Šta je novo?

Bluetooth problem!?

Stefan1

Čuven
Učlanjen(a)
05.09.2003
Poena
649
Pitanje o ovom problemu sam bio vec postavio na forumu aplikativni softver na Benchmarku misleci da je problem MS Office ali nije.
Konkretno u cemu je stvar.
Posedujem S.E. T610 i MSI Btoes,prilikom transfera podataka sa kompa na telefon i sa telefona na komp desava se jedna veoma cudna stvar,u svim office programima(i Microsoft i Open Office) prilikom copy/paste operacije umesto teksta koji kopiram izlazi mi slicica telefona!!!Posle sam video da opcije paste je otvorena i ako nista nisam kopirao(nadam se da sam se dobro izrazio)
Resenje je da deinstaliram taj MSI softver onda radi sve ok.Sve je uredu i kada ponovo instaliram taj softver problem nastaje tek po transferu podataka(bilo fotke,slike,elodije,...bilo sta)
Mislio sam da je problem u telefonu?! Probao sam i sa S.E. T68i i sa Nokijom 7650 isti se problem javlja.Zatim sam taj moj Btoes prikljucio na jos 2 razlicita racunara(jedan od njih je i HP laptop sa licenciranim windowsom i officom) i isti se javlja problem,tako da sam otklonio sumnju da je konflikt sa nekim drugim uradjejem u mom racunaru.Deluje mi da problem predstavlja Mobilet program u okviru MSI Bluetooth softvera koji se po defaultu instalira,a koji mi ionako neradii dibro nemoze da mi prepozna telefon i slicno.

Molio bi svakog ko ima Btoes da isproba da slucajno nema isti problem a takodje bi i zamolio svakog ko ima bilo kakvu ideju da mi pomogne jer opciju copy/paste koristim jako cesto ,kao i prebacivanje fotki sa telefona na komp,a nemogu stalno da reinstaliram taj MSI Btoes software.
U pitanju je AMD XP 2000+,Windows XP Profesional SP1,Matsonic MS 8137+ ploca,XELO Geforce 4 MX 440.Mislim da je to dovoljno od komponenti

Na žalost trenutno ne mogu da ti pomognem, ali možda ti pomogneš meni, pa se ja nađem u prilici da pomognem tebi. :?

Uzeo sam BToes i ne mogu da ga nateram da radi:

na instalacionom CD-u piše da je softver bluetooth međutim kad ubacim CD, na njemu se nalazi samo softver za wireless lan, što potvrđuje i instalaciona procedura drajvera koja tvrdi da ne može da nađe driver za "unknown usb device".
Skinem ja drajvere + software sa MSI (cca 20 Mb) i sad se ispostavi da procedura traži license key koji se dobija sa Widcomm sajta... odem na sajt međutim, tamo se zahteva bluetooth device address...

kada stavim dongle u port, drajver se instalira i dobijem u hardware device-system i u control panel stavke vezane za Bluetooth, međutim otvaranje stavke u control panelu rezultira porukom da ni jedan BT device nije prisutan...

Kako ja sad da vidim adresu kad neće da radi bez licence i kako s druge strane da dobijem licencu kad ne vidim adresu...

Da li si imao sličnih problema pri instalaciji? Doduše koliko sam shvatio taj license se traži tek od verzije softvera 1.4x a za 1.3x i ranije nije bilo tog koraka. Da možda nemaš verziju softvera 1.3x?

U svakom slučaju kad instaliram BT javiću ti šta ima po pitanju copy/paste.

Pozdrav

Pazi meni su likovi kod kojih sam uzeo Btoes narezali CD sa softwareom,koji su oni skinuli sam www.msi.com.tw
To je onaj software od cca 16mb(ne 20 jer je taj valjda celokupan paket)Samo mi reci kako da vidim koja mi je verzija software-a
Evo upravo sam probao transfer fotografija sa ujakovog Nokije 7650,i problem sa copy/paste se nije pojavio a sa mojim se ponovo pojavljuje.POLUDECU

pri pokretanju setupa (bilo prvi put, bilo iz control panela nakon instalacije) u title baru piše koja je verzija. Ako ti nije tražio license sa Widcomm sajta, onda je izgleda neka verzija ispod 1.4.

Pozdrav

.Evo da nastavim priču... posle mnogo peripetija (e sad ne znam tačno kako je sve to išlo, ali znam da je na kraju ...)

Instalirao sam BT i radi korektno. Problem koji ti opisuješ mi se ne dešava. Tel. je T68i, ploča je ASUS a7v8x, OS je isti kao kod tebe, Office je 2003

Mobilet je instaliran i radi koretkno - prepoznaje telefon i razmena podataka samo šljaka...

Rezime: stvarno mi nije jasno šta se dešava kod tebe sa tim copy/paste.

Pozdrav

Edit: minut pošto sam sve ovo otkucao i pre toga naravno isprobao copy/paste varijante, desio mi se opisan problem. Naime, pokušavao sam da pošaljem EMS, Mobilet se srušio i odmah nakon toga sam sa copy/paste dobijao pomenutu fantomsku sličicu telefona.

Međutim, nakon sledećeg kopiranja (bez restartovanja ili čišćenja klipborda) sve se vratilo u normalu. Sad sam ponovo startovao Mobilet i za sada je sve u redu.

Da rezimiram, kada srušim Mobilet, sledeći paste je sličica telefona, kad ponovo kopiram u clipboard bilo šta, sve je u redu.

Pitaj ako te interesuje još neki test ovih varijanti

Pozdrav

ymiljan je napisao(la):
.Evo da nastavim priču... posle mnogo peripetija (e sad ne znam tačno kako je sve to išlo, ali znam da je na kraju ...)

Instalirao sam BT i radi korektno. Problem koji ti opisuješ mi se ne dešava. Tel. je T68i, ploča je ASUS a7v8x, OS je isti kao kod tebe, Office je 2003

Mobilet je instaliran i radi koretkno - prepoznaje telefon i razmena podataka samo šljaka...

Rezime: stvarno mi nije jasno šta se dešava kod tebe sa tim copy/paste.

Pozdrav

Edit: minut pošto sam sve ovo otkucao i pre toga naravno isprobao
copy/paste varijante, desio mi se opisan problem. Naime, pokušavao sam da pošaljem EMS, Mobilet se srušio i odmah nakon toga sam sa copy/paste dobijao pomenutu fantomsku sličicu telefona.

Međutim, nakon sledećeg kopiranja (bez restartovanja ili čišćenja klipborda) sve se vratilo u normalu. Sad sam ponovo startovao Mobilet i za sada je sve u redu.

Da rezimiram, kada srušim Mobilet, sledeći paste je sličica telefona, kad ponovo kopiram u clipboard bilo šta, sve je u redu.

Pitaj ako te interesuje još neki test ovih varijanti

Pozdrav

Brate sta da radim po*izdecu sa ovim:(((
Meni izgleda softver nije uredu,sta mislis da narezem tvoj disk pa da probam tako.Kako da srusim mobitel.
Pazi ja kopiram jednostavno selektujem tekst(uglavnom sa neta)i copy/paste(p.s. sta je clipboard)

ymiljan je napisao(la):
Na žalost trenutno ne mogu da ti pomognem, ali možda ti pomogneš meni, pa se ja nađem u prilici da pomognem tebi. :?

Uzeo sam BToes i ne mogu da ga nateram da radi:

.......

kada stavim dongle u port, drajver se instalira i dobijem u hardware device-system i u control panel stavke vezane za Bluetooth, međutim otvaranje stavke u control panelu rezultira porukom da ni jedan BT device nije prisutan...

Pozdrav

YMiljane, mozes li da pojasnis kako si uspeo da ga "ozivis", s obzirom da i ja imam isti problem sa MSI Btoes?

Ovako:

kao što rekoh drajver 1.3x sa sajta nije prepoznavao BToes, a drajver 1.4x jeste, ali je registracija na Widcom sajtu tražila BDA koji nije mogao da se vidi jer BToes nije radio.

Ispostavilo se da je u svoj toj instalaciji/reinstalaciji drajvera ostalo hidden devices u Device manageru, tako da kada sam pokušavao sa 1.3x dolazilo je očigledno do problema i drajver 1.3x nije prepoznavao dongle. Kada sam definitivno uklonio sve prethodne drajvere za Bluetooth ručno i "od nule" krenuo sa 1.3x drajverima sve je pošlo kako treba.

E onda sam koristio Mobilet 2 dana i ustanovio ozbiljne bagove i rešio da probam nešto drugo. Našao sam FMA (Floats Mobile Agent) i prosto sam oduševljen. Jedino što ne može direktno da se prijavi tel. na BT nego mora preko virtualnog serijskog porta, ali je stvarno odličan programčić kojim uz detaljan uvid u tel. i sinhronizaciju dobijaš i daljinski za Volume, WinAmp, Power DVD i Win Media Player (još kad bi razvili BS Player..)

Ipak, pre instalacije FMA, morao sam da izvršim upgrade drajvera na 1.4x, što više nije bio problem, obzirom da sam imao BDA.
Inače BToes koliko sam ja uspeo da isčačkam, ne radi sa Microsoft Native Bluetooth drajverima, tako da ih ne vredi skidati.

Linkovi:

Otkrivanje hidden devices u Device Manager (zlu ne trebalo)
http://www.tweakxp.com/display.aspx?id=266

MSI drajver 1.3x sa Mobilet-om
http://download.msi.com.tw/support/dvr_exe/bluetooth.exe

MSI drajver 1.4.2.10
http://download.msi.com.tw/support/dvr_exe/MSI_Bluetooth_Software.exe

Widcomm - security code za BT uređaje
http://66.45.42.85/msi

FMA (down for maintenance)
http://fma.xinium.com/index2.htm

FMA forum (takođe trenutno offline)
http://fma.xinium.com/forums/index.php?act=SC&c=3

Microsoft Bluetooth Native support (samo za WinXP+SP1)-ovaj link dugujem, lutao sam po MS sajtu i nisam uspeo da nađem, pa sam na kraju skinuo drajvere preko linka sa foruma FMA, kad forum proradi, dodaću i ovaj link-

Dodatak: Stefane, izvini nisam do sada video tvoj post od 05.01. Vidi da li ti ovo nešto znači, ako ne ostavi pm za fajlove.

Pozdrav

Samo mi reci jer sa ovim softverom 1.4 nemas problem koji ja imam sa copy/paste
(bez mobileta)
I recimo ako budem imao problem kod instalacije da li moze da se vratim na 1.3x

I kako da vidim da li mi je hidden drivers,imam Windows XP S.P.1

Što se tiče hidden devices:
Treba da napraviš sledeće:

[HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Control\Session Manager\Environment]
Value Name: DEVMGR_SHOW_NONPRESENT_DEVICES
Data Type: REG_SZ (String Value)
Value Data: (1 = show all hidden devices)

a zatim u Device manageru pod View izabereš Hidden devices i onda ideš uninstall ili update driver ili već šta ti treba.

Što se tiče 1.4 mislim da možeš da se vratiš na 1.3. Ja sam par puta isprobavao install/uninstall dok nisam došao do čiste instalacije 1.3.
Razlika 1.3 i 1.4 je što uz 1.4 sa ovog linka koji sam dao ne dobijaš softver za sinhronizaciju i ostalo, a 1.4 "pregazi" u instalaciji i Mobilet, odnosno on faktički deinstalira stari softver (ipak ne u potpunosti kao što se moglo videti). Dakle kad staviš 1.4, moraš i neki manager tipa FMA da bi radio osnovne stvari sa mob.

Iz ovoga sledi ustvari da nemam probleme sa copy/paste. Ili je to bio bag u drajverima 1.3, ili u Mobiletu. U svakom slučaju, to je otklonjeno, samo definitivno poubijaj stare drajvere ako budeš radio upgrade drajvera.

Pozdrav

Ja nemam tih problema sa MIS BT-om. Mislim na copy/paste.
Mobilet mi radi polovicno, jer i sam MSI kaze u users's manual da SE T610 nije podrzan u potpunosti. Pa mi radi samo Phonebook. SIM, SMS slanje i tech info telefona koji uredno prepoznaje da je SE, i IMEI broj ocitava.
P.S. Meni sve sljaka sa starim sowftverom, cim mi nije trazio taj kod.

Probacu da instaliram taj 1.4 a gde da nadjem to za registrovanje

YMiljane, hvala na trudu, na zalost nije pomoglo. UYklonio sam sva tri "hidden devices" i uradio cistu instalaciju drajvera sa CD-a (1.3.2.7 sam drajver, 1.3.1 kompet). Nista, Btoes ni da bekne, ikona u tray prijavljuje "network cable unplugged". Uredjaj u device manageru ima onaj uzvicnik, kao Windows ne moze da ga pokrene ili ne moze da ucita drajver.

"USBMonitor" (skener USB portova) ga i ne vidi, kao da nije prikljucen? Vrhunac perverzije je to sto, ako resetujem racunar sa BToes ostavljenim u USB portu, kada se Windows ponovo ucita uredjaja vise nema u "device manageru"; potrebno je da ga izvadim pa vratim da bi se opet tamo pojavio ?!?

Potom sam skinuo 1.3.1/1.3.2.7 drajvere sa MSI sajta, koji se od istih tih sa CD-a malcice razlikuju. Nothing. Na kraju sam probao trik koju preporucuju na nekim sajtovima, da se u .inf fajlu promene dve vrednosti (ID i Vendor). Dzaba...

Btoes se identicno ponasa i u WIn2K i u WinME.

Ostaje mi jos da ga probam na nekom drugom racunaru, ali sam sve vise ubedjen da je ovaj mali seronja jednostavno mrtav. Molim te reci mi, dok si bezuspesno pokusavao da ga instaliras, da li je davao bilo kakve znake zivota? Da li se lampica makar za trenutak upalila, ili nesto slicno?

lampica se palila i gasila - kao da radi i u suštini i ja sam jedno vreme mislio da jednostavno nije hardverski nešto u redu, dok nisam utakao u drugi računar koji je elegantno ispisao new hardware found itd. E onda sam se zainatio da ga nateram i već opisano je meni pomoglo...

ymiljan je napisao(la):
lampica se palila i gasila - kao da radi i u suštini i ja sam jedno vreme mislio da jednostavno nije hardverski nešto u redu, dok nisam utakao u drugi računar koji je elegantno ispisao new hardware found itd. E onda sam se zainatio da ga nateram i već opisano je meni pomoglo...

Hrkljus... Na ovom mom nijednog trenutka nije zasvetlela lampica... Svo vreme sam pokusavao da napravim zombija :)

Zorro je napisao(la):
...

Hrkljus... Na ovom mom nijednog trenutka nije zasvetlela lampica... Svo vreme sam pokusavao da napravim zombija :)

I meni uvek svetli treperi plava dioda,pa cak i kada jos nisam instalirao drivere vec samo ga umetnuo u usb

Izgleda da je crko,ali ako imas garanciju nek ti ga zamene

Definitivno je crko. Lampica mora da svetli cim dodje struja u napajanje, cim se stisne power button i komp se upali.
Zorro a da ti nije nesto do USB porta? Mozda ne daje struju/nije ispravan? Jel radi sa drugim USB uredjajima?

sinhronizaciju dobijaš i daljinski za Volume, WinAmp, Power DVD i Win Media Player (još kad bi razvili BS Player..)

Ispravka: razvijen je i modul za BS Player, sto sam provalio tek kasnije, sa mog aspekta nedostaje još samo sinhronizacija sa kalendarom u Outlooku ali se na tome, koliko sam shvatio radi punom parom..

Pozdrav

Moj Btoes je definitivno bio neispravan. Zamenio sam ga, sve proradilo iz prve. Zali boze izgubljenu noc...

Vidi vidi nisam jedini koji ima problema sa doticnim,naprotiv.Kod mene isti sljaka samo tako i upravo surfam preko njega,ali nikako ne mogu da pokrenem nokia pc suit za 3650,jednostavno ne vidi tel.

Nokia lepo kaze da ni jedan BT sem njihovog (neciji proizvod koji oni prodaju pod imenom Nokia) ne radi uz PC Suite.

Pre vise meseci sam opisivao taj problem ovde, udarite malo search za vise detalja.

Pozdrav!

Sasa je napisao(la):
Nokia lepo kaze da ni jedan BT sem njihovog (neciji proizvod koji oni prodaju pod imenom Nokia) ne radi uz PC Suite.

Pre vise meseci sam opisivao taj problem ovde, udarite malo search za vise detalja.

Pozdrav!

Dodji da vidis kako 6600 radi sa MSI dongle :mrgreen:.

Dobro ima li onda neki drugi softwer koji ce korektno raditi sa 3650 nokiom :?:

Misko, radi ti i PCSuite ?
BTW. ti sa Symbianom su znatno drugaciji.

Pozdrav!

Sasa je napisao(la):

Pozdrav!

O ne amigo,Nokia_3650_PC_Suite_30_en(sa oficijalnog sajta) radi sa MSI BT .

Ma Sasa Nokija malo kaki tako uvek da se koriste samo njihove accessories itd. bla bla kao i svi ostali proizvodjaci, da dignu sto vecu lovu, normalno.
Nema razloga da ne radi neki BT na Nokijama, jer je BT tehnologija, standard a ne neka mogucnost jednog jedinog proizvodjaca. :)

Pozdrav!

Sasa je napisao(la):
Misko, radi ti i PCSuite ?
BTW. ti sa Symbianom su znatno drugaciji.

Pozdrav!

Ja ne znam sta je tebi i Simpsonu :mrgreen: , sve Nokie serije 40 rade sa irda, bilo kojeg usb, sve je to jedno te isto = sigmatel, i 6600 radi preko MSI BT-a i PCSuite-a pitaj Genghis-a kod njega smo je budzili (posto ja nemam BT)

Nazad
Vrh Dno