Šta je novo?

Bluetooth diskusija - uopsteno i konkretna pitanja i odgovori

oggich

Slavan
Učlanjen(a)
27.06.2008
Poruke
315
Poena
319
Posto vidim da se pojavljuju pitanja vezana za bluetooth stvari sporadicno i svuda po forumu;neka ovo bude kutak samo za takvu namenu i ako admini zele i mogu neka sve vezano za bluetooth prebace u ovu temu.

Elem;moje konkretno pitanje je ovo;dobio sam bluetooth zvucnk ovakav

http://www.diamondmm.com/mspbt300b-...aker-with-micro-sdtfcard-35mm-audio-plug.html

Ali ima problem; ne moze da se napuni baterija?! Ja ukljucim usb micro kablic koji sam imao kuci,posto uz njega nisu dosli kablic defaultni,a vidim da ima u pakovanju da su bili,ali ih je neko pre mene prisvojio :mad: ; i imam sta da vidim! Nema usb konektora! Protresem zvucnik i cujem u njemu neko cangrljanje. E sad ja sumnjicim da je upao usb konektor u zvucnik skroz i da se odlemio potpuno,posto se bas cuje kada ga promuckam. A primecujem na ebayu da nije ni jeftin toliko takav zvucnik.

Sada;da li su moje sumnje istinite;da ga odnesem nekome da ga otvori i nadje usb konektor i da ga zameni i da ce posle toga moci normalno da se puni i spaja sa kompom ili vec cime;mobilnim i takvim stvarima? Posto vidim da hoce da se i upali na kratko,zasvetli plava lampica i sve ostale lampce,i vidim da su line in i headphones djekovi u redu,nalezu kako treba.

Molim za pomoc sto pre je moguce;posto sam se sada zagrejao za to da osposobim za dalju upotrebu i korisenje
 
Poslednja izmena:
Nevalja ti link.
 
Radi sad taj link.
Uopšteno BT je prilično dobra stvar ali pati i od nekih problema Jedan problem je domet, nema puno jakih i domet je prilično ograničen kao i njhov "bandwith". Rade na 2.4GHz pa umeju da naprave probleme sa WiFi uređajima mada nemaju isti proticol, čisto radio smetnje. Zbog visoke frekvencije pate od smanjenja signala zbog zidova itd. BT miševi i tastature često imaju firmware samo za taj uređaj u predajniku pa ni oni ne mogu da upotrebe neki zajednički, univerzalni predajnik.
Što se thog uređaja tiče, mora da se otvori i vidi šta to čangrlja, to nije niko neki dobar znak. Možda je i neka žica otkačena pa zato ne može da puni, treba mu 5v iz USBa.
 
Ma to je u pitanju,ko zna sta je tu bilo. Ali generalno,da li mu ima spasa za opravku?
 
Nazad
Vrh Dno