Šta je novo?

bluescreen zbog grafičke

lukic1975

Cenjen
Učlanjen(a)
17.04.2009
Poruke
14
Poena
154
Pozdrav svima!
Imam problem sa grafičkom kartom.Pre neki dan sam oborio sistem i vratio se na sedmicu inače je bila ova probna osmica,podigao sam sistem,apdejtovao odmah windows instalirao par programa i kad sam hteo da instaliram red orchestra 2 nije hteo da radi ja skinem drajver za grafičku sa zvaničnog sajta radeona i kad sam probao da ih instaliram na po instalacije pukne i pojavi se plavi ekran ja skinem malo stariju verziju drajvera deinstalar ovaj prethodni ali opet pukne na po instalacije,pojavi se plavi ekran i restartuje se.
Uslikao sam mobilnim telefonom plavi ekran pa ako neko može da mi pomogne šta da uradim bio bih jako zahvalan.
 
sad sam testirao svaki memorijski modul posebno sa memtestom 86-4.0i dobio sledeće:

to je levi modul inače počeo da izbacuje puno grešaka pa sam ga prekinuo da nečekam i

to bi otprilike trebalo da znači da nevalja memorija ako sam u pravu,inače stavljao sam module i u druge slotove koje nisam nikad koristio da vidim da nije do slota i matične ali isto počne da ispisuje na stotine hiljada grešaka.
U globalu trebalo bi da kupim sve nove module jel?
 
otprilike je to to... i da ih je daleko manje, imao bi problema, samo bi bili redji ili bi se drugacije manifestovali. ako ti je memorija overklokovana- vrati na default vrednosti pa opet testiraj. ako nije overklokovana, izvadi jos jednom iz ploce, produvaj slotove na ploci i module('oce da puca od prljavstine, prasine, kad nema dobar kontakt), pa probaj opet. ali, s' obzirom na broj gresaka koje ti javlja... otisla je u vecna lovista.
 
Poslednja izmena:
Hvala na odgovoru,memorija nije overklokovana sve je po defoult-u sve komponente u mašini nego šta misliš da li ima veze to što sam imao instaliranu osmicu onu preview verziju što je izašla u februaru pa kad sam je nadogradio verzijom release koja se neki dan pojavila onda sam primetio da nešto neradi kako treba da je trom windiws pa sam mislio da je do osmice i neki dan vratim se na sedmicu i onda primetim da neće drajver da instalira od grafičke pukne na pola instalacije,da li memorija oće da strada zbog toga ili je jednostavno vreme možda malo pregazilo tj prošla garancija?memorija je kingmax ddr2 kupljena pre jedno 4-5 godina?
 
Sad sam na drugom računaru testirao sva tri modula memorije i sva tri su ispravna bez ijedne greške,znači da je do ploče.
Ali pošto sam se naknadno setio da kad sam ustanovio da nešto nije u redu nisam mogao da instaliram drajvere od grafičke karte,pucala je na pola instalacije i samo se restartovao računar zaboravio da ponesem i grafičku kartu pa da vidim ako se na drugom računaru instaliraju drajveri normalno onda je definitivno do ploče.
Ako je do ploče dal ima u prodaji još soketa 775 za ddr2 memoriju jer to bi mi bilo najjeftinije rešenje nego da uzimam ploču sa ddr3 memorijom pa još module pa procesor to bi onda ošlo u nebesa...
 
Nazad
Vrh Dno