Šta je novo?

Bluetooth?

mboban

Čuven
Učlanjen(a)
23.06.2005
Poena
620
Uzeo sam telefon Nokia 6233 u paketu (Telenor), pa me zanima sledece:

Koji bluetooth adapter za komp uzeti, a da je koliko-toliko kvalitetan (brzina, domet, pouzdanost), pozeljno da ga windows sam prepoznaje, da ne moraju da se stavljaju njegovi drajveri (nije presudno).

Interesuju me vasa iskustva, nisam imao prilike da se sa ovim do sad nesto mnogo "igram"...

Potrebna mi je i mini SD kartica od 1 ili 2 GB za ovaj telefon, pa ako imate neki dobar predlog za kvalitetniju karticu "pucajte" :) Video sam u Rodicu karticu sa adapterom Verbatim od 1GB za oko 2500din (znam da ima jeftinije, pre svega sigurnost, kvalitet :).

P.S. Mozda je ovo trebalo da ide u mobilne telefone, ako jeste izvinjavam se, cinilo mi se da ima vise veze sa racunarima...

Hvala unapred svima na odgovorima,
pozdrav

Bluetooth gledaj da bude klase 1...
Mnogi hvale MSI zato shto ga ima svuda...Bez drajvera teshko da ce da radi neki,bar ja nisam cuo za to...

Ja imam neki Toshiba i radi super..Isto sa tim telefonom

Ne treba ti mini nego MICRO SD kartica....

Imash u HOT SPOTU za 2800 din od 1 GB Kingston sa dozivotnom garancijom...

Uzbi MSI BT adapter i IBM-ove hakovane drajvere, rade savrseno sa ovim adapterom. Kad kazem hakovane mislim prekonfigurisane da rade sa ovim Bluetoothom. Ja ga imam vec tri godine i prezadovoljan sam kako mi radi.
Domet samog adaptera nije bitan jer retko koji telefon ima domet veci od 10m

Uvod u problematiku i korak po korak uputstvo mozes naci ovde: http://www.jonsguides.com/bluetooth/index.html

U tvom je interesu da uputstvo pratis tacno kako je napisano i neces imati problema.

na linku koji sam naveo sve je vrlo detaljn objasnjeno na nekoliko strana. radi se o drajverima koji se banalnim izmenama prilagodjavaju mnogim BT adapterima, a stabilniji su i lakse se koriste od generickih koji dolaze uz adaptere.

Na primer adapter mogu da stavljam i vadim u USB port i da uvek sve proradi iz prve, sa originalnim drajverima nisam mogao. Ove drajvere mogu da izbacim iz startup-a i da ih pokrenem samo kad mi trebaju, opet rade bez problema, sa originalnima nisam to mogao. Ne znam da li je MSI u medjuvremenu izbacio nove drajvere - nisam proveravao jer mi ovi rade savrseno i nema potrebe da ih menjam.

Ovaj sajt sam otkrio slucajno davno jos kada sam trazio resenje za Nokiu 6310i, ali ih i dan danas vrlo uspesno koristim sa MSI adapterom i bez problema se povezuje sa svim BT uredjajima i razlicitim programima.

ah onaj msi + bluesoil je chudo meni sve radi ko poludelo : tel, mrezha, handsfree.

ja sam taj bluesoill probao i nisam uspeo ni fotke da prebacim... doduse bila je to neka motorola sa kojom se bas nisam snasao

Meni extra radi..program je malo za debile..kliknesh 2x na to shto nadje...uparish i radi..nema neke mudrosti..ali meni tri stvari jako lepo shljakaju u isto vreme.

Samo ja sam skinuo dosta noviju verziju od one shto stizhe uz BT.

Bio sam nestrpljiv, pa sam u Imtelu uzeo Gigabyte GN-BT03D, ver. 2.0, USB 2.0, 2.4GHz-2.483GHz, class I, 100+ m (bar tako pise) za 1700 dinara. U pakovanju ima i stono postolje sa produznim kablom, jako lepo izgleda (moje misljenje)... :)
Radi bez problema sa WinXP+SP2 bez instalacije njegovog drivera (instaliran Nokia Pc Suite).
Ono sto nisam uspeo je prebacivanje i obrada podataka iz memorije telefona (adresar, imenik), vec samo iz memoriske kartice, predpostavljam da mi treba nesto drugo od software-a, ako neko zna neka kaze, necu mu nista :)

P. S. Naravno ja sam prezadovoljan, bar za sad

Zahvaljujem svima na savetima,
pozdrav
Bogdan

Nazad
Vrh Dno