Šta je novo?

Blueberry Woodpecker bas se GUBI -woofer

nexilion

Slavan
Učlanjen(a)
14.08.2007
Poena
319
Imam Blueberry Woodpecker M50 (5.1) zvucnike.
36.jpg

Kada zvucnici rade neko vreme, odjednom se izgubi bas i cuje se kao da samo sateliti rade. Pipnem woofer sa strane, da vidim da li trese ova membrana i ona ne trese tj. woofer uopste ne radi. Pa posle nekog vremena se opet sam ukljuci i radi sasvim normalno, pa se opet iskljuci :mad::crash:. Sta mu je problem i kako da ga popravim?

Poslednja izmena:
reinstaliraj drivere za zvucnu karticu i proveri da li ti prekida kabel izmedju zvucne i woofera(ako je kabl onda ni centralni ne bi trebao da ti radi)! ja imam isti, ne bi trebalo to da ti se desava....

Ma drajveri nisu problem. Ovaj probem sam imao i sa starim i sa novim drajverima, i na XP i na Visti i na Win 7 ... A meni cudno sto malo radi, malo ne. Da je kabal, konstantno ne bi radilo valjda?

da, u pravu si, al ja sam racunao na to,da ga mozda drzis negde ispod stola pa ga slucajno malo pomeris nogom i ako kabel ima prekide moze se desiti da prestane da radi,al koliko razumem nije to...
A jel on mora da radi duze da bi se iskljucio ili moze da se desi da odmah u startu cim pustis nesto da vec ne radi?

Poslednja izmena:
Pa potrebno mu je malo vremena. Uvek kad upalim je ok, ali onda kad prodje odredjeno vreme on zeza. Dal se pregreje ili nesto - mada nije da bas osinem muziku do kraja, uvek radi na 45-50 i ima bas jak bas, uvek moram da stisam woofer da bi se lepo culi sateliti?

Poslednja izmena:
Moj burazer ima isti takav problem, nije do kabla. Problem je u samom zvucniku, siguran sam da je sitna popravka ali je burazera mrzelo da ih odnese. Lakse mu je bilo da ga lupi rukom da proradi :D mada je i to prestalo da deluje posle nekog vremena :D

Pa potrebno mu je malo vremena. Uvek kad upalim je ok, ali onda kad prodje odredjeno vreme on zeza. Dal se pregreje ili nesto - mada nije da bas osinem muziku do kraja, uvek radi na 45-50 i ima bas jak bas, uvek moram da stisam woofer da bi se lepo culi sateliti?

e da sto se tice woofera to jeste, bas je jak i ako bude pojacan kao i sateliti on ce ti smetati, mislim nece prijati usima uopste...
s obzirom da je max 79 znaci da ga ne pojacavas jako, meni isto radi na toj jacini i nemam problema... meni se desava ponekad neko pucketanje na satelitima ali jedina stvar sa kojom sam to povezao je da se woofer dosta zagreje!
Ovo je definitivno neka fora u elektronici zvucnika...ako imas garanciju vracaj ga!

ne vezano sa ovim, jel zna neko kako da resim problem koji je izgleda softverski, ne radi mi centralni zvucnik...postavio sam dole pitanje al niko ne odgovara...:wall:

Nemam garanciju, bas kad su izasli iz garancije, onda je krenulo:(
I mene zeza taj srednji, nikako da ga podesim da radi... Ali mi to nije toliko mnogo bitno. Ovaj problem je gadniji sa iskljucivanjem woofera

Moguce da ima neki hladan lem u woofer-u,pa gubi kontakt ili se neki deo pregreva pa dok se ne ohladi nece da radi...Ako te ne mrzi otvori ga pa proveri kontakte ili ako ne znas nista oko elektronike i ne volis da cackas,lepo ga odnesi kod nekog majstora da pogleda...

Nemam garanciju, bas kad su izasli iz garancije, onda je krenulo:(
I mene zeza taj srednji, nikako da ga podesim da radi... Ali mi to nije toliko mnogo bitno. Ovaj problem je gadniji sa iskljucivanjem woofera

bas sam danas citajuci ovde neke stare diskusije provalio foru za centralni i sve oko surround-a,sad mi je jasno zasto mi niko ne odgovara na postavljena pitanja:D, fora je u driver-ima, evo sa ovom karticom SB live 5.1 i ovim zvucnicima dobije se po meni najbolji zvuk sa kx driverima...definitivno su bolji od onih koje sam dobio uz karticu. malo ima podesavanja puno, ali isplati se!

http://download.kxproject.lugosoft.com/downloads/kxdrv3538l-full.exe

Imas li nesto za Realtek inegrisanu zvucnu sa AC '97 kodekom (podrzava 7.1 sistem)? :D

Evo zanimljivosti, kad se izgubi zvuk, ako malo pomerim kabal ili ga izvucem i opet ubodem u woofer, on nastavi da radi, kao da nista nije bilo. Znaci nesto ga tu zeza, mozda je los spoj, probacu da ga otvorim kad nemam sta da radim, da vidim sta ima unutra :D

Poslednja izmena:
Imas li nesto za Realtek inegrisanu zvucnu sa AC '97 kodekom (podrzava 7.1 sistem)? :D

Evo zanimljivosti, kad se izgubi zvuk, ako malo pomerim kabal ili ga izvucem i opet ubodem u woofer, on nastavi da radi, kao da nista nije bilo. Znaci nesto ga tu zeza, mozda je los spoj, probacu da ga otvorim kad nemam sta da radim, da vidim sta ima unutra :D

nemam nista za realtek...:)

probaj da zamenis kabel(cisto radi testa) pre nego sto pocnes da ga otvaras...

Ma ne zeza kabel, on je ok, nego unutra onaj cinc kao da je malo slobodan, pa zna da zeza (i to bas samo za woofer :( ). Otvorio sam ga danas i nisam mu bas mogao dobro pristupiti jer je unutra zapakovan bas (ima neki blok koji zatvara ove cinceve i njihove spojeve na PCB i to je lepo lepljenjo i lemljeno, bas zestoko zasticeno, pa nisam hteo da ga unistim). Zato sam prelemio ono sto sam mogao da dohvatim a sto je vezano za woofer. Zasad me ne zeza zvucnik (radio je aktivno 3h, pa sam ga ostavio upaljenog ali da ne svira nista i sad sam probao i opet radi). Nadam se da ce tako i ostati, doduse videce se to do sutra, prekosutra.

Ehhh, evo ga opet. Nije ni jedan dan izdrzao, opet zeza :crash:. Ma zabatalicu ga...

Nazad
Vrh Dno