Šta je novo?

Bluetooth multiplatformski chat

nidza

Znamenit
Učlanjen(a)
16.07.2004
Poena
1,095
Evo čitavo prepodne istražujem neki chat koji bi bio potpuno crossplatform. Idealno bi bilo da je Java aplikacija, pošto bi pokrio sigurno 90+% aparata, ali nisam uspeo nijedan relevantan program da nateram da radi na Motoroli (eh taj Microsoft, podmeće nogu Javi gde god može). Windows mobile chatovi rade, ali mogu da se slikam onda sa Symbian i Java korisnicima.

Je'l ima neko kakva korisna iskustva, ili smo osuđeni na GPRS? Sa BT bi baš bilo dobro zezanje kada bi zarazili ceo grad takvim programom, dalo bi potpuno drugu dimenziju dosadnim žurkama, predstavama, predavanjima, itd...

Na ivici sam da počnem da sam razvijam takvu aplikaciju, možda do negde i doguram. Da li uopšte BT standard 1.1, najrasprostranjeniji na mobilnim aparatima uopšte može da odradi takav vid multicast veze da svako vidi poruku na svom ekranu?

Probao sam sve java chatove sa getjar, ni jedna nije proradila na MPx220. Neke se i pokrenu, ali kad klikneš da pošalje poruku izleti iz programa. Neke se jednostavno zakucaju, a neke neće ni da instalira. Kad bolje pogledam, sa tog sajta mi na većini telefona koji su mi bili u gostima, nikad ništa nije proradilo kako treba.

Jedino skroz univerzalno rešenje koje sam našao je Mobiluck, ima za symbian, ima za windows mobile, ima za java, ali nije besplatno, trial verzija traje 3 dana, full 3 meseca ili 1 godinu. Sve u svemu glupo dati za nešto 15€ - ako treba da plaćamo imamo sto besplatnih chatova preko GPRS-a.

nidza je napisao(la):
Evo čitavo prepodne istražujem neki chat koji bi bio potpuno crossplatform. Idealno bi bilo da je Java aplikacija, pošto bi pokrio sigurno 90+% aparata, ali nisam uspeo nijedan relevantan program da nateram da radi na Motoroli (eh taj Microsoft, podmeće nogu Javi gde god može). Windows mobile chatovi rade, ali mogu da se slikam onda sa Symbian i Java korisnicima.
Je'l ima neko kakva korisna iskustva, ili smo osuđeni na GPRS? Sa BT bi baš bilo dobro zezanje kada bi zarazili ceo grad takvim programom, dalo bi potpuno drugu dimenziju dosadnim žurkama, predstavama, predavanjima, itd...

Koliki je domet tom cudu? 10m!? Dotle te cuju i kad ne vices. Sta ce ti chat? :d

Mene zanima jel mogu nekom poslati poruku onako na prepad, bez ikakve prethodne autorizacije?

Nazad
Vrh Dno