Šta je novo?

boja

sumanut

Čuven
Učlanjen(a)
02.11.2003
Poena
650
neshto sam gledao u nekoj prodavnici autolakova i kupio crveni autolak ali sada kada sam sve kako tako odradio ne izgleda mi bash kao da je to to ... pa imam par pitanja:

1. ja sam u ovoj prodavnici nashao samo osnovne boje ... ima li gde veci izbor boja?

2. kako se izborite sa onim sitnim detaljima po coskovima i to ... psotho se meni na nekoliko mesta ... preterao sam pa je pochelo da "suzi" i sad to ruzno izgleda a ne verujem da bi ni da sam autolakirer mogao to da odradim pa vas pitam ima li neshto sa chime mogu da odradim te zavuchene delove?

Za boju ne znam, al što nisi odneo to negde na plastifikaciju?
Ne bi smelo puno da košta, ne bi se mučio a ispalo bi savršeno?!

???

gde shta kako koliko?

skinucu ja ovu boju pa mi reci kako se to radi mozda to odradim?

E pa da si u Pančevu - odradio bih ti ja. Ovako, veruj mi ne znam. Znam da ovde plastifikaciju u željenu boju naplaćuju 5-6 eura po kvadratu, pa ako te ne mrzi da dolaziš za Pančevo, možda može i mufte, ono - pivo za majstore.
I, izvini, jel o kućištu pričamo?!

Ako je zamazano mozes boju skinuti "skid-bojom" tj. gel za skidanje boje ili fenom i shpaklom, ili acetonom (ne znamo je l' ti epoxi ili alkidna osnova tvog laka)
A preporucujem da kupis boju u spreju pa pripremis povrsinu i onda iz vise prolaza sa duzim pauzama ofajtas sve sto treba.

btw. plastifikaciju ne mozes bas u kucnoj radinosti.

da da o kucishtu

chieftech CX serija ...pa jel imash neke slike kako to izgleda na kraju? ovaj prednji deo nije od metala dal bi i na njega mogla da se nanese ta boja? moze li se i unutrashnjost plasticifirati? koje sve boje imaju?

zokish je napisao(la):
Ako je zamazano mozes boju skinuti "skid-bojom" tj. gel za skidanje boje ili fenom i shpaklom, ili acetonom (ne znamo je l' ti epoxi ili alkidna osnova tvog laka)
A preporucujem da kupis boju u spreju pa pripremis povrsinu i onda iz vise prolaza sa duzim pauzama ofajtas sve sto treba.

btw. plastifikaciju ne mozes bas u kucnoj radinosti.

preporuchili su mi razredjivach ja sam sa sprej lakom i radio ali ne mogu da isprskam one zavuchene delove jer moram onu rupicu od spreja skroz zda prinesem a onda dosta spreja izadje na to mesto pa se razlije :wall:

Poslednja izmena:
E sad pazi: na plastifikaciju ne može ništa što ne trpi visoku temperaturu znači, plastika otpada. Ali se nešto mislim, moglo bi to i folijom da se uradi, i to svetski! Nego, ne budi lenj, pošalji mi neku sliku da vidim to kućište. Može i da se kombinuje: metal - plastifikacija, plastika - folija. Ajde pošalji slike sa nekoliko strana, ja imam chieftec-a, ali onog nekog starog (ali dobrog!), da vidim taj tvoj model, i smišljaj kako bi to hteo da izgleda. Moglo bi da bude do j**a, posle da radimo za sve sa foruma!
P.S. imaš moj mail u User profile, mrzi me da kucam.,

nemam fotoaparat :wall: :wall: :wall:

GECH_046_1k.jpg

idi ovde: http://images.google.com/images?hl=en&lr=&q=chieftec+cx+&btnG=Search

imash dosta slika dovoljno da stvorish sliku o cemu se radi ...

Poslednja izmena:
Ma ok, može to sve da se napravi, samo ako ne žuriš. Recimo, pred kraj sledeće nedelje, može za dva dana da izgleda fijuuu. Samo daj skicu šta bi hteo.

ajde baci neki telefon na pp ... il icq ako imash ...

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno