Šta je novo?

Boje u XP-u

drapin

Čuven
VIP član
Učlanjen(a)
26.07.2001
Poena
710
Da li je neko provalio nacin ili pronasao program kojim mogu da se menjaju samo boje u XP-ovim theme-ama ???
Dakle, da pojasnim:ne mislim na menjanje tema,nego sam hteo da u podrazumevanoj Luna temi promenim onu zutu pozadinu menija koja me nervira i da promenim belu osnovu prozora koja blesti u neke druge tamnije boje.
To se u dosadasnjim Windows-ima lepo radilo iz Appearance tab-a gde se svaka komponenta mogla lepo posebno stelovati, a postojalo je i par programcica koji su to slicno radili.
U XP to naravno i dalje moze ali samo ako se promeni u Classic look.Medjutim, kako stelovati samo boje u okviru teme ???
Ni menjanje kompletne teme nije resenje, jer se dizajneri obicno izivljavaju u iskazivanju svoje kreativnosti, i ja barem nisam nigde jos pronasao obicnu Luna temu samo malo modifikovanu... :(

Program koji to obavlja sasvim lepo je Windows Blinds... Problem je samo naci registrovanu verziju... Ja sam od Me-a jedno vreme napravio XP :)... Svi su mislili da imam XP... E sada su najnovijim verzijama podrzali XP sistem i ne radi dobro sa Win9x OS-ovima...

http://www.themexp.org/
ovde imas fenomenalan program s kojim mozes sve da podesis i na ovom sajtu imas na stotine tema
mislim da program moze da radi 30 dana ili tako neste bez registracije sto se tice toga da ti pravis svoje teme, a vec napravljenje teme i ostale login screenove mozes da koristis koliko god hoces, dakle sve je besplatno, za to mislim da i nije potreban program

ja sam uzeo luna temu sa plavim dugmetom, ono zeleno mi isteralo oci

Mogu se menjati izvesne stvari bez dodatnih programa...Npr. boju menija možeš da promeniš. Ideš samo na Advanced i po istoj tehnici kao u Win9x setuješ boje... Takođe možeš promeniti boju prozora, desktopa sve osim boje grafičkih elemenata kao što su naslovne linije, dugmići itd... Moguće je takođe iz apearancea (ideš na advanced kada odabereš WinXP style) da podesiš i veličinu tastera za zatvaranje prozora, fontove, sve naravno bez menjanja osnovne Luna teme.

I još nešto. Ako ćeš temice da menjaš koristi ThemeXP. On koristi sitemsku podršku za temice dok Window Blinds mnogo gura prste gde mu nije mesto.

Vrh Dno