Šta je novo?

bluetooth usb problem

forky

Slavan
Učlanjen(a)
08.06.2005
Poena
304
kupio sam bluetooth usb al nigde ne pise ko je proizvodjac, samo oznaka ES-388 i uz njega dobio BlueSolei 1.4 prateci software. medjutim, prilikom instalacije mi par puta pokaze "not digitaly signed" i da ima problema sa xp windows logo...bla bla bla. proizvod bi trebalo da ima podrsku za xp. naravno, ne mogu da ga instaliram normalno iako se instalacija zavrsi. jel postoji neki univerzalni driver koji bi valjalo skinuti ili je problem nesto drugo? hvala!

forky je napisao(la):
prilikom instalacije mi par puta pokaze "not digitaly signed" i da ima problema sa xp windows logo...bla bla bla.
Nema to nikakve veze, samo kliknes na continue anyway, i instaliras, resetujes komp, i vozis...

To jeste, ja kada ubodem dongle na svezu instalaciju, sve sam odradi.

Ali nije napisao koji SP koristi? U svakom slucaju, continue anyway...

koristim sp2, i uopste nece da ga prepozna kad ga ubacim, a kontam da bi morao. stisnem ja continue i zavrsim instalaciju i resetujem al ne vredi. sam program blue solei je kao gost-ovan, ni jedna opcija ne funkcionise niti moze da se izabere (siva slova umesto crna). no, najbolje je kad ubacim zub da on i dalje ne prepoznaje da sam ga ubacio i trazi da ga ubacim. eto meni srece! mada, imam vista transformation pack, pa cu pokusati da ga izbrisem, ne bi li radilo bez njega.

"not digitaly signed" nije problem vec "mala glupost" ali ko sto covek rece kazes "continue anyway" i vozis dalje.

Inace doticni program se isporucuje uz Gigabyte, Canyon i jos neke BT.... i sasvim lepo radi.

Mučio sam se par dana sa Blue Soleil kompletom (Gigabyte dongle, Silicon Image Wave chipset beše) i na kraju vratio na generički WinXP/SP2 driver, mnogo mi elegantnije i pouzdanije radi.

izgleda ipak ne vanja bt, ne prepoznaje ga uopste racunar. probacu da ga zamenim. hvala!

Ja sam uz Canyon BT dongle dobio BlueSoleil 1.6.1.3, uspešno instalirao paket. Program pronađe moj telefon (Siemens S65), 2 klika na ikonicu telefona i program obeleži aktivirane servise za moj mob. Ali kada probam na file transfer service-u da kliknem connect dešava se sledeće:

-Izbaci poruku starting connection, a telefon zatraži pass code.
-Unesem u mob broj - isti koji sam u BlueSoleil uneo kao default pass key.
-Nakon nekog vremena program objavi connection failed, a telefon - connection timed out.
:wall:
OS je Win XP bez sp2 ili sp1. Da li su neophodni? Šta da radim?

Jel ti mozda ukljucen Windows Firewall ? Ako jeste probaj da ga ugasis, meni Gigabyte BT sa BlueSoleil radi ali imam i SP2

"not digitaly signed" nije problem vec "mala glupost" ali ko sto covek rece kazes "continue anyway" i vozis dalje.
Greshish i to dosta.To je problem-kad je u pitanju BT.Msi je izbacio svoj udarni BT u obliku kikirikija.Svuda je imao da se kupi.Ljudi kupovali i nailazili na xp upozorenje.Ali su mislili da je to gluposti i nastavljali dalje>Rezultat:ako bi i uspeli da nateraju BT da radi on nije radi kako treba.Simptomi:BT ne svetli stalno nego blinkuje i pokusava da se "probije" non-stop.U jednom trnenu transfer radi.U drugom pokusaju nece...nece,nece..i tako-polovichno radi.Problemi kod "uparivanja uredjaja" i slichno su takodje prisutni.MSI izbaci potom( a to je bilo pre 1,5-2 god.) potpuno identichni(oblikom,bojom i oznakama) BT.Cute kao kurve ali su ovog puta promenili unutrasnjost.Kako sam to zakljuchio?Pa da su driveri u pitanju oni bi to izbacili na sajtu.Ali nije samo to u pitanju izgleda...Novi BT radi na sledeci nachin:lampica svetli stalno-nema prekida,konekcija se lako uspostavlja,nema problema kod uparivanja uredjaja,kontakt sa mobilnim tel je sada stalan a ne sporadichan.I naravno:prilikom instalacije drivera nema vishe upozorenja XP_A.Da je ovo bitno pokazuje i situacija na nashem trzistu BT uredjaja;na svakom je prilhno krupnim slovima napisano da ja kompatibilan sa XP operativnim sistemom..a onih koji to nisu,skoro da vishe i nema...

da,zaboravih xp sp2 ima driver za BT i radi...samo nasteluj i to ti je bolja opcija ako vec ne mozes da "udas" tog nekompatibilca.To sam radi i uglavnom se nije bagovao...

DARK SIDE je napisao(la):
Rezultat:ako bi i uspeli da nateraju BT da radi on nije radi kako treba.Simptomi:BT ne svetli stalno nego blinkuje i pokusava da se "probije" non-stop.U jednom trnenu transfer radi.U drugom pokusaju nece...nece,nece..i tako-polovichno radi.Problemi kod "uparivanja uredjaja" i slichno su takodje prisutni.
Ja imam upravo ovakve simptome sa Canyon-om. Malopre sam uspeo da konektujem telefon i da prebacim gomilu fajlova, ali još uvek nisam uspeo da prebacim podatke iz phonebook-a. Ma provalio bih i to nego sad opet ne mogu nikako da ostvarim konekciju.
Meni pri instalaciji BlueSoleil nije izbacivao poruku o nekompatibilnosti drajvera sa XP-om, a na kutiji piše "requirements: Windows 2000, XP" (ne baš krupnim slovima :trust: )

A, tek ovaj Mobile phone manager, koji sam dobio uz Siemensa, što mi pravi probleme...
Čak i kad sam uspeo da konektujem mob preko BlueSoleila on je pokazivao da nema konektovanih uređaja, a on bi trebao da vrši sinhronizaciju podataka sa telefona na komp i suprotno.

PENDULA A jel taj Mobile phone manager ima opciju da podesis da se konektuje preko COM port-a ili samo Bluetooth, ja sam Floats Mobile Agent tako naterao da radi i BlueSoleil stavio na quick connectda moj tel ide na COM 9 za SPP (Serial Port Service) i tako ih povezao dok je bio da sam prepozna preko Bluetooth-a nikako nije nalazio iako je BlueSoleil normalno radio. Vidi ako mozes i ti tako da podesis ili bolje ostavi SP2 Native drajvere i probaj onda taj tvoj Siemens program

Nazad
Vrh Dno