Šta je novo?

Boginje xD

ivan91

Slavan
Učlanjen(a)
28.07.2007
Poena
350
U gornjem densom uglu mi se pojavljuju crveni pikseli, iskacu ko boginje, kad predjem misem preko njih ostaju, kad prevucem prozor il bilo sta drugo nestaju i odna ponovo izbijaju..kad se nakote ima ih po 20 - 30, sta d fak je problem ? :D

auh majkumu... taman sam pomislio da se otvorila benčmark sekcija sa slikama lepotica...

xD
Ispravka, izlaze po celom ekranu :D

Moj ljubimac prelezao boginje odavno, nemam tih problema. :)

Memorija na grafickoj polako ide bogu na istinu :)

Da al zasto igre rade savrseno ? filmovi itd.
Samo na pozadini se pojavljuju ?

To su prvi simptomi riknjavanja memorije. Samo je pitanje vremena kada ce boginje u igrama da pokazu svoje pravo 'ja'. Eventualno ako si klokovao karticu smanji joj klokove na memoriji (mozes i za gpu, za svaki slucaj), pa vidi sta ce onda da se desava.

Nije klokovana i ladna je ko spricer.
A nije ni moja, sad sam zvao ortaka kaze da treba je flesujem.
Uradicu to, pa ako je izlecim, izlecio sam je, ako ne, not maj probljem :D
Ja reko da nije do monitora, kabla il neceg treceg.
Baj d vej 4850 je u pitanju.

Da do memorije je, mozes da pokusas downclock memorije al nece to dugo trajati..meni tako otisla gainward 4850

A kada sve oslato ode niz toalet i nemas drugu opciju (pod uslovom da je memorija t.j. konektori na njoj),postoji vrlo mala sansa ali zaista je koristi ako ti je zadnja opcija.
Stav ti lepo tu kartu u rernu pa je izkrckaj malo meni je upalilo ali napominjem na 2 8800gts kartice koje sam izvuko iz smrti,evo ti i link koji sam propratio kao walktrough :)
http://hardforum.com/showthread.php?t=1421792

Ako mu ti duvaljkom (za dž) možeš popraviti hladne lemove, onda te podržavam. Ako ne, onda nek' cepa rerna metodu (ta metoda obično ne drži dugo grafiku ispravnom, ali je makar dž), dok ne skupi pare za novu kartu.

Poslednja izmena:
Meni, licno, vatreno krstenje nije pomoglo sa 9400GT. No, lekcija iz racunarskog kulinarstva svakako vredi. :)

Može li neko da objasni šta ta metoda radi osim što zagreje karticu i skrati joj ono malo života koji je moguć posle prave popravke?

Zašto se kartica drži naopako? Ako se zagreje dovoljno da se kalaj otopi, GPU kao i sve ostalo će otpasti sa kartice.

Pff iskusan sam ja kuvar, nije to problem :p
Opet kazem nije moja karta, pala bila menjaza sa ortakom na mesec dva, i on kaze da zna sta je, flesovao je kartu zbog smanjenja 2d klokova i da zbog toga brlja najverovatnije..
Flesovacu je ovih dana pa cu javiti kak stvari stoje :p
PS: da je hladan lem na memoriji brljavila bi mnoogo vise u igrama..;)

To se i meni desava ponekad u photoshopu,dok igre rade normalno.
Krivac memorija ;)

^
^
^

Ne radi ništa epohalno, ali u svakom slučaju ta metoda nije savršena jer sve komponente koje su na ploči trpe visoke temperature (iako ne bi trebalo), zarad ponovnog uspostavljanja kontakata kalaja. Dok se sa duvaljkom skoncentrišeš na jedan deo, prekuglaš šta treba, ohladiš i kraj.

Stvar je u tome što kalaj pukne/napravi prekid na jednom mestu el. voda. Da l' zbog temeperaturnih oscilacija, da l' zbog nekog udarca... Takođe, zbog ROHS standarda, iz el. vodova su izbačeni štetne materije, pa i olovo iz legure, te je kalaj nešto krući i lakše puca.

Ta metoda otapa kalaj sa nadom da će se on ponovo spojiti. Naravno, posle ''pečenja'', štampanu ploču ne treba odma' vaditi iz rerne, već sačekati malo da se kajal ohladi, da se ne bi desilo to što ti kažeš (neće komponente baš da popadaju, ali mogu da se malo pomere i naprave još veći problem).

Poslednja izmena:
ja mogu u sledeće 2 plate da se kladim da rerna ne otopi ni jednu kuglicu kao ni duvaljka, ali dobro. Izgleda sam promašio forum. Idem na neki ženski forum da pričam kako se kuva kafa na IR lemilici.

Na koju foru misliš da se skida GPU, ako se ne otapa kontakt između ploče i samog čipa? :)

Kako izgleda ta famozna duvaljka ?
Ja imam neke fenove koji sluze za pakovanje flasa u najlon i mogu postignu ebene temp :/

Jel bi ti da zapališ karticu (da moguće je) ili da je popraviš. Ako je ovo drugo prihvati da je bilo kakvo grejanje u rerni ili toplim vazduhom obična lutrija.

Kako to da se hvale samo oni koji su oživeli karticu dovoljno dugo da je uvale na Limundu dok na istom mestu ima tone "neispitanih" kartica (kojima je slučajno istopljen konektor za struju)?

Ja sam se igrao sa tim grejanjem (da dokažem da sam u pravu) i to je čista glupost. Dok se čip ne skine i kuglice zamene i ostvari lem na 100% kontakta, popravke nema.

@Ivan

Kucaj na Guglu ''duvaljka lemilica'' i imaš brdo rezultata. :)

@multipleX

Od početka teme niko nije rekao da je to rešenje za stalno, već kućno rešenje kome treba pristupati ako sve drugo propadne.

Poslednja izmena:
jel pokušao da stvarno popravi kad je rerna poslednji pokušaj? Ono kao, odneo u servis ili tako nešto. Na forumima će neki preporučiti rernu, neki da je vreme da kupi novu karticu a opet neko lud možda i pomene da se to može trajno popraviti metodom koja nije izvodljiva u kuhinji.

Njak, nije to - to sto ja imam.
Za multija : 4850 vredi, kolko 45 e ?
Servis nece me izadje ispod 2 soma, ako uspe se popravi.
A cuo/video sam, do sada sigurno 20 slucajeva, trajnog popravljanja karte u rerni..
I svakako cu, ako budem imao ladan lem, pre kante staviti kartu u rernu.. ako se zapali, imlodira, prebaci u 16-tu simenziju nisam nista izgubio..the end :p

Sarkazam ili ne, sta bi ti drugo radio sa 9400GT koja vredi 1000-1500din? Reballing? U RERNU BRE!

Znate li da se identičan efekat može postići i bez rerne, čak i bez skidanja hladnjaka?

+1 za rernu. 13min na 200 stepeni. Kod mene ucinak 3 od 3, naravno uslov je da je do lemova na memoriji ili GPU-u. Rerna sve to lepo zagreje preleme se ponovo lemovi, ohladi se i uhvati kako treba. Naravno posle treba manja temperatura da to ponovo otopi sto moze da se postigne kad se "siluje" graficka, inace drzi...

Samo nam objasni šta se prelemi na 200°C kad se kalaj topi na većoj temperaturi?

Da, nece na 200, ako cemo tacno na 218 st ce se istopiti kalaj sa bezolovnim tinolom koji se uglavnom koristi. A razliku od par stepeni ne mozes da regulises onim potenciometrom na nasim rernama, tako da zaokruzi na 200 (milimetar vise okrenes onaj potenciometar) i to je to...

Nazad
Vrh Dno