Šta je novo?

Bluetooth&Nokia

-Aki-

Slavan
Učlanjen(a)
23.11.2005
Poena
320
Moja oprema  
Laptop
MacBook Air (13-inch, Mid 2015)
Tablet
iPad mini 4
Mobilni telefon
iPhone 11 pro, iPhone SE 2020
Pristup internetu
  1. Kablovski internet
Posto je i zvanicno potvrdjeno da mi je crko usb ulaz na telefonu (Nokia N97), interesuje me, da li bi kupovinom bluetootha mogao da prebacujem vece fajlove.

Ako se dobro secam, dok sam prebacivao sa telefona na telefon (bt konekcija), fajlovi su skladisteni kao poruke, dakle, ne u storage, nego u primarnu memoriju telefona, sto bi u praksi znacilo 2 do 3 .mp3 fajla!

Da li je moguce da se ovo promeni? Da li postoji neki program ili slicno....??

Potpuno sam poludeo sto se tice ovog telefona, i ne mogu da prezalim tih 400 evra koje sam dao na njega prosle godine!!!
:mad::mad::mad::mad:

Poslednja izmena:
Mislim da bi mogao da napravis tako nesto izmedju telefona i racunara. I onda bi mogao fajlove samo da prevuces gde zelis da ih smestis, kao da je telefon u Mass Storage mode-u. Da li to zelis? Jesam li ispravno razumeo?
Ako jesam, to se veoma lako moze izvesti preko Bluesoleil bluetooth softvera. A mozda cak moze i sa defaultnim windows bluetooth softverom, 95% sam siguran.

Upravo tako.
Zelim da mi telefon radi u mass storage modu...

Onda to nije nikakav problem. :)
Instaliras bluesoleil na racunaru, ukljucis bluetooth na telefonu i nadjes ga preko racunara. Odradis autentifikaciju i softver bi sam trebao da ti napravi sve, ukljucujuci i port za prenos podataka. Prihvatis to na telefonu i onda ces moci bez problema da gledas fajlove na telefonu i prebacujes fajlove iz explorera. Proces je prilicno lak, bukvalno sve sam odradi. Sve sto ti trebas da uradis je prihvatis. :)

a da li probati sa ovako necim:
GEMBIRD NICW-U5 WiFi + Bluetooth?

Jos uvek nemam telefon kod sebe (nemam ni BT)..pa ne bih da bacim i tih 10 evra za BT adapter. :p

Stvarno ne znam koliko je dobar taj dongle. Ja koristim Canyon godinama. Ali verovatno bilo koji modul koji kupis ce raditi posao.

^Brze je.

Ali nemam potrebe za eksternim prosirenjem, ako vec imam 32 giga na telefonu. :p

Au, da, N97 isto ima integrisanu masovnu memoriju...

Koliko izadje popravka microUSB priključka?

kako stoje stvari, nemoguca je! :(

Skini Nokia PC Suite, ja preko njega prebacujem fajlove sa fona i u fon. Mozes da biras i u koji folder ces da smestis fajlove. Meni je bolje resenje nego bluesoleil...

A da...PC Suite! Vidis, to mi nije palo na pamet.
Hvala vam ljudi na pomoci...
Iskreno, toliko me je sludeo ovaj telefon, da sam vise puta pomisljao da ga posaljem u vecna lovista!

Posto je i zvanicno potvrdjeno da mi je crko usb ulaz na telefonu (Nokia N97), interesuje me, da li bi kupovinom bluetootha mogao da prebacujem vece fajlove.

Ako se dobro secam, dok sam prebacivao sa telefona na telefon (bt konekcija), fajlovi su skladisteni kao poruke, dakle, ne u storage, nego u primarnu memoriju telefona, sto bi u praksi znacilo 2 do 3 .mp3 fajla!

Da li je moguce da se ovo promeni? Da li postoji neki program ili slicno....??

Potpuno sam poludeo sto se tice ovog telefona, i ne mogu da prezalim tih 400 evra koje sam dao na njega prosle godine!!!
:mad::mad::mad::mad:

Odes lepo u settings za poruke pa pod "Other" nadjes opciju "Memory in use" imas "Phone memory,Memory Card ili Mass storage" i samo prebacis ,na recimo mass storage i onda ti je to glavna memorija za poruke,pa samim tim ces imati mesta sve sto posaljes da stane u poruke,neces biti ogranicen "C" memorijom ... Jedina mana ovoga je sto je "Phone memory" najbrza memorija telefona pa ce ako prebacis na neku drugu ponudjenu memoriju poruke sporije raditi (otvarati)

Nego, nesto sam preracunavao, sa bt adapterom, ako bih zeleo da prebacim fajl velicine dvd-a, trebalo bi mi par dana... Da li bih mogao problem da resim kupovinom nekog wi fi adaptera?

A sta ti mislis o ovoj ideji...

Kupis citac memorijskih kartica i jednu karticu od 4GB (ako nemas). I onda sto zelis da prebacis na N97, ti prekopiras na karticu, a onda ubacis u N97 i prebacis sa kartice na memoriju telefona. To bi ti bilo najbrze resenje.

Pa onako... Malo je gadnija procedura skidati poklopac i slicno.. Ali generalno nije losa ideja!
Inace, upravo gledam ove wifi adaptere, i ovaj mi dojmi zanimljivo...http://www.dlink.com/products/?pid=722

Vrh Dno