Šta je novo?

Blueberry Tomcat MP4 player

Ton bez sluski

ne "popravlja" nista (ok mozda mu ebooks malo bolje sljaka), a ako ti player dobro radi mojne diras - to je vise za nedajboze ako se "zaglupi pa nece radi" lol

postupak "nadogradnje" imas detaljno objasnjen u manualu koji si dobio s plejerom, ali dobro:

udjes u "flash mod" (nazovimo ga tako...) i nadjes particiju sa OS-om (preko racunara) pa lijepo izgazis jedan drugim i to ti je to...

Vragana, mozes li mi pomoci- mozda deluje smesno, ali danas sam kupila Tomcat i ne mogu da provalim kako da slusam muziku (odnosno da gledam video fajlove) BEZ slusalica? Pretpostavljam da i to postoji kao opcija? Hvala ti unapred!

Molim bilo koga da mi pomogne u resavanju "misterije" oko koriscenja Tomcata bez slusalica, ukoliko neko zna? Hvala!!!

Ne moze bez slusalica, nema on zvucnik kao obican cat.

Poslednja izmena:
Zvuk na FM i firmveri

Kada moj Blueberry Tomcat prebacim na FM radio, podesavanje jacine zvuka ne radi.

Pokusao sam sa firmverima za koje sam ovde nasao linkove. Firmver na Rapidshare je isti kao i originalni koji sam dobio sa plejerom.

I ruski firmver je isti, tj. jedina razlika je uvodna slika (umesto onog macjeg oka) na kojoj pise "Rovermedia".

Nijedan od ova dva firmvera ne ispravlja problem sa podesavanjem jacine zvuka na FM Radiu.

Da li je to samo meni problem jacina zvuka na FM radiju? Ima li jos neko isti problem?

Ima li jos neki firmver osim ovih ciji su linkovi ovde?

pa ja sam lijepo rekla da sam okacila originalni firmware, kao i da je ruski gotovo identican
rekla sam i da je to varijanta u slucaju da se plejer "zaglupi", a ne upgrade - to se jos ceka, satro uradice ga rusi, ali ko zna da li ce se to uopce dogoditi

to sa radiom prvi put cujem - moj radi normalno, mozda ti se "zalomio" neispravan uredjaj, reklamiraj ga i gotova stvar

e da, ja danas uzela neke "panaslonic" sluske (one sto se "ubodu" u uvce) - zadovoooljnaaa, vrlo

Poslednja izmena:
Ma to sa jacinom zvuka, nije da bas sasvim ne radi, samo je mali raspon izmedju najtiseg i najjaceg zvuka. To je mnogo bolje sa MP3 fajlovima. Zato mislim da je to softverski (firmverski) problem i da zamenom necu nista dobiti. A mozda bih dobio i neki primerak sa shumom oko kojeg ste ovde emajlirali....

Ja taj shum do sada nisam konstatovao. Mozda imam tvrdo uvo. Osluskivacu jos ovih dana pa cu se javiti..

ili "slabe" sluske lol

Nisu slabe, a nisu ni dzabe.

Probao sami i sa par drugih Koss-ovih buba.Probao sam i sa Philipsovim - onim sto se zovu headphones (pokrije celo uvo i okolinu pa se ne vidi da sam neobrijan): rezultat isti - NEMA SHUMA! I to sam probao i na nekim snimcima klasicne muzike gde u nekim delovima ima dosta tisine pa bi se sum valjda cuo. Howgh!

Onda si dobio "pokvaren" primerak gde je sve ok :)

Ali to onda znaci da je verovatno hardware problem...
Pogledaj koju verziju imas firmware-a.

moj je "poluispravan" - sum je jedva primjetan, nego posto je tvoj primjerak ocito skroz "pokvaren" - aj se mijenjamo...zezam se za sluske lol

ne vjerujem da postoji druga/nova verzija firmwarea

moj je "poluispravan" - sum je jedva primjetan, nego posto je tvoj primjerak ocito skroz "pokvaren" - aj se mijenjamo...zezam se za sluske lol

ne vjerujem da postoji druga/nova verzija firmwarea

Ja jos uvek mislim da je to sa jacinom zvuka softverski problem, zato sto regulacija jacine zvuka lepo radi sa pustanjem audio i video fajlova - problem je jedino na FM. To za sada resavam regulacijom jacine zvuka koje imam sa slusalicama.

Zato - da bog pomogne Rusima da na sajt okace neku novu verziju firmvera.

Molim za pomoc u vezi Blueberry Tomcat MP4 player ,kada pustam muziku sa mini sd ,posle emitovanja jedne pesme plejer se zaustavlja i da bih pustio sledecu moram da je startujem.Kod pustanja sa memorije plejera pesme idu automatski ,jedna za drugom ,unapred hvala.

Moze li kratko objasnjenje u vezi pravjenja fodera meni nikako ne uspeva
hvala unapred

zrno...
nemam blage veze o cemu pricas - kod mene sa Kingstona od 1Gb sve pusta normalno

inace,nije taj manual toliko los, pedantni su Kinezi - stvarno sve pise, majke mi

ica...
folderi ko folderi - spakujes pjesme u foldere kako ti odgovara i iskopiras - kad otvoris u plejeru pjesme iz istog foldera ce se nalaziti jedna iza druge

Hvala Ti za odgovor ,u medjuvremenu sam resio problem : Blueberry je FAT 32 , a moja kartica je bila FAT , posle formatiranja na FAT 32 sve radi ,pozdrav

ja sam danas vratila Tomcata (nakon nepuna dva mjeseca) - vec par dana se gasi, sam, onako bezveze, i poslije ga normalno upalim, medjutim kako je to postalo ucestalije - ja sam ga lijepo vratila, sad odoh da kupim Sansu ko sav normalan svijet

Poslednja izmena:
Blueberry Tomcat 1gb memory problem

Dakle,problem je shto imam 1GB,i kad idem na desni klik properties u exploreru windowsovom on mi chita 1GB da je popunjen,a uz to mi se pojavljuje ijedan prazan usb disk,iako takav ne postoji,on se misteriozno pojavi kad ubacim mp4,e sad glavni problem,kad oznachim foldere sve sa tog diska shto kaze da je pun ,pishe samo pola odprilike 500mb,a kad selektujem disk pishe da je 1gb pun,i da ne mogu dalje nishta da ubacujem!Ne mogu da shvatim shta se deshava ,pomoch,molim vas... ne znam shta da radim,a uz to mi je i izbriso sam 500mb poshto je vech bio pun..

ma ja sam se ovog krsha na kraju rijesila - kao ok je radio, vremenom se sum pojacao i poceo je da se gasi, ne bi me cudilo ni da je krenuo da brljavi
ovo mi je prvo i zadnje iskustvo s "pinovim kinezima"

inace kad ga zakacis u usb modu vidi tri diska (ako je kartica unutra) - "sistemski", onaj za skladistenje i karticu

da li si probao da preformatiras taj "disk za skadistenje" ?

Pazario sam i mnogo se razocarao. 85 evra mnogo para.Stalno se blokira.

Samo da se nastavim ...Pre par dana sam uzeo u Nisu za 2500 din budjavog kineza Shockwave,ima fm ,snimanje
) i exttra radi ako oces samo mp3. Bolje 30 evra za shock nego 85 za tomcet

Veliki pozdrav svima na forumu.
Juče sam kupio tomcat-a u Novom Sadu na Spensu. I meni se dešava sličan problem sa podešavanjem nivoa zvuka pri FM radiju. Opseg promene je izuzetno mali. Šum nisam primetio značajnije pri mp3 muzici. Mislim da je S/N od deklarisanih 85dB ispoštovan kao i THD od <0,1%.
Veliki mi je problem podešavanje zvuka na FM-u. Uveče kada nema buke ubi me jačina zvuka.
Zamolio bih vas da mi navedete koji firmware koristite, vi kojima fm pojačavanje zvuka dobro
radi. Verzija koju ja koristim je
Software: KL J2610_V1.0
Hardware: DVT2.1
Audio: V0.6.9

Te oznake možete pročitati u poslednjoj opciji podešavanje i podopcija informacija o verziji.
Da li da ga reklamiram ili da kupujem slušalice sa podešavanjem zvuka.

To je taj firmware, nema noviji.
Nema pomoci kod tona za fm za sada.
Naseli smo na odlicne , siguran sam narucene kritike , u novinama i na sajtovima, uvaljen nam je player koji ne vredi ni blizu toliko i sta sada da se radi.
Ostaje sad samo da pisemo ovde da se i drugi ne bi ******li.

I da cekamo nov firmware, ako se ikada pojavi.
Daleko od toga da je totalni krs, ali za manje pare moze bolje da se uzme.

Juce sam pazario plejer. Primetio sam da kada ulazim u foldere preko explorera da hoce samo jednu pesmu da pusti i nakon toga ne ide sledeca, vec moram da izadjem i rucno sledecu da stavim. Takodje, neke pesme koje su sigurno mp3 nece da pusti. Jel neko imao slicne probleme?

Moze li neko da kaze kako radi FM transmiter deo... Koji je kvalitet prenosa, da li ima suma i da li je stabilan prenos (da li frekvencija varira)? Planiram da ga stavim u auto, posto drugog resenja da povezem car audio sa mp3 plejerom sem fm transmitera nemam.

I jos nesto, posto nema 12V adapter za auto, koliko mu traje baterija?

Poslednja izmena:
Aleksandre, fm transmiter se moze podešavati po 0,1 Mhz koracima. Dalji sud ti ne mogu dati jer nisam detaljno testirao fm prijemnik. Trebao bi da da komentar neko ko ima ozbiljan risiver odnosno tjuner pa da kaze kakav je sum u odnosu na druge radio stanice.
Ja sam zadovoljan kvalitetom zvuka.
Jedinio što sam primetio je da je frekvencija emitovanja izuzetno uska. To su uradili kako bi smanjili snagu predajnika, a održali domet, pa ćeš zbog toga teško naći stanicu na lošijim radio prijemnicima jer je potrebno fino štelovanje analognih tjunera, ali kad je nađeš lepo se čuje.
Voleo bih da neko ko ima digitalni tjuner kaze da li je frekvencija stabilna i da li je stvarno to ta frekvencija koja se podešava na tomcat-u ili odstupa.

PS:
Zeleo bih da pozdravim sve u studiju.

Hvala ti za info i dobrodosao na forum!

Moze li neko da kaze kako radi FM transmiter deo... Koji je kvalitet prenosa, da li ima suma i da li je stabilan prenos (da li frekvencija varira)? Planiram da ga stavim u auto, posto drugog resenja da povezem car audio sa mp3 plejerom sem fm transmitera nemam.

I jos nesto, posto nema 12V adapter za auto, koliko mu traje baterija?

Moze da se kupi USB auto punjac tako da se time resava problem trajanja baterija dok si u autu. Drzis ga na punjacu i radice koliko ti bude trebalo.

Nazad
Vrh Dno