Šta je novo?

Bojler za kuhinju

Dori

Zapažen
Učlanjen(a)
27.11.2022
Poruke
7
Poena
11
Zdravo svima ☺️Potreban mi je savet oko kupovine bojlera za kuhinju.
Prilikom kupovine slavine, rečeno mi je da na nju idu niskomontažni, visokopritisni i predloženi Termorad prohromski ili Ariston plastificirane oplate. Koji je bolji izbor?
 
Preko 30 godina smo imali sa plastičnim kazanom dok nije pukao prilikom nestručne montaže slavine, potom smo montirali prohrom, kao i u kupatilu.
 
^ Taj je dobar model, mozda je malo skuplji od pomenuta dva druga modela, ali je dobro napravljen i jednostavan za popravke.
 
Koji god da staviš ok je samo mora niskomontažni jer je slavina ugradna i priključci se nalaze sa donje strane, gledaj dimenzije koje se uklapaju sa sudoperom da ne bude sutra hanuma da ti zvoca kako nema gde da stavi činiju . Meni stoji visokomontažni standard 10l sa bakarnim kazanom skoro 40 god., promenjen 1 grejač i 2x sam čačkao termostat jer je zaglavio, termostat sa bimetalom. Isključuje se jedino kad nema nikog kod kuće više od 2 dana i normalno kada nema vode ako se primeti.
 
Niskomontazni za rad pod pritiskom ako mu je takva slavina. Postoji i niskomontazni prelivni bojler (nije pod pritiskom) za odredjeni tip slavine.
 
imam niskomontazni prelivni bojler ispod sudopere (ne treba mi, nisam ga palio bar 5 godina) i bateriju sa 3 cevi. Da li mogu da izbacim bojler i premostim 2 cevi sa armiranim crevom (kao na slici) ? Ili se to drugacije radi?
 

Prilozi

  • Screenshot_20231109_234300_com.microsoft.emmx_edit_302967387620957.png
    Screenshot_20231109_234300_com.microsoft.emmx_edit_302967387620957.png
    131.6 KB · Pregleda: 45
nisam video kuhinsku bateriju da ima samo jedno crevo? ili dva ili tri
 
Imam pitanje vezano za visoko/niskomontazne bojlere tj da li postoji neka varijanta bojlera koja je i visoko i nisko montazna? Pitam jer imam bojler u kuhinji koji je prastar, i posto mi je riknuo bojler u kupatilu iscimala sam se sta ce biti sa ovim jer star kao Commodore 64 👀 Planiram renoviranje kuhinje tek sledece godine, pa razmisljam kako bi bilo dobro da postoji bojler koji je 2u1 🤫 Prvo ka instaliram iznad sudopere, a posle renoviranja ide ispod. Koji mi je ovde reach? 😂
 
Za rubriku “odjednom ti vise stvari crkne u kuci” - eto crkao i taj bojler u kuhinji par dana nakon kupatilskog 😂 Stavljacu visoko montazni sigurno, kakve su vam preporuke za Talas?
 
@reveal
Zar ti nije bolje da zakrpiš postojeći pa kad krene renoviranje lako se kombinuješ. Riknuo je najlakše reći ali pitanje je šta je riknulo a mogu biti tri stvari
ne greje-vrisnuo grejač ili zaglavio termostat radi se zamena dela
ne isključuje- zaglavio termostat radi se zamena dela
curi-vrisnuo kazan u zavisnosti od materijala krpljenje ili zamena
 
Svakako bih to razmotrila da nije iz 2004 (otprilike) - samo malo da je mladji :) i da nije vec jednom nogom bio planiran za zamenu, kao i baterija
 

Prilozi

  • IMG_0053.jpeg
    IMG_0053.jpeg
    139.5 KB · Pregleda: 27
Nazad
Vrh Dno