Šta je novo?

.bmp programi?

• Začetnik teme Začetnik teme Neno
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Neno

Čuven
Učlanjen(a)
01.11.2002
Poena
619
Ciao, jel moze neko da mi kaze koji je najbolji crtaci program preko kojeg mogu da napravim crtez u .bmp formatu s time da nije onaj klasicni paint vec neki napredni program. Koji je najbolji s tog podrucja?

Neno je napisao(la):
Ciao, jel moze neko da mi kaze koji je najbolji crtaci program preko kojeg mogu da napravim crtez u .bmp formatu s time da nije onaj klasicni paint vec neki napredni program. Koji je najbolji s tog podrucja?

Adobe Photoshop...........bilo koja verzija jer ti razlike u verzijama nece nista znaciti.

Poz.

Neno je napisao(la):

Svaki graficki program moze da snimi (export) rezultat kao .bmp. Dakle, bitno je sta zelis da crtas. Ako hoces da obradjujes fotografije onda Adobe Photoshop. Ako hoces da crtas nesto - onda je mnogo bolje resenje Corel Draw. Ako pak zelis da crtas u 3d (i mnogo vise od toga) onda 3dsmax.

Corel ti vise sluzi za vektorsku grafiku, a za crtanje? kako se bese zove, Macromedia Freehand ili tako nesto?!

Miroslav je napisao(la):
Corel ti vise sluzi za vektorsku grafiku, a za crtanje? kako se bese zove, Macromedia Freehand ili tako nesto?!

Mada, u principu, corel draw sluzi za pripremu stampe isto kao i quark express dok Corel Rave sluzi za vektorsku grafiku ali to sad nije bitno.

Poz. :wave;

ne racunajuci Adobe-ove i Corel-ove pakete, mozda bi nekome bio zgodan i Paint Shop Pro

A mozesh da uzmesh (negde narezesh) i sve ovde navedene programe, jer je korisno da su ti pri ruci ako ti nekad (ne daj Boze 🙂 ) zatrebaju

Miroslav je napisao(la):

Freehand ti je isto kao i Corel i Adobe Illustrator, za vektorsku grafiku. Za pocetak, ne treba mu Photoshop, dovoljan je i PaintShop Pro.

luka.l je napisao(la):
.......daj boze....🙂

Dok nauchi da ih koristi zazalice dan kada je kupio komp ctp; (Corel, Pshop, a o ostalim mamutima i da ne pricham)

Nazad
Vrh Dno