Šta je novo?

BluRay playeri, ima li ih kod nas i kojih?

M_M

Slavan
VIP član
Učlanjen(a)
13.09.2004
Poena
380
Dakle i kod nas sve je više Full HD LCD-ova, ali čemu oni ako nema plejera...?

Dakle gde su plejeri? Ima li ih u ponudi, kojih i po kojoj ceni? Sony PS3 to već više od godinu dana nudi, ali mene prvenstveno interesuju standalone varijante, dakle recimo:

Sony BDP-S1 ili BDP-S350 ili Sony BDP-S550
Yamaha S2900
Pioneer BDP-05FD ili Pioneer BDP-51FD
Samsung BD-P1500 ili Samsung BD-P2550
Panasonic DMP-BD30
i sl.

Nešto nisam video da se išta od toga nudi kod nas, al' zato FullHD LCD-ova i plazmi na sve strane...

Poslednja izmena:
Kod nas od standalone-a imas Samsung BD-P1000 i P1400, Pioneer LX70A i Sony S300, S500 i S1 koji su starija generacija i spori su spram naslednika 350 i 550 a pogotovo spram PS3 koji je najbrzi BR plejer uopste. Mozda ima negde i Panasonic ali ga nema na sajtu ni jednog od domacih tehno shopova.

BD-50 je nasledio BD-30 i trenutno je sa S350 best-buy. Problem uslovno receno sa Samsungovim plejerima je sto se firmver redje update-uje nego kod Sony-a i Panny-a.

Na forum.bluray.com kao i na AVforums imas teme od n strana o svakom od ovih plejera ako te interesuje. :wave:

Zaboravih nesto :). Od septembra ce za oko 1000e moci da se uzme Denon DVD-2500BT kao high-end resenje.

Poslednja izmena:
ima kod nas jedan od najboljih blu ray playera - playstation 3. košta 36000 i može da se nadograđuje na nove *****rije vezane za BD-live servis. mislim da ovi drugi stand alone to ne podržavaju. a taj 350 sony, to će kod nas doći....... nikad.

Hvala najlepše na informacijama.

@scheilinkin: Hvala, ali pošto je za ozbiljnu firmu, za njihov conference room, bilo bi ipak pomalo neprofesionalno preporuciti PS3. Dakle, videcemo nekako da se taj S350 ili S550 ili BD-50 nabavi. A možda i taj Denon, septembar je blizu...

Poslednja izmena:
Zasto neozbiljno ako je najbolji od ostalih na domacem trzistu ?

Ne samo na domacem PS3 jeste najbolji BR uredjaj uopste, lepo se dokupi daljinski i eto ti full varijante.

ko ozbiljno radi mora ozbiljno i da se zabavi, a ps3 je verovatno najozbiljnija konzola (sudeći po hradveru). evo od danas u comtradeu 80GB model za 39000. daljinac je 2500.
ja sad razmišljam o ps-u pošto je stvarno super prilika, a plus ima i platinum izdanje svih boljih igrica za 2500 po igri.

ko ozbiljno radi mora ozbiljno i da se zabavi, a ps3 je verovatno najozbiljnija konzola (sudeći po hradveru). evo od danas u comtradeu 80GB model za 39000. daljinac je 2500.
ja sad razmišljam o ps-u pošto je stvarno super prilika, a plus ima i platinum izdanje svih boljih igrica za 2500 po igri.

Iskreno sam se pojacano nalozio da uzmem u CT shopu ovu varijantu od 80GB ali me malo odbijaju sledece stvari i to na konzolama za PAL i NTSC- nema card readera, nema chrome trim, nema kompatibilnost sa PS2 igrama i nema SACD kompatibilnost. E sada opcija za NTSC trziste kao i verzija od 60GB sve ovo imaju i podrzavaju.
U biti mi je nedoumica koliko je sve ovo zaista bitno za ono za sta cu konzolu koristiti - malo igranja i gledanje BR filmova (kada konacno varkrsnu u vecem broju ovde)...

Neki komentar na ovo bi bio dobrodosao...
Izvor gore navedenih informacija - www.wikipidia.org

Pozdrav svima

Sta se dobija u tom paketu sa PS3? Osim hd od 80 gb. da li ide dualshock controller ili sixaxis? Da li daju neku igru ili nista......

Sta se dobija u tom paketu sa PS3? Osim hd od 80 gb. da li ide dualshock controller ili sixaxis? Da li daju neku igru ili nista......

Sada sam bio u CT-u i pricao sa nekim bajom koji je zaduzen za PS (u centrali)...sve sto sam gore naveo sto se tice odsustva odredjenih funkcionalnosti je tacno.
U paketu ide dualshock i igra...

Pozdrav,

G.

potvrda za shock i igru.
a ovi dodatci, ****sh ga kad ne može bolje.

Sam si rekao da ti je primarno igranje i BR filmovi kad dodju kod nas, tako da ti dodaci i nisu potrebni, a posebno SACD kompatibilnost. Onaj kome treba SACD plejer nece uzeti PS3...

Sam si rekao da ti je primarno igranje i BR filmovi kad dodju kod nas, tako da ti dodaci i nisu potrebni, a posebno SACD kompatibilnost. Onaj kome treba SACD plejer nece uzeti PS3...

Potpuno si u pravu!:D
Mislim da cu biti "ubiven" od strane lepse polovine ovih dana ali...who cares:d

Playstation 3 + 2.42 Firmware + Sonyev daljinski = Win

A recite mi upgrade firmwera na PS3 se radi kako? SKines sa neta pa preko nekog diska ili se sam PS3 updatuje kada je online...?

Ili updatujes PS3 preko interneta kada si logovan na PSN, ili skines firmware na PC, prebacis na USB flash disk, prikacis ga na PS3 i odatle updatujes.

Fina opcija, svidja mi se. PS3 je za sada sveobuhvatna mlatimudijalna masina, videcemo kako ce ne nositi sa novom generacijom BR playera koji su najavljeni za jesen.

Pitanjce jedno - cita li PS sve zone ili samo zonu 2 ako je kupljen ovde. Moze li da se otkljuca ako je zakljucan?

Pozdrav

Sve je to lepo, ali dokle god je izbor filmova na BR diskovima nezadovoljavajuci cak i na Zapadu, a da ne spominjem Srbiju, ne vidim svrhu kupovine stand-alone plejera. Naravno, osim kao modni detalj.

Isto to o nda važi i za Full HD LCD-ove, zar ne? Velika većina kupaca istih nema HTPC da bi gledala HD ripove u mkv formatu, ali i dalje se Full HD LCD-ovi dobro prodaju... ;)

Bilo koji PC povezan na LCD pusta mkv tako da to nije problem.

Kako na zapadnu nezadovoljavajuci pa vecina iole boljih filmova i serija izadju i na bru.
sad to sto kod nas nema je druga prica na zapadu ima

Bilo koji PC povezan na LCD pusta mkv tako da to nije problem.

Ma znam to, ali koji % kupaca FullHD LCD-ova kod nas (pa i napolju) vezuje PC sa LCD-om (obično PC baš i nije blizu LCD-a u dnevnoj sobi)? Cenim nekih 20-25%max, ostali kupuju jer imaju para u čuli su da je FullHD LCD najbolji, a nikako ne mogu da ga iskoriste... Nema HD plejera, nema digitalne zemaljske televizije itd... Tuga...

P.S. A i fullHD filmova, ripovanih u .mkv HD formatu ima kod nas u opticaju možda 40-50 ukupno... Za najviše mesec dana sve ih odgledaš...

Poslednja izmena:
Mislis na x264 rip 1080p ili full H264 ?

Poslednja izmena:
Kako mislis "full HD mkv kod nas", kad su na internetu ? :D

Ili ih mozda neko prodaje po ulici kao Divx...

Pa zato i se i ja cudim.
Ako misli na x264 1080 mkv onda to nema kod ans i njih vec ima na internetu i ima ih stvarno dosta

Ako misli na original blu ray filmove onda ok, Al ne kaze se onda full mkv

Zanimljivost kod PS3, zvuk sa BR (Dolby TrueHD i DTS HD-Master) ne salje koa bitstream nego samo kao 7.1 PCM. Sa jedne strane ne mora se kupovati AVR sa podrskom za najnovije formate, ali sa druge postavlja se pitanje max kvaliteta zvuka. PS3 jeste dobar ali ako neko ima high-end procesor zvuka ili kvalitetniji AVR sigurno bi zeleo da on radi svoju obradu.

po meni za tu namenu dovoljan je pc sa istim... ali dobro... sto neko rece u pitanju je fashion :D

mene zanima da li PS3 može da pusti blu-ray diskove koji su narezani.
u smislu skineš film koji je samo iskopiran sa blu-ray diska a nije iso fajl, narežeš na prazan BD50 i staviš u ps. našao sam neki sajt sa 60 takvih filmova, svaki je skoro 45GB a ima i single layer verzija.

Nazad
Vrh Dno