackih servera, na 56k modemu i na alcatel dig. centrali sam tamo imao ping 110..... tako da je sa kablom sigurno bolje..... a opalicu screenshot sledeci put kad budem igrao tamo, da vidis bas ping..... pazi kad ni ja nisam mogao da verujem....

poz

pazi ako si na kablu ne bi trebao imati bilo kakvih problema kakav gos da ti je set cfg. zato lepo ti nazovi te shabane tamo,pa malo popricaj s' njiima,jer danas kad smo igrali svi su imali ok ping znaci da ded.ser kod njih je ok radio a setovanja si imao slicna nama tako da,ako nije problem u tvojoj makini onda je problem kod njih tj. kod sbb-a tvog providera...

ma kod njih je... posle pola 2 sati nocas , kad se ti neki sto su gusili net skinuli, proradilo je super... nego, cuo sam da izgleda kabl do zrenjanina debeo samo 2mbita, sto je kesa, kad se njih vise nakaci, a i cuo sam se sa dvojicom, pingovali su servere, i kad je meni brljalo u q3, njima je odziv bio preko 600ms, sto je kesa.....

Nazad
Vrh Dno