Šta je novo?

Blueberry RedCat

Creaven

Slavan
Učlanjen(a)
01.05.2007
Poena
304
Jel poseduje neko ovaj mp4 player i kakva iskustva ima?.Planiram i ja da ga kupim ali cuo sam podeljene kritike pa da cujem vasa iskustva.

Nije valjda da niko ne poseduje ovakvog lepotana?

Jel se stvarno baterija moze puniti samo preko PC-ija na USB?!

Mozes da kupis punjac koji ide "direktno u zid" a koristi USB prikljucak kako bi se preko njega punio MP3 player ili slicno!

A kakva su vam iskustva sa baterijom ?Koliko se puni i koliko traje?

I to pise u testu :mad:

punjenje 4h = ~ 10h slusanja muzike

vreme potrebno za maximalno punjenje 7h

Pa tako pishe ali je u praksi skroz drugacije jer mi sestra kaze da joj baterija traje 2h a njenom drugu 3h!

Pazi, puni ce kapacitet baterija dosegnuti nakon izvesnog broja punjenja ali to svakako nece biti prevelika razlika!

Moje licno misljenje... sve ispod 10h autonomije je njesra!!!

Kolko sam imao prilike da citam na netu, autonomija baterije je zesci krs. U prevodu, traje manje od 5 sati. Dal ovo jos neko moze da potvrdi?
I sta je sa tim krckanjem plastike, jel ima toga il je samo do nekih primeraka?

edit:Koliko kosta taj usb adapter?

Poslednja izmena:
Moja devojka je kupila ovaj player pre neki dan. Sa baterijom napunjenom do kraja player je izdrzao sat i po vremena. Ocajno. Inace zaista lepo izgleda.

Ja imam ovog lepotana(lepoticu), i mogu vam reci da je odlichan, ja sam prezadovoljna. Najvishe mi se dopada zvuk, izgled je savrshen, a shto se tiche krckanja, krcka samo kad ga brishesh(mada, retko), ali to je normalno. Kad radish sa njim, dovoljno je samo da ga taknesh, mada ti i ne osetish da si ga pipnuo, jer je jako osetljiv. Oni ljudi koji kazu da kod njih krcka leva ili desna strana je bash zbog toga shto pritisnu kao da su to obichni tasteri. Stvarno nemam nikakve zamerke...odlichan je, imam onaj od 2GB, i shto je najvaznije, pristupachan je.
I josh samo da dodam da se kod mog, posle 4 sata konstantnog slushanja skinula prva crtica baterije, i tako je ostalo josh 2 sata, a onda sam morala da ga prikljuchim na rachunar da neshto prebacim, pa je on tu jednu crticu dopunio. Stoga, ne mogu vam josh reci koliko baterija moze da izdrzi dok se totalno ne isprazni, ali mislim da moze dugo da traje. Ne verujte onima koji kazu da traje 3-5 sati. To je to...kupite ga, necete se pokajati! pozdrav

Poslednja izmena:
Ja imam ovog lepotana(lepoticu), i mogu vam reci da je odlichan, ja sam prezadovoljna. Najvishe mi se dopada zvuk, izgled je savrshen, a shto se tiche krckanja, krcka samo kad ga brishesh(mada, retko), ali to je normalno. Kad radish sa njim, dovoljno je samo da ga taknesh, mada ti i ne osetish da si ga pipnuo, jer je jako osetljiv. Oni ljudi koji kazu da kod njih krcka leva ili desna strana je bash zbog toga shto pritisnu kao da su to obichni tasteri. Stvarno nemam nikakve zamerke...odlichan je, imam onaj od 2GB, i shto je najvaznije, pristupachan je.
I josh samo da dodam da se kod mog, posle 4 sata konstantnog slushanja skinula prva crtica baterije, i tako je ostalo josh 2 sata, a onda sam morala da ga prikljuchim na rachunar da neshto prebacim, pa je on tu jednu crticu dopunio. Stoga, ne mogu vam josh reci koliko baterija moze da izdrzi dok se totalno ne isprazni, ali mislim da moze dugo da traje. Ne verujte onima koji kazu da traje 3-5 sati. To je to...kupite ga, necete se pokajati! pozdrav

Svasta, zasto bi neko lagao koliko traje baterija? Ovde smo da pomognemo jedni drugima a ne da se lazemo. Ja kazem sta mi je devojka prenela, a to je da sa napunjenom baterijom (3 crtice) je player izdrzao SAT I PO vremena, znaci ni dva sata a daleko od cetiri koje ti navodis za jednu crticu. Ne znam, mozda je do njenog primerka, ali vidim da ima jos ljudi koji se zale na bateriju kod red cat playera. Inace ona ima primerak od 1Gb.

Poslednja izmena:
Svasta, zasto bi neko lagao koliko traje baterija? Ovde smo da pomognemo jedni drugima a ne da se lazemo. Ja kazem sta mi je devojka prenela, a to je da sa napunjenom baterijom (3 crtice) je player izdrzao SAT I PO vremena, znaci ni dva sata a daleko od cetiri koje ti navodis za jednu crticu. Ne znam, mozda je do njenog primerka, ali vidim da ima jos ljudi koji se zale na bateriju kod red cat playera. Inace ona ima primerak od 1Gb.

Znash kako...ne znam da li to ima ikakve veze, ali ja sam moj kupila sa totalno ispraznjenom baterijom, pa sam ga punila nekih 10ak sati, i kazem, super sam zadovoljna istom, jer sam bila jako skeptichna pri kupovini ovog plejera, bash zbog tih komentara da baterija traje tako kratko. Ne znam...ja sam bila na ivici da ga ne kupim, jer sam chitala tako neke komentare kao shto je tvoj, presudila je "ljubav na prvi pogled" ;) , i jako bih se pokajala da ga nisam kupila. Nisam ja sad "zaljubljena" u ovu stvarchicu, samo sam realna, jer znam na kakvim sam ja bila mukama u odabiru dobrog plejera, pa zelim ovim komentarima da pomognem ljudima koji se nalaze u istoj situaciji kao shto sam i ja bila do pre par dana.
P.S.Javi nam koliko joj traje baterija poshto je ona napuni. pozz

Znash kako...ne znam da li to ima ikakve veze, ali ja sam moj kupila sa totalno ispraznjenom baterijom, pa sam ga punila nekih 10ak sati, i kazem, super sam zadovoljna istom, jer sam bila jako skeptichna pri kupovini ovog plejera, bash zbog tih komentara da baterija traje tako kratko. Ne znam...ja sam bila na ivici da ga ne kupim, jer sam chitala tako neke komentare kao shto je tvoj, presudila je "ljubav na prvi pogled" ;) , i jako bih se pokajala da ga nisam kupila. Nisam ja sad "zaljubljena" u ovu stvarchicu, samo sam realna, jer znam na kakvim sam ja bila mukama u odabiru dobrog plejera, pa zelim ovim komentarima da pomognem ljudima koji se nalaze u istoj situaciji kao shto sam i ja bila do pre par dana.
P.S.Javi nam koliko joj traje baterija poshto je ona napuni. pozz

I moja devojka je kupila nov player sa totalno ispraznjenom baterijom. Prvi put ga je punila nesto preko 4 sata i bila se napunila samo jedna crtica. Drugi put ga je punila 12 sati i bile su napunjene tri crtice, i tad ga je koristila ukupno sat i po (samo slusala mp3 muziku) kao sto sam i napisao gore. Inace, kao sto rekoh, player je veoma lep, po meni je idealan za devojke. Ali vidis i sama da izgleda nije kod svakog primerka baterija dobra. Javicu koliko ce trajati kod treceg punjenja.
P.S. Ona je htela da kupi Tomcat ali sam joj ja preporucio ovaj posle citanja par review-a, i ona je zadovoljna i izgledom i lakocom koriscenja i funkcijama, ali ne i baterijom. Ne znam da li da ga reklamira, da joj zamene bateriju.

I moja devojka je kupila nov player sa totalno ispraznjenom baterijom. Prvi put ga je punila nesto preko 4 sata i bila se napunila samo jedna crtica. Drugi put ga je punila 12 sati i bile su napunjene tri crtice, i tad ga je koristila ukupno sat i po (samo slusala mp3 muziku) kao sto sam i napisao gore. Inace, kao sto rekoh, player je veoma lep, po meni je idealan za devojke. Ali vidis i sama da izgleda nije kod svakog primerka baterija dobra. Javicu koliko ce trajati kod treceg punjenja.
P.S. Ona je htela da kupi Tomcat ali sam joj ja preporucio ovaj posle citanja par review-a, i ona je zadovoljna i izgledom i lakocom koriscenja i funkcijama, ali ne i baterijom. Ne znam da li da ga reklamira, da joj zamene bateriju.

Ja mislim da bi bilo najbolje da joj zamene bateriju, jer mi zvuchi neverovatno to shto pishesh. Kad sam ga kupila, stavila sam ga na punjenje i on se napunio za 2 sata, ali sam ga ja za svaki sluchaj ostavila josh nekih 7-8 sati(puno vreme punjenja je oko 7 sati). Kad se napunio, slushala sam, muziku, gledala spotove i klipove, gledala slike, i kazem...tek posle 4 sata mi se skinula prva crtica. A zvuchi mi neverovatno da sam bash ja ubola jedini dobar primerak...:banana:
pozz za tebe i tvoju devojku :wave:

To sto pokazuje da je pun nakon 4 sata punjenja naravno nije merodavno... a informacije su kontradiktorne... nekom baterija traje pristojno a nekom ne.
Zato bih preporucio da ga tvoja devojka napuni propisanih 7h (bez cackanja) pa da onda pusti da svira makar ga ne slusala dok se baterija ne potrosi... jer kratko punjenje pa slusanje malo, pa punjenje par sati, pa slusanje par sati nekako ne stvara utisak da je on napunjen kako treba...

Neka ispostuje uputstvo u potpunosti pa nam napisi koliko joj traje baterija!
Ukoliko je suprotno od onoga sto pise u specifikaciji uredjaja... mislim ako po spec treba da traje 10 sati a traje 8-9 to je ok... a ako traje 3-4 to je ipak premalo i treba da se reklamira. Ako na kraju ispadne da svima traje 3-4 sata, uzmite pare nazad jer necete ga gledati lepog i praznog vec cete valjda slusati mjuzu!

PONAVLJAM TREBA IZVESAN BROJ PUNJENJA I PRAZNJENJA DA BI BATERIJA DOSTIGLA PREDVIDJENO TRAJANJE... koje ce drzati izvesno vreme a posle poceti da opada dok ne dodje do toga da player ne mozete da ukljucite (to vreme je relativno) jer treba da znate da te baterije barem po postu posvecenom tim litijumsko-xxxxx baterijama imaju svoj vek trajanja. Znaci imas mob i kupis dodatnu bateriju da se nadje i kazes prvo cu da koristim samo ovu koju sam dobio sa mob pa kada potrosim pocecu da akam ovu nekoristenu... poenta (barem ja sam tako skapirao) da ta rezervna baterija nece imati ona svojstva koja bi trebalo kao kada je bila nova! To se naravno odnosi i na baterije ovih player-a jer su istog sastava!

Primer: Ja sam tako gledao onaj neki Vox sa 2GB koji je isto imao prelep dizajn, "pristojan zvuk"... i gotovo izvadio kes... i nesto mi ne dade mira pa zamolih da pogledaju specifikaciju, stavku trajanje baterije... kad ono tamo pise 3h... Pristojno im dadoh do znanja da su pogresnu ovcu nasli da sisaju, zamalo da me zaje+bu

Poslednja izmena:
@pole
Nema nikakvog cackanja druze, kada ga stavi da se puni, player ne dira, znaci nema da ga iskljuci pa se zeza sa njim pa ga opet stavi da se puni, a dok se puni ne moze se ukljuciti jer ne reaguje power. Specifikacija je ispostovana, 4 sata punjenja bi trebalo da omoguci 10-ak sati reprodukcije. Tako pise u uputstvu. Sledeci put player je punila mnogo duze, tj oko 13 sati, stavila u 10 ujutru, skinula ga oko 23 uvece.
@concolica
Kako znas kada je player napunjen do kraja, jer kod moje devojke koliko god da se puni, on stalno menja one crtice, znaci nije recimo kao kod mobilnog gde ti pokazuje da je baterija puna. Da li je tako i kod tebe? Zar nema neki znak kada je napunjen? Inace stavila je player jutros u 10 da se puni i skinula ga je veceras u 21. Sutra ce ga ukljuciti samo da svira pa da vidimo koliko ce izdrzati pa cu postovati.
Pozdrav od moje devojke i mene.

Kod mog, crtice su se menjale oko 2 sata.Ne znam da li obaveshtava kada je puna, jer ga nisam gledala, ali, ponavljam, posle nekih 2 sata videla sam da su sve tri crtice popunjene, shto bi trebalo da znachi da se napunio(ali sam ga i pored toga ostavila josh nekih 8 sati). Definitivno neshto nije u redu, chim se kod njenog crtice stalno menjaju, koliko god da ga puni.

Kakav je zvuk i sluske?? S obzirom koliko ga nahvalise, ispade da je zvuk u rangu sa iPodovim..
I da li mogu da se prave playliste?

Poslednja izmena:
Kakav je zvuk i sluske?? S obzirom koliko ga nahvalise, ispade da je zvuk u rangu sa iPodovim..
I da li mogu da se prave playliste?

Zvuk je zaista odlichan :Klanjanje, kad se pojacha do kraja, za mene je previshe jako, josh ako slushash drekavce kao ja, onda... :hair:
Slushke su malo smeshne...nishta posebno...ali, vazno je da odlichno odradjuju svoj deo posla.
Playliste ne mogu da se prave :(

@bangie
Onda ga menjaj... sta drugo...

@Shang Tsung
Bitnije je da pusta playliste... valjda... hehe

@Shang Tsung
Bitnije je da pusta playliste... valjda... hehe

Pa da. U sustini sam na to mislio :)

@cancolica:
Znaci uz plejer obavezno i sluske creative ep-630...

Btw,
Nekako sam steko utisak da modeli sa 2GB bolje sljakaju sa baterijom nego od 1GB...

Zacudjujuce, juce se player dobro pokazao. Dakle rekoh gore da je devojka punila player u petak 11 sati i tako napunjen je juce ukljucen i pusten da svira mp3 i prvu crticu je skinuo posle sat i pedeset minuta. Devojka nije gledala posle koliko je skinuo drugu ali se ispraznio nakon gotovo sedam casova sviranja. Tako da me ovo ipak malo ohrabruje jer smo vec bili resili da ga reklamiramo. Bas me interesuje koliko ce posluziti baterija posle sledeceg punjenja, i to cu postovati. Ali kako je moguce da trajanje baterije toliko varira i to izmedju dva uzastopna punjenja?
Inace za zvuk, naravno da nije na nivou i-poda ali za ovu klasu playera, u ovom cenovnom rangu, je zaista odlican. I steta je sto ne mogu da se prave playliste.

Poslednja izmena:
@cancolica:
Znaci uz plejer obavezno i sluske creative ep-630...

Nije obavezno...samo ako ti izgled smeta(mada na njima ne postoji mogucnost podeshavanja jachine zvuka, shto jako smara). Ja cu sachekati josh malo da mi dosade, pa prelazim na neshto novo...divlje...drugachije!!! :d

Znaci ono sa baterijom je ipak bilo tacno... potrebno je izvesni broj punjenja da bi dosegla svoj pun kapacitet!!!

Mislim da je razlog tome "female touch"... ;)

Poslednja izmena:
Vrh Dno