Šta je novo?

Bluetooth 3.0 iskustva

xcentric

Cenjen
Učlanjen(a)
04.12.2010
Poena
169
Da li neko od vas forumasa ima neka iskustva sa novom generacijom bluetooth uredjaja? Vidim da nema puno informacija o tome na ovom forumu pa rekoh da pokrenem novu temu.

Uzeo bih neki BT 3.0 adapter imam stari 2.0 kome sam dusu izvadio i stvarno ga puno koristim pa bih sada presao na nesto jos bolje. Brzina nove generacije je negde oko 24 Mb/s pa me zanima kako bi se to odrazilo na transfer podataka posto npr. ako bih upisivao neke podatke na SD karticu telefona (Samsung Galaxy s ima podrzan BT 3.0) a kartica je 4 klase sto znaci da je brzina upisa negde oko 4 MB/s ta famozno velika brzina mi i ne bi toliko znacila? Neka me neko ispravi ako gresim...

SD kartica najvece klase koje sam pronasao je klasa 10 sto mu dodje oko 10 Mb/s sto je opet vise nego duplo manje od mogucnosti koje nudi BT 3.0 tehnologija.

Takodje me zanima da li ima nekakve veze adapter sa USB standardom,da li se moze prikaciti na USB 2.0 ili mora biti takodje novi USB 3.0? :sceptic:

Mozda sam izlupetao dosta gluposti u ovom tekstu ali ne zamerite stvarno sam neobavesten sto se tice novog bluetooth 3.0 standarda...:S::bottle:

Vidim da si se zbunio, evo malo pojasnjenje:

Bluetooth 3.0 standard ima specifikaciju koja iznosi 24Mb/s (megabita po sekundi). MicroSD klase 4 ima najvecu brzinu 4MB/s (megabajta po sekundi).

Posto je 1 bajt=8 bitova
Teoretska brzina bluetooth 3.0 standarda u MB ce biti 24/8 = 3MB/s

Nadam se da su sad neke stvari jasnije 🙂
Pozz

BTW, naravno da bluetooth 3.0 ide u USB 2.0 zbog svog slabog protoka 🙂

Poslednja izmena:
Eeeee... vidis sad mi je jasnije,hvala.🙂 Uopste nisam provalio da je zapisano MB i Mb... zbog toga i zabune.

Pa onda to i nije bas toliko impresivno,koliko sam mislio da jeste...

Nego da li neko poseduje takvu spravicu i kako ga sluzi da li vredi para,koja marka i tako to,da podeli iskustva sa nama?🙂

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno