Šta je novo?

Bolji 17" CRT

skydiver

Čuven
Učlanjen(a)
04.12.2003
Poena
620
Vidim da ljudi dosta hvale
LG F700P
interesuje me kakvi su sledeci monitori

ViewSonic E70f+SB, max 1280x1024, opt 1024x768@87Hz, flat, 0,27mm, MPRII 146.00EURO

17" HYUNDAI ImageQuest V770, 70 KHZ, TCO 99, 1280x1024 / 60 HZ, 0,270/0.236 mm 107.00EURO

Znam da je puno bio hvaljen HYUNDAI Q790, ali ga nesto vise nema. Nesto mi je cudna cena, mislim dosta je niska.

Monitor je za sestru. I onako nosi naocare, pa bi joj uzeo neki malko bolji, da joj ne kvarim dodatno vid (pa ne bi da joj uzimam neku drljavu 19" :crash: ). Vredi li dodati tih nekoliko evrica, npr. za LG F700P, ili uzeti neki Samsung 757DFX.

Inace limit je nekih 150 €

Pozdrav

Ma uzmi joj Samsung 797dfx, novi model sad izasao, mnogo je dobar za te pare.

Mnogo ljudi pljuje tog Samsunga. Bilo bi lepo kad bi mogao da pogledam pre kupovine, mada i tada nisam siguran da bi znao sta treba da gledam. Mada videh da ima neki programcic koji sluzi za to valjda Nokia nesto???

Pzi nemoj da brkas tog Samsunga sa ostalima iz te serije. On ima potpuno drugu elektroniku, ravan ekran,dyna flat katodnu cev, lep dizajn. Na kraju krajeva ima TCO 03 sertifikat sto ti valjda garantuje neki kvalitet, sto je tebi uostalom najbitnije.

skydiver je napisao(la):
17" HYUNDAI ImageQuest V770, 70 KHZ, TCO 99, 1280x1024 / 60 HZ, 0,270/0.236 mm 107.00EURO

Taj Hyundai koji si naveo je u klasi sa Samsungom 753S, a takva mu je i cena. Danas se generalno ne moze preporuciti dobar monitor samo na osnovu oznake jer sam vidjao i modele koji su za dve klase skuplji od, na primer, 753S ali im je slika duplo losija. Uz tehnicke karakteristike i cenu monitora kao pokazatelje njegovog kvaliteta obavezno se mora ukljuciti i provera konkretnog primerka pre kupovine.

Nokia test je dobar programcic za testiranje monitora tj. geometrije, fokusa, konvergencije i drugih bitnih osobina koji dele dobre od losih monitora a uz to jos i staje na disketu pa se moze nositi gde god je proba pre kupovine moguca.

topuz je napisao(la):
Ma uzmi joj Samsung 797dfx, novi model sad izasao, mnogo je dobar za te pare.
Zar to postoji? Ja sam video samo 797DF, ali mislim daje mitnick ili neko drugi rekao da je cela DF serija tresh :whip:

Ma lose sam napisao, iskomplikovali su oznake, na taj 797df sam mislio. Samo ti procitaj tekst u DIgitalu o njemu i sve ce ti se samo kasti. I ustalom ja imam vec godinu dana 763MB i on moze 1024x768 u 85Hz i meni je to dovoljno, a ja sam picajzla. Znaci taj 797df je tri puta bolji od mog pa ti vidi, ja se ne bih razmisljao, stvarno.

Nema dobrog, novog CRT-a od 17", na nasem trzistu danas. I tacka.
Iole prihvatljiviji su ti Samsung "NF" i LG "F" serije.

Bolje trazi neki polovni Sony ili Eizo.

Ja sam do sad imao NEC FE 791 SB cini mi se, 17 crt, i super je skroz. Svaka preporuka.

zormanic je napisao(la):
Nema dobrog, novog CRT-a od 17", na nasem trzistu danas. I tacka.
Iole prihvatljiviji su ti Samsung "NF" i LG "F" serije.

Bolje trazi neki polovni Sony ili Eizo.

Ufff, al ga pretera, mislis nema ½savrsenog½ ali dobrog naravno da postoji. Coveku treba monitor za sestru. Pa majku mu ako ce ona da igra Doom 3 u 1200x1600 u 100Hz i da ima ostatak masine koji ce to da tera, svaka joj cast.
A ovako, njoj treba neki dobar, flat, lep (zene 🙂), i da ne steti zdravlju, pa sta ce joj majku mu bolje od nekog takvog Samsunga 797df ?! :wave:

Ma imao sam ponudu za jedan polovan monitor, bas povoljno, ali matori rekli nista polovno!
Ja, sta cu sada? Ipak mi je to omiljena tetka!

Ovo covek da nije pametan. A za neki TFT monitor da dam koliko za celu konfiguraciju, e j*b*g*!

Pa nista trazicu nekog ko ce da mi dozvoli da pogledam monitor prvo.

Da li ta nokija test ima neki help, ili postoji neki tutorijal? Moram malo da potrazim po netu!

Hvala svima. Pozdrav

Ja imam Samsung 757DFX i njegov naslednik je 797DF ... Sto se tice karakteristika, nema promena u elektronici (ne znam za sigurno, al nacuo sam...) a ima u dizajnu (tasteri su sa boka monitora).

757DFX (moj monitor) tera 1280x1024 @ 85MHz bez ikakvog izoblicenja, talasanja, zakrivljenja povrsine. Tvojoj sestri ce biti ova rezolucija mozda sitna, al 1024x768 MHz tera na 100 MHz pa nemoj da se brines.

Ja sam prezadovoljan mojim monitorom i veruj da se neces pokajati ako uzmes 797DF.

p.s. sto se tice razlike izmedju 17" monitora, idu dva pravila:
1) koliko para toliko muzike << staro legendarno
2) sto tezi to bolji << tezak je kao neka 19tica 😉

Ja imam dve 17"ice Siemens i veoma sam zadovoljan s njima.
Evo bash sam danas kupio drugog Siemensa za 65e (polovnog naravno) i bez problema tera 1024x768 na 100Hz i sa veoma oshtrom slikom :banana:
Pri kupovini treba imati u vidu i Siemens-a jer je jako dobar. Ako ti je za utehu moj stari Siemens(ne ovaj shto sam danas kupio) je proizveden davne 96te i josh uvek (odlicno) radi

Nazad
Vrh Dno